Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jāaptur savainojumu lavīna

Prioritāte ir laba fiziskā gatavība, un tikai tad domas par atgriešanos laukumā, Dienai atzina 22 gadus vecais Skonto pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš tiek uzskatīts par vienu no spilgtākajiem talantiem Latvijas futbolā. Cauņa atkopjas pēc ceļgala traumas. Jau divus gadus malējais pussargs mokās ar dažādiem savainojumiem, un tas traucē izaugsmei.

«Pirms tam problēmu nebija. Tikai pēdējos divus gadus esmu biežāk savainots,» Cauņa gan norādīja, ka pēdējā laika likstām esot racionāls izskaidrojums. «Nebiju izgājis nevienu no sagatavošanās posmiem. Kad visi atpūtās, braucu atrādīties uz Angliju. Divus gadus tā braukāju, bet kārtīgi sagatavoties sezonai laika vairs neatlika.» Pašreizējo ceļgala savainojumu Cauņa guva februāra treniņnometnē Kiprā. «Pagaidām darbojos individuāli, taču neteiktu, ka ir maza slodze - skrienu un peldu, mazāk darbojos trenažieru zālē. Vienīgi nestrādāju ar bumbām. Jāieliek kārtīga fiziskā bāze. Lai sasniegtu vēlamo fizisko gatavību, būšu ar mieru izlaist pirmās spēles virslīgā.» Latvijas virslīgā pirmās kārtas spēles paredzētas 10. un 11. aprīlī. Nedēļu iepriekš notiks Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēles.

Par Cauņas talantu runā kopš 2006. gada vasaras, kad viņš Skonto sastāvā negaidīti pārliecinoši un stabili debitēja virslīgā. Pussarga firmas zīme ir lieliska piespēle un spēcīgs sitiens ar kreiso kāju. Kā piemēru var minēt pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli Rīgā ar Šveici, kad Cauņa ar skaistu tālsitienu panāca 1:1, bet brīdi vēlāk rezultatīvi piespēlēja. Aleksandrs ir izcīnījis vietu izlases starta sastāvā. Būtu labi, ja viņš būtu gatavs spēlēt ne tikai Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs rudenī, bet jau maija beigās, kad valstsvienība sanāks kopā, lai piedalītos Baltijas kausa izcīņā.

Skonto komandas ārsts Dags Čuda prognozēja, ka jau pirmdien futbolists varētu atgriezties kopējā treniņgrupā. «Cauņam vairāk bijušas muskuļu traumas. Laukumā viņš ir ātrs un aktīvs. Ir jārēķinās ar pretdarbību, un tā šīs traumas rodas. Līdzīgi, kā tas bija ar Paharu. Piemēram, pagājušajā gadā Cauņa guva savainojumu, jo viņam iespēra pa ceļgala locītavu no aizmugures.»

Čuda nepiekrīt, ka savainojumus veicinātu vienveidīga trenēšanās. «Manuprāt, Cauņu priekšlaikus pataisīja par zvaigzni. Brauca tik uz Angliju, Angliju un Angliju. No turienes vienmēr atgriezās ar [veselības] problēmām. Anglijā vajadzīgi uzreiz gatavi spēlētāji, bet tik augstam līmenim ir jānobriest pakāpeniski. Talants ir paša rokās. Ažiotāža Cauņu izsita no sliedēm. Viņam vēl ir jānobriest, lai būtu tāds, kādu viņu visi grib redzēt.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Aleksandrs Cauņa (22 gadi)
Pozīcija: malējais pussargs
Klubi: Rīgas Olimps (2005-2006), Rīgas Skonto (2006-2009; 56 spēles/7 vārti), Anglijas Watford (2009; 5/1), Rīgas Skonto (2009.-; 11/4).
Izlasē: 16/2; debitēja 2007. gada 2. jūnijā - 0:2 Rīgā ar Spāniju.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?