Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas trijotne startē Parīzē

Trīs Latvijas tenisisti šogad startēs Francijas atklātā čempionāta (French Open) pamatturnīrā, kas svētdien sāksies Parīzē. Jau trešais izgājiens slavenajos Roland Garros kortos būs Ernestam Gulbim, otro reizi French Open dubultspēļu turnīrā piedalīsies Līga Dekmeijere, bet Anastasija Sevastova debitēs Grand Slam turnīrā.

Pirms gada Ernests Gulbis pārsteidza, iekļūstot prestižo sacensību ceturtdaļfinālā, kur piekāpās tā brīža pasaules trešajai raketei serbam Novākam Džokovičam. Šogad būs jāaizstāv pērn iegūtie 500 punkti, citādi paredzams sāpīgs kritiens ATP rangā. Pirmajā kārtā Latvijas sportistam jātiekas ar amerikāni Semu Kveriju, kurš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem savas dzimtenes tenisistiem. Gulbja vienaudzis apveltīts ar iespaidīgiem fiziskajiem dotumiem (198 cm, 91 kg) un spēcīgu servi. Abi sportisti līdz šim nav tikušies. «ASV tenisisti nav māla seguma speciālisti. Kverijs dod priekšroku ātrām izspēlēm, nevis monotonai cīņai, kas nogurdina pretinieku,» Latvijas izlases kapteinis Ģirts Dzelde uzskata, ka pirmās kārtas izloze Gulbim bijusi veiksmīga.

Panākuma gadījumā Latvijas tenisistu gaida cīņas ar māla seguma speciālistiem. Otrajā kārtā iespējama atkalredzēšanās ar spāni Nikolā Almagro, kuru Gulbis aprīļa sākumā pārspēja Romā, bet trešajā kārtā ir iespēja tikties ar Fernando Verdasko, kurš pagājušā gada beigās guva izšķirošo panākumu Spānijas un Argentīnas tenisistu cīņā Deivisa kausa izcīņas finālā.

Latvijas tenisists, kurš nesen pārtrauca saistības ar treneri Karlu Haincu Veteru, Francijas atklātajam čempionātam gatavojās Nikija Piliča akadēmijā Vācijā, kur savulaik sāka ceļu uz eliti. Izlases kapteinis atklāja, ka Gulbis atteicies palīdzēt valstsvienībai Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas mačā ar Bulgāriju. «Ernests izteica vēlmi atpūsties pēc Vimbldonas turnīra, lai labāk sagatavotos turnīriem Amerikā, kur gatavosies US OpenDienai pastāstīja Ģ.Dzelde.

Anastasija Sevastova dalību pamatturnīrā nodrošināja, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas. Pēdējā no tām saspringtā cīņā ar 6:0, 5:7, 6:4 tika pieveikta krieviete Ņina Bratčikova. 19 gadu vecās liepājnieces pirmā pretiniece Grand Slam turnīrā būs ungāriete Melinda Činka, kas WTA rangā ieņem 61.vietu

Svētdien notiks izloze dubultspēļu turnīram. Tajā plāno piedalīties Līga Dekmeijere, kuras pāriniece būs Kanādas tenisiste Aleksandra Vozņaka. Abas kopā startēja sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā Austrālijā, kur izstājās pirmajā kārtā.

Kungu turnīrā intrigu vairojis Rodžera Federera panākums Madrides Masters sērijas turnīra finālā, kur šveicietis pārtrauca «māla karaļa» Rafaela Nadala 33 uzvaru sēriju uz šī seguma. Cīņā par uzvaru gatavi iesaistīties arī Endijs Marejs un serbs Novāks Džokovičs. Cerības ar kungu sacensībām saista arī mājinieki, kaut arī savainojuma dēļ starp favorītiem nebūs Gēla Monfilsa, bet tālu no labākās sportiskās formas ir komandas līderis Žils Simons. Savukārt dopinga lietošanā pieķertajam Rišāram Gaskē pat aizliegts klātienē apmeklēt turnīra spēles.

Plašs favorīšu pulks būs dāmu turnīrā - pašreizējo čempioni Anu Ivanoviču no troņa gāzt gatavas teju visas WTA ranga pirmā desmitnieka tenisistes ar līderi Dinaru Safinu priekšgalā. Krievietei joprojām nav neviena Grand Slam turnīra titula.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Francijas atklātais čempionāts
Kvalifikācijas turnīra 3.kārta
Sevastova - Bratčikova 6:0, 5:7, 6:4
Pamatturnīrs
Kungi
Ernests Gulbis - Sems Kverijs
Dāmas
Anastasija Sevastova - Melinda Činka
Dubultspēles
24.V izloze

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?