Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Krājot zinības par naudu

Zināšanu līmenis par finanšu un ekonomikas tēmām Latvijas sabiedrībā joprojām ir tālu no pilnības, turklāt ne vien attiecībā uz valstisku un publisku procesu izpratni, bet arī attiecībā uz savu personīgo maciņu un gudru rīkošanos ar personīgajiem finanšu līdzekļiem. Tāpēc šonedēļ, no 9. līdz 15. martam, visā valstī notiek Finanšu izglītības nedēļa, kas šogad norisinās vienlaikus ar līdzīgiem pasākumiem pasaules un Eiropas mērogā Child and Youth Finance International Global Money Week un European Money Week.

Finanšu izglītības nedēļa Latvijā notiks jau trešo reizi, un tā ir brīvprātīga valstisko un nevalstisko partneru iniciatīva, ko koordinē Finanšu un kapitāla tirgus komisija. Nedēļas mērķis ir pievērst lielāku uzmanību nepieciešamībai iegūt un papildināt finanšu zināšanas, kā arī piedāvāt praktiskas iespējas, kā to izdarīt. Nedēļas ietvaros dažādus izglītojošus pasākumus un aktivitātes piedāvā bankas, augstskolas, Latvijas Apdrošinātāju asociācija, Junior Achievement Latvia, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Valsts izglītības satura centrs. Pirmās divas Finanšu izglītības nedēļas 2013. un 2014. gadā vairāk orientējās uz skolu auditoriju, piedāvājot seminārus skolotājiem, vieslekcijas un ekskursijas bērniem. Šogad Finanšu izglītības nedēļa, neaizmirstot par skolām, izies plašākā sabiedrībā un piedāvās publiskas lekcijas augstskolās un bibliotēkās visiem interesentiem Rīgā un novados, kā arī iespēju dalīties ar finanšu padomiem. Nedēļas vadmotīvs ir «Krāj zināšanas! Krāj gudri!».

Finanšu izglītības nedēļa Rīgā tiks atklāta pasākumā šodien, 10. maijā, plkst. 12.00 Rātslaukumā, kur būs novietots vides objekts, kas aicinās ikvienu aizdomāties un dalīties ar citiem būtiskās atziņās par naudas lomu savā dzīvē, par uzkrājumu veidošanas paradumiem.

Nedēļas laikā plānotas banku speciālistu vieslekcijas skolās un augstskolās, izglītojošas ekskursijas. Sadarbībā ar izglītības uzņēmumu Lielvārds notiks trīs klātienes un virtuālie semināri skolotājiem par interaktīviem mācību materiāliem dažādos mācību priekšmetos (mājturībā, ekonomikā, sociālajās zinībās) par finanšu tēmām. Par tradīciju Finanšu izglītības nedēļas laikā ir kļuvis skolēnu konkursa Jaunais finanšu eksperts noslēguma pasākums. Rīgā, Liepājā, Bauskā, Jelgavā un Aizkrauklē notiks lekcijas bibliotēkās par finanšu un to plānošanas jautājumiem. Savukārt Banku augstskolas studenti nodrošinās Finanšu izglītības nedēļas aktivitātes Saeimas deputātiem. Ierasti daudz aktivitāšu piedāvā bankas, kas dažādos pasākumos un dažādām auditorijām sniegs profesionālus padomus, kā attīstīt un ilgtermiņā stiprināt savu finansiālo situāciju.

Finanšu izglītības nedēļas pasākumu programma domāta plašam interesentu lokam, un ar to detalizēti var iepazīties vietnē http://finansunedela.lv/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

Siliņai jāizdara tas, ko nespēj Sprūds

Pirms neilga laika ar nelielu ironiju rakstīdama par Progresīvo politiskā brieduma un vieduma trūkumu, iekuļoties katrā iespējamā problēmā, ko politiskā dienaskārtība tiem servē, patiesi nenoja...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?