Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kāzu drudzis Londonā

Lielbritānijā - un jo īpaši galvaspilsētā Londonā - augstāko punktu sasnieguši gaidīšanas svētki, kas nav saistīti ar nākamvasar tur paredzētajām olimpiskajām spēlēm, bet gan ar karaliskajām kāzām, kas izraisījušas ažiotāžu arī visā pasaulē. Apjomīgie gatavošanās darbi prinča Viljama un viņa iecerētās Keitas Midltones laulību ceremonijai, kas notiks piektdien, tuvojas finiša taisnei.

Trešdien visas dienas garumā notika procedūras mēģinājumi, kopš nedēļas sākuma ap Vestminsteras abatiju, kur jaunais pāris tiks salaulāts, slejas teltis, kas pieder kaismīgākajiem karaliskās ģimenes faniem, kuri vēlas atrasties pēc iespējas tuvāk Viljamam un Keitai.

Visapkārt mediji

Vakar līdz ar saullēktu Vestminsteras ielās un ap Bakingemas pili sapulcējās aptuveni tūkstoš britu kareivju. Armijas, Karalisko gaisa spēku un Kara flotes karavīri, tērpušies parādes uniformā, tika nostādīti gar ielu malām posmos, kuros piektdien pirms un pēc laulību ceremonijas gaidāmi Viljams un Keita, vēsta BBC. Tā bija karavīru pēdējā iespēja izmēģināt savus ceremoniālos pienākumus.

Pēc tam no Vestminsteras abatijas uz Bakingemas pili devās Karaliskās zirgu gvardes kareivji, viņiem sekoja piecas karietes, kurās piektdien uz svinīgajām pusdienām pie Lielbritānijas valdnieces Elizabetes II tiks vesti jaunlaulātie un viņu ģimenes locekļi.

Vēlāk dienā lielā notikuma ģenerālmēģinājumā iesaistījās arī Vestminsteras abatijas garīdznieki un daudzu telekompāniju darbinieki, kuriem bija jāizvēlas kameru novietošanas punkti. Amerikāņu kabeļtelevīzijas NBC ziņu programmas vadītāja Vendija Rīdžera apgalvo, ka Londonā ir ieradušies tūkstošiem mediju pārstāvju no visas pasaules. «Vienīgie amerikāņi, kurus esmu šeit satikusi, ir ar videokamerām plecos. Mediju darbinieki nepārtraukti saskrienas,» viņa stāsta aģentūrai Reuters.

Trešdien Vestminsteras abatijā, kas kopš otrdienas ir slēgta publikai, ieradās arī lielā notikuma vaininieki, kuriem bija paredzēti pēdējie laulību ceremonijas mēģinājumi, taču britu karaliskās ģimenes pārstāvji neatklāja detaļas. «Kā jau tas notiek ar visām kāzām, gatavošanās darbi notiek līdz pēdējam vakaram pirms precībām,» sacīja prinča Viljama runasvīrs.

Pusmiljons ziņkārīgo

Daudzi cilvēki, kas klātienē vēlas noraudzīties, kā uz laulību ceremoniju un no tās dosies Viljams un Keita, Vestminsteras abatijas tuvumā dzīvo jau kopš pirmdienas.

Pirmais šeit ieradās londonietis Džons Lorijs. Par godu notikumam pusmūža vīrietis valkā cepurīti, uz kuras attēlots Lielbritānijas karogs, un T kreklu. Uz tā ir uzdrukāts jaunā pāra attēls un uzraksts «Diāna būtu lepna». «Es vienmēr esmu bijis lojāls karaliskajai ģimenei,» stāsta Dž. Lorijs. «Viņi ir valdījuši vairāk nekā tūkstoš gadu un devuši milzu ieguldījumu šīs valsts dzīvē.» Viņš apgalvo, ka arī 1997. gada pavasarī pirms princeses Diānas bērēm pie Vestminsteras abatijas nodzīvojis četras dienas.

Liela daļa ziņkārīgo, visticamāk, savas vietas ieņems tikai dažas stundas pirms kāzu ceremonijas sākuma. Tiek lēsts, ka Haidparkā varētu sapulcēties ap 200 tūkstošiem cilvēku, Trafalgaras laukumā, kur būs novietoti milzu ekrāni, ieradīsies 20 tūkstošu.

Kopumā Londonas centra ielās varētu iziet aptuveni 600 tūkstošu cilvēku, kuri vēlēsies kaut ar acs kaktiņu redzēt Keitu un Viljamu, kā arī citus karaliskās ģimenes pārstāvjus. Tas esot aptuveni tikpat daudz, cik 1981. gadā, kad pie altāra stājās Viljama vecāki princis Čārlzs un Diāna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?