Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kamaniņās - atslodze pirms Sočiem

Sarežģīta finansiālā situācija nemazina kamaniņu sportistu apņēmību atkārtot pēdējās divās olimpiskajās spēlēs gūtos panākumus. Lai Turīnas bronzai un Vankūveras sudrabam pievienotu vēl kādu godalgu. Šosezon gan dažādu apstākļu dēļ jāievelk elpa, lai pienācīgi sagatavotos četrgades svarīgākajam startam.

Beidz arī Orlova

«Jānoņem spriedze pēc smagās olimpiskās sezonas,» Latvijas izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis pirms jaunās sezonas varoņdarbus nesola. «Protams, neviens speciāli nebremzēs, taču necentīsimies par katru cenu tikt pāri saviem spēkiem.» Kamaniņu braucēju karjeru pēc olimpiskajām spēlēm beidza Guntis Rēķis, Anna Orlova un Agnese Koklača. Pieaugušo komandu papildināja Elīza Tīruma un Andreja Bērzes/Ulda Logina divnieks. Cīmanis piebilda, ka gatavošanās posmā savas korekcijas ieviesuši arī ierobežotie finansiālie resursi. «Vasarā neaizvadījām nevienu treniņnometni, oktobrī neaizbraucām uz Lillehammeri. Sportisti vairāk strādāja individuāli.» Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga gan norādīja, ka treniņnometņu trūkumu kompensējuši pastiprinātie treniņi pērn atklātajā starta estakādē, kā arī Siguldas trases labā kondīcija - kamaniņnieki mājas trasē darbosies līdz pat novembra vidum.

Uz pirmajiem Amerikas posmiem dosies tikai brāļi Šici un Maija Tīruma, kuriem jānotur vieta pirmajā starta grupā. «Izkrist no tās nav problēmu, bet atpakaļ tikt ir grūti,» skaidro Cīmanis. Līkumu komandai nav metušas arī veselības problēmas. Maija Tīruma mēnesi trenējusies ar paaugstinātu temperatūru, bet Vankūveras olimpisko spēļu sudraba divnieka pirmajam numuram Andrim Šicam izoperēts plecs, tāpēc brāļi šosezon startēs piesardzīgāk. Atelpu šosezon nolēmis paņemt arī Turīnas olimpisko spēļu bronzas godalgas ieguvējs Mārtiņš Rubenis, kurš vairāk atbalstīs partnerus, nevis priekšplānā izvirzīs savas ambīcijas.

Prātā arī Soči

«Lai arī šī nav olimpiskā sezona, ir pietiekami daudz izaicinājumu. Sākas atlase I Jaunatnes olimpiskajām spēlēm, uz kurām cer tikt vairāki mūsu sportisti, pirmo reizi Pasaules kausa izcīņas ieskaitē būs stafetes sacensības, kas ir viena no Latvijas komandas kroņa disciplīnām. Redzēsim, vai spēsim noturēt pozīcijas,» uz sezonas intrigu norāda Strenga.

Sezonas akcents būšot uz pasaules čempionātu Turīnas trasē Itālijā, kā arī pasaules kausa noslēguma posmu Siguldā. «Pasaules čempionāta trase mums ir parocīga, jo tur labi gājis gan Rubenim, gan brāļiem Šiciem. Siguldā ceram, ka cienīgi uz pārējo fona izskatīsies arī jaunie,» stāstīja Strenga. Pēteris Cīmanis norādīja, ka līdz sezonas sākumam jāpagūst savest kārtībā kamanas, kā arī jāturpina strādāt pie starta uzlabošanas.

Jaunā sezona iezīmē arī jaunas olimpiskās četrgades sākumu. «Kad viena olimpiāde beidzas, skats, protams, ir jau uz nākamo. Tomēr, lai tik tālu plānotu, paralēli jāredz finansiālās iespējas, ko šobrīd diemžēl nevaram,» atklāja Strenga. Kamaniņu sporta federācijas prezidents gan ar optimismu raugās Soču virzienā. «Ja iepriekš pirms olimpiskajām spēlēm skaļi par medaļām nerunājām, tad domāju, ka šobrīd jau pamatoti varam teikt, ka jāstrādā, lai noturētu savas pozīcijas uz olimpiskā goda pjedestāla.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kamaniņu sports

Latvijas komanda
Kungi: Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks
Dāmas: Maija Tīruma, Elīza Tīruma
Ekipāžas: Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andrejs Bērze/Uldis Logins

Pievērs uzmanību!

27.-28.XI PK 1. posms Insbrukā (Austrija)
29.-30.I FIL Pasaules čempionāts Čezānā (Itālija)
319.-20.II PK noslēguma posms Siguldā (Latvija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?