Laika ziņas
Šodien
Migla

Jūrmalas kortos arī meitenes

Ar jaunu vērienu nedēļas nogalē Majoru pludmales smiltīs šonedēļ norisināsies Eiropas Volejbola federācijas rīkotais Jūrmalas Masters turnīrs pludmales volejbolā, kurā par piecdesmit tūkstošus eiro lielu balvu fondu un vēl vērtīgākajiem reitinga punktiem sacentīsies virkne Eiropas vadošo duetu. Pirmo reizi tik augsta līmeņa sacensības Latvijā notiks arī dāmu konkurencē, turklāt Jūrmalā tiek gaidīti arī vairāki olimpiskie dueti.

Latvijas pludmales volejbola saime pirms trim gadiem sevi kā starptautisku turnīru rīkotājus spilgti pieteica ar Satellite jeb Eiropas trešā līmeņa sacensību uzņemšanu. Gadu vēlāk sekoja straujš lēciens ar Eiropas čempionāta posma jeb Masters turnīra norisi Majoru pludmales smiltīs, bet šosezon sperts vēl viens solītis uz priekšu, jo Masters sacensības notiks ne tikai kungu, bet arī dāmu konkurencē. «Tā nav nejaušība, jo šis ir ģenerālmēģinājums pirms nākamā gada, kad mums ir iespēja rīkot Eiropas čempionāta finālturnīru. Turnīrs abiem dzimumiem tomēr ir jau cita kategorija, cita atbildība, masveidība un prasības,» atzina Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis. Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis neslēpj vēl lielākas ambīcijas: «Visus pēdējos gadus esam mērķtiecīgi uz to gājuši. Esam uzņēmuši kursu un visi kopā pie tā neapstāsimies. Mūsu plānos ir arī Pasaules tūres Grand Slam posma rīkošana. Darām visu, lai Jūrmala kļūtu par Baltijas reģiona pludmales volejbola centru.» Ambīciju vairošanu rosina arī Eiropas Volejbola federācijas pārstāvis Tošo Stojanovs, kurš pērn uzraudzīja Jūrmalas Masters norisi: «Vērtējot šīs spēles popularitāti valstī un vadošo duetu sniegumu visaugstākajā līmenī, Latvijas pludmales volejbolam šis ir zelta periods, kas jāizmanto.» Pludmales volejbolistiem labs piemērs nav tālu jāmeklē, jo pirms gada Rīga uzņēma Eiropas basketbola čempionāta meistarsacīkšu grupu turnīru, ko nopelnīja ar ikgadēju sekmīgu jaunatnes turnīru rīkošanu.

Triju sezonu laikā turnīrā ik gadu līdz ar sacensību prestižu audzis arī sportiskais līmenis. Uz Jūrmalu septembra sākumā pošas pieci dueti, kuri vēl augusta vidū cīnījās par olimpiskajām godalgām Riodežaneiro, un vairāki regulāri Pasaules tūres posmu dalībnieki un augstu vietu ieguvēji. Līdzjutējiem būs iespēja klātienē vērot arī visus vadošos pašmāju pludmales volejbolistus, jo pamatturnīrā būs pa trim Latvijas duetiem kungu un dāmu konkurencē, bet vēl viens pāris ceļu centīsies izlauzt kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša uzsvēris, ka turnīrs iegūs no tā, ka tas notiks tik drīz pēc olimpiskajām spēlēm, jo vēl svaigā atmiņā ir Riodežaneiro pludmales volejbola kaislības: «Cerams, sportisti varēs izdaiļot Masters turnīru pēc dalības Riodežaneiro.» Protams, vēl skaistāk būtu, ja Latvijas sportistiem šīs emocijas būtu vēl patīkamākas, turklāt pēcolimpiskā atmosfēra, iespējams, atņēmusi Jūrmalas Masters pa kādam spēcīgam dalībniekam, piemēram, divus vadošos Krievijas duetus, kuri izlēma uz Jūrmalu tomēr nebraukt. Galīgais dalībnieku sastāvs, visticamāk, būs zināms tikai neilgi pirms sacensību sākuma.

Pirmās spēles Jūrmalas Masters turnīrā paredzētas jau trešdien - priekškvalifikācijā par vietu kvalifikācijas sacensībās sacentīsies to valstu pāri, kuri Latvijā būs ieradušies pārāk kuplā skaitā. Dienu vēlāk sāksies kvalifikācija, bet pamatsacensības notiks no piektdienas līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pludmales volejbols

CEV Jūrmalas Masters
31.VIII 13.00* Valstu kvotu izspēle
1.IX 11.00-18.00* Kvalifikācijas turnīrs
2.IX 8.30-20.00 Pamatturnīrs
3.IX 8.00-9.00 Izslēgšanas turnīrs
4.IX 10.00-17.00 Pusfināls, fināls
*spēļu laiks var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita
31.VIII-2.IX centrālajā kortā ieeja bez maksas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?