Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Katram jāravē savs lauciņš

Latvijas individuālā sporta veida speciālists Sandis Prūsis neslēpa sašutumu, uzzinājis par Rīgas Dinamo akcionāra Jura Savicka un Pētera Skudras darījumu, pēc kura trenerim Juliusam Šupleram un ģenerālmenedžerim Normundam Sējējam aiz muguras komandā nokļuva amerikāņu uzbrucējs Tailers Arnasons. «Zini, tas ir vissliktākais, kas var būt, ja naudas devēji sāk iejaukties profesionālajās lietās. Man, par laimi, šāda situācija nav bijusi.»

Rīgas Dinamo pēdējais jaunpienācējs Tailers Arnasons aizvadījis gan tikai divas spēles, un, par spīti pret Lokomotiv nopelnītajam rezultativitātes punktam, nevar nepamanīt, ka ātruma Taileram pietrūkst, spēka spēles nepatīk un aizsardzībā viņš kā centra uzbrucējs atgriežas pēdējais. Un vēl kas - komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, piemēram, laukumā atdod visus spēkus līdz pēdējai sviedru pilei, bet Arnasons izskatās visai apātisks. Labi, paskatīsimies uz notikušo no otras puses. Pieņemsim, ka atbraucējs Arnasons patiešām būs lietaskoks un laukumā darīs brīnumus. Kāda tad būs Dinamo naudas maka turētāju rīcība? Skaidrs, ka tad būs iecirsts pliķis Sējējam. Ģenerālmenedžerim tieši vai netieši tiks norādīts, ka par viņu labāk šo lietu pieprot Skudra. Tā kā šis scenārijs varētu nepiepildīties, jautājums ir - kāda būs priekšnieku rīcība, ja Arnansons sniegumu neuzlabos? Kā viņi attaisnos viduvēja spēlētāja iegādi bez trenera un ģenerālmenedžera ziņas? Labākais, kas varētu notikt, būtu tas, ka viņi saprastu, ka iejaukšanās sfērā, kas nav viņu kompetencē, nav pieļaujama, jo citādi aizmuguriska spēlētāju vervēšana pārtaptu par ierastu rīcību, ja vien Savicka plāns nebija (nav joprojām) Sējēju nomainīt ar Skudru.

Arnasona gadījumā, protams, var runāt arī par naudas izmantošanas lietderību un kluba pasludinātās stratēģijas īstenošanu dzīvē. Atgādināšu, ka Dinamo vadītāji ir uzsvēruši ierobežotās finanses un nosprausto vadlīniju uz Latvijas jauno hokejistu pacelšanu augstākā līmenī. Vēl viens leģionārs uzbrucēju rindās izredzes spēlēt nepārprotami samazina Gintam Meijam un Andrim Džeriņam, kuri jau ir apliecinājuši sevi KHL līmenī. Šajā situācijā, kad uzbrukumā jau ir pieci leģionāri, daudz lietderīgāk būtu bijis pieaicināt vienu izteiktu aizsardzības stila aizsargu, jo tad, piemēram, Sandim Ozoliņam nebūtu spēka rezerves jātērē skaitliskajā mazākumā.

No visa minētā gribētos rezumēt, ka katram tomēr būtu jādara tas, ko viņš vislabāk pieprot. Trenerim jāvada komanda, ģenerālmenedžerim jāmeklē spēlētāji, un akcionāriem jārūpējas par finansiālo stabilitāti. Jācer, ka Dinamo vadītāji šo atzinumu savā turpmākajā darbībā ņems vērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?