Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Labas ziņas vien Bērnu slimnīcai

Pagaidām vienīgā no slimnīcām, kura iegūs papildu līdzekļus, ir Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS), tie ir aptuveni 700 000 latu - summa, kuru slimnīca bija pārstrādājusi pirmajā pusgadā, uzņemot neatliekamā kārtā mazos pacientus vairāk, nekā gada sākumā bija plānots. BKUS vadība vēl nesen pauda bažas, ka līdz ar teju par ceturto daļu samazināto finansējumu pagarināsies rindas uz plānveida palīdzību. VM papildu naudu BKUS novirzīs no ģimenes ārstiem paredzētās naudas.

Kā pārējām slimnīcām rast trūkstošo naudu neatliekamo pacientu uzņemšanai, pagaidām nav zināms - par to vēl nepilnu mēnesi veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) spriedīs ar premjeru Valdi Dombrovski (JL). Pagaidām vienīgā nauda, kas varētu tikt novirzīta slimnīcām, ir 4,5 miljoni latu no Zāļu cenu aģentūras uzkrātās naudas, par to valdība varētu lemt otrdien. Iepriekš B.Rozentāle izteicās, ka slimnīcām trūkstošā naudas summa ir 45,8 miljoni latu.

Sociālā atbalsta spilvens

Vaicāts par papildu finansējumu nozarei, premjers atkārtoti norādīja starptautiskā aizdevuma virzienā. Šī nauda gan nav paredzēta, lai papildinātu caurās slimnīcu kases. Pasaules Bankas (PB) aizdevuma daļa varētu tikt novirzīta, lai trūcīgajiem pacientiem pilnībā kompensētu līdzmaksājumus par veselības aprūpes pakalpojumiem un medikamentiem, un daļēju tos kompensēs mājsaimniecībām, kuras pelna mazāk nekā pusi no minimālās algas.

VM Finanšu ministrijai arī rosina, ka trūcīgajiem pacientiem slimnīcās varētu nodrošināt «viesnīcu» pakalpojumu, hroniskajiem pacientiem - mājas aprūpi, garīgi slimajiem pacientiem - maksu par uzturēšanos dienas centros. VM valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis norādīja, ka pagaidām VM nevarot atklāt, par kādu naudas summu ir runa, jo par to vēl ir jāvienojas. J.Bundulis tikai atklāj: «Sociālā spilvena nauda, ko šobrīd Finanšu ministrija ir gatava atbalstīt, ir salīdzinoši ļoti maza.»

Ātrajiem plāno iepirkumu

Piektdien uz premjera darba galda nonāca arī VM sagatavotais pārskats par plānotajiem iepirkumiem neatliekamās medicīniskās palīdzības autoparka atjaunošanai. Premjers vēlas pārliecināties, cik pamatoti ir plānotie tēriņi, skaidro V.Dombrovska birojā.

Kā noskaidroja Diena, Neatliekamās palīdzības dienests pašlaik kopā ar VM sagatavo iepirkuma konkursa dokumentāciju. Pēc dienesta vadītājas Renātes Pupeles teiktā, kā atbilstošākais variants tiek skatīta iespēja nomāt ātrās palīdzības transportu.

«Tā būtu ne tikai automašīnu noma, bet arī pakalpojuma pirkšana - automašīnu apsaimniekošana. Mums pašlaik nepieciešams nomainīt aptuveni 100 automašīnu. Aptuveni puse mūsu mašīnu ir vismaz astoņus gadus vecas,» saka R.Pupele. Teju katra otrā automašīna esot ar nobraukumu no 500 000 līdz pat 800 000 kilometru. Konkursu par «ātro» automašīnu nomas pakalpojumu iepirkumu vajadzētu sludināt jau rudenī. Summa, cik valsts varētu atvēlēt šim iepirkumam, vēl tikai tiekot apspriesta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?