Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lembergs neļaus Kamparam atslābt

Krīzes laikā nevar šūpot valdību un ir jāļauj ekonomikas ministram Artim Kamparam (Vienotība) strādāt, tāpēc Zaļo un Zemnieku savienība pirmdien pēc valdes sēdes nenāca klajā ar politiski skaļiem paziņojumiem. Taču jautājums par ekonomikas ministra A. Kampara atbildību enerģētiskās krīzes seku novēršanā joprojām paliekot darba kārtībā, žurnālistiem vēstīja Latvijai un Ventspilij priekšsēdis Aivars Lembergs. Pēc viņa ierosinājuma valde vērtēja A. Kampara darbību valstij kritiskajā laikā, kad vairāki tūkstoši mājsaimniecību dienām ir bez elektrības.

Zaļo un Zemnieku savienības valdes taktika uzreiz nevērsties pret ministru, bet arī neļaut A. Kamparam atslābt rada iespaidu, ka A. Lembergam un viņa sabiedrotajiem, iespējams, ir kāds «vēlmju saraksts», kā neoficiāli izskan. Atkarībā no tā, kā ministrs izturēsies pret ZZS priekšlikumiem, ZZS varētu pieņemt turpmākos lēmumus. ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis gan uz notiekošo aicināja paraudzīties no cita rakursa - tikai pēc tam, kad A. Lembergs ar paziņojumiem medijos ir pievērsis uzmanību problēmai, valdība izšķīrusies izsludināt ārkārtas situāciju. Tā vietā, lai meklētu risinājumu, Finanšu ministrija nākusi klajā ar dažādiem ierobežojumiem, tādējādi apgrūtinot zemnieku iespējas iesaistīties krīzes seku novēršanā, teica A. Brigmanis. Lūgts komentēt ZZS nekonkrēto lēmumu un atbildēt uz jautājumu, vai tas varētu būt saistīts ar kādām ZZS pārstāvju vēlmēm, A. Kampars Dienai atbildēja: «Iespējams. Taču es vēlētos būt korekts un atturēties no komentāriem. Pagājušajā nedēļā ZZS līderis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis kolēģim valdībā bija licis saprast, ka «nekāda demisija netiks pieprasīta», ko vēlāk viņš apstiprināja arī intervijā Latvijas Radio. Taču A. Lembergs pirmdien pirms valdes sēdes teica, ka R. Vējoņa pārstāvētā Latvijas Zaļā partija Saeimā ieguvusi tikai trīs deputātu vietas, kas neliecinot par lielu ietekmi.

Pirms A. Lemberga uzstāšanās pret ekonomikas ministru jau vērsās uzņēmuma Itera Latvija prezidents Juris Savickis, kurš portālā pietiek.com bija atklājis, ka Valsts prezidenta vizītes laikā Maskavā ekonomikas ministrs sarunā ar Krievijas premjeru Vladimiru Putinu esot gandrīz sarunājis nevis zemākus gāzes piegādes tarifus, bet gan augstākus, rosinot gāzes cenu piesaistīt biržas cenai. A. Kampars šo ziņu novērtēja kā maldinošu, jo J. Savickis nemaz neesot piedalījies sarunā, kurā ministrs neesot ierosinājis gāzes piegādes tarifus piesaistīt biržas cenām. Valsts prezidentu vizītē uz Krieviju pavadīja vairāki valdības locekļi un liela uzņēmēju delegācija. Pēc vizītes dažādi nostāsti kuluāros izskanēja arī par citu ministru gaitām un izpausmēm, bet tie neieguva tik lielu rezonansi medijos. A. Kampars uzsver, ka Latvijas mērķis ir mazināt valsts atkarību no Krievijas monopoluzņēmuma Gazprom, kas, iespējams, nesakrīt ar atsevišķu uzņēmēju biznesa interesēm, tādēļ publiskajā telpā tiekot izplatīti meli. A. Kampars arī Dienai noliedza, ka Latvijas valdības pārstāvji būtu devušies uz Maskavu nesagatavojušies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?