Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Keita jūs gaida

Trešdien, 7.oktobrī, Londonā dzīvojošās modes mākslinieces Keitas kiosks Andrejsalā pārtaps radošā darbnīcā Fashion's Day Out, kur ikvienam interesentam būs iespēja gan vērot modes tapšanas procesu, gan tikties ar dizaineri. Iedvesmojusies no Fashion's Night Out jeb modes «atvērto durvju nakts» Londonā, kas notika šogad septembrī, Keita nolēmusi arī savā modes kioskā Andrejsalā sarīkot ko līdzīgu - gan dienā.

Fashion's Night Out nozīmē modes preču veikalu pārvēršanos radošās darbnīcās, kuras atvērtas jebkuram interesentam. Šeit var vērot modes tapšanas procesu un tikties ar pašiem māksliniekiem. «Runāt par jebkuru tēmu, ne tikai modi,» uzsver Keita. Viņas zīmols _030470_ labi zināms šaurā Latvijas modes pazinēju un pēc oriģināla, kvalitatīva apģērba tīkojošu klientu vidū. Prestižās Londonas Svētā Mārtina Dizaina koledžas absolventes Keitas zīmola modes tirgo arī mazi, izsmalcināti veikaliņi Londonā, Parīzē, Tokijā.

Līdz šim Keitai itin labi patika atturīgā noslēpumainība, kas ļāva plašākam lokam par viņu neko daudz nezināt. Tagad modes māksliniece nolēmusi panākt pretī plašākai publikai uz mazā, jāatzīst, ar lielisku stilu iekārtotā modes kioska sliekšņa.

Nāciet, Keita jūs gaida - īpaši studentus, jaunus, radošus cilvēkus, kurus vēlas ierosināt darboties modes industrijā, arī profesionāļus un vienkārši tos, kuri interesējas par modi. Pavisam droši varat ņemt līdzi kādu savu fotogrāfiju pilnā augumā. Keita sola zīmēt skices, fotografēt modeļus, veidot stila albumus un jaunus tēlus… - tas viss ietilpst modes dizaina tapšanā. Iespējams, Keita radīs kādas drosmīgas apģērba dizaina idejas tieši jums. Būs no arhīva mākslinieces senāk radīti modeļi, un varēs redzēt, ka arī viņa kādreiz šuvusi ne pārāk taisnas vīles. «Tas varētu būt interesanti studentiem,» domā Keita.

Londonā viņai bieži gadoties no pastaigas mājās pārrasties ar idejām jauniem modeļiem, ko iedvesmojuši oriģināli ģērbti cilvēki ielās. Latvijā? Keita negrib neko teikt. Tikai atzīst, ka krīzē Rīga mainījusies. Vai šeit ir pavisam bēdīgi? «Labāk par to nevajag,» māksliniece nosaka.

«Daudzi nemaz nezina, ka Andrejsalā ir tāds Keitas kiosks. Daudzi nezina, ar ko nodarbojos šobrīd. Nezina, kas es vispār esmu, jo ilgi esmu dzīvojusi projām (Keita jau 12 gadu mīt Londonā - A.B.-R.).» Tāpēc Keita vēlas, lai cilvēki uzzina, ka Andrejsalā ir tāda unikāla vieta. «Unikāla, jo visas drēbītes tiek izgatavotas šeit, Latvijā. Nav no Ķīnas vai Turcijas. Es gribu parādīt, ka mēs paši varam uztaisīt ko ļoti labu un cilvēkiem vajadzīgu,» uzsver Keita.

Keita rada divas prᅢᆰt-a-porter (gatavs valkāšanai) kolekcijas gadā. Viņa radījusi kostīmus Gata Šmita iestudētajai muzikālajai izrādei Les Misᅢᄅrables un ir nominēta kā gada labākā teātra kostīmu māksliniece Spēlmaņu nakts balvai par tērpiem Nacionālā teātra izrādei 1906. Trakāk vēl kā piektā gadā.

«Man ļoti patīk individuālais kontakts ar klientu. Tas iedvesmo,» saka modes māksliniece. Lai arī joprojām dzīvo Londonā, Keita uzsver, ka modes kiosks Rīgā viņai svarīgs to cilvēku dēļ, kuriem patīk viņas darinātie tērpi. «Varbūt būs rinda aiz durvīm, bet varbūt atnāks tikai divi cilvēki,» Keita spriež par 7.oktobra ieceri atvērt modes kioska durvis visiem interesentiem.

Apģērbi uz «pleciņiem» viņas kioskā tik daudzveidīgi un rūpīgi veidoti, ka atgādina stilīga mūzikas kluba publiku: ar daudziem gribas iepazīties tuvāk, ne tikai pavirši paspiest roku.#

Fashion's Day Out

Keitas kioskā Andrejsalā 7.X plkst.12-18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?