Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Liepājas metalurgs nopelna ceļazīmi uz spēlēm Doņeckā

Latvijas klubu prestižu starptautiskajā arēnā nedaudz uzspodrinājuši Liepājas metalurga hokejsti. Kontinentālā kausa (KK) izcīņas 2. kārtā Rumānijas pilsētā Mjerkurjačukā liepājnieki izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs un ieguva vienīgo ceļazīmi uz turnīra 3. kārtu. «Tas ir visas komandas nopelns, lai gan īpašu uzslavu pelnījis vārtsargs Jānis Kalniņš,» LM sporta direktors Mihails Vasiļonoks atzinīgi novērtēja komandas sniegumu Rumānijā.

Nosaukums turnīram ir ar vērienu piemeklēts, tomēr līmenis krietni zemāks nekā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) vadītājiem pēdējā desmitgadē ir izdevies uz ledus noturēt vienīgo IIHF rīkoto klubu turnīru, taču tā prestižs joprojām ir zems. KK nespēlē Eiropas vadošo valstu Čehijas, Zviedrijas, Somijas, Šveices un Slovākijas komandas, bet Krievija šosezon deleģējusi otrā līmeņa komandu no Krievijas augstākās līgas Tjumeņas Rubin. Arī tā dēvētā otrā vai trešā ešelona Eiropas hokeja valstis pret KK izturas rezervēti. Piemēram, Mjerkurjačukā nespēlēja Slovēnijas kluba Olimpija labākās divas maiņas, jo tajā laikā turpinājās spēles Alpu līgā.

Liepājas metalurga jaunajiem spēlētājiem spēlēšana KK izcīņā tomēr bija jauna pieredze, jo sezonas gaitā komandā spēlē ar vienas hokeja skolas pārstāvjiem Baltkrievijas atklātā čempionātā. Izšķirošā izrādījās turnīra pirmā spēle, kurā ar 3:2 «bullīšos» tika pārspēts Kazahstānas klubs Beibarys. Pretinieku rindās vārtus sargāja Latvijas izlases otrais numurs Mārtiņš Raitums, bet uzbrukumā spēlēja un vienu ripu iemeta kādreizējais Latvijas U-18 un U-20 izlases spēlētājs Artūrs Ozoliņš. «Pēc meistarības Kazahstānas komanda bija pārāka, taču uzvarēt mums izdevās ar cīņassparu un vienotu kolektīvu,» pēc Vasiļonoka teiktā var noprast, ka nostrādāja senā patiesība, ka ne vienmēr uzvar komanda ar individuāli prasmīgākiem spēlētājiem. Starp citu, Kazahstānu par naudas pelnīšanas vietu ir izvēlējies prāvs Latvijas hokejistu pulciņš, kā arī bijušais Latvijas izlases treneris Leonīds Beresņevs. Turnīra pēdējā dienā Liepājas metalurgs «sausā» atstāja mājiniekus vietējo Csikszereda, tomēr spēle nebūt neesot bijusi viegla pastaiga. «Rumānijas klubā spēlēja seši čehi, tāpēc iesākumā mums nemaz tik viegli neklājās. Jāuzteic atkal vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš atbildīgos brīžos izglāba komandu.»

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts liepājnieku kapteinis Vents Feldmanis, bet par labāko uzbrucēju - rezultatīvākais LM spēlētājs Juris Upītis.

Nākamajā turnīra stadijā liepājniekus gaida daudz nopietnāks pārbaudījums. KK izcīņas 3. kārtas E grupas spēles no 25. līdz 27. novembrim notiks Ukrainas pilsētā Doņeckā. Liepājas metalurga pretiniekos būs Krievijas Augstākajā līgā spēlējošās komandas Tjumeņas Rubin un Doņeckas Donbass, kā arī Polijas čempioni Krakovas Cracovia. Ar Ukrainas klubu Donbass septembra sākumā turnīrā Doņeckā spēlēja Rīgas Dinamo un izcīnīja mazpārliecinošu 3:2 uzvaru. Donbasa sastāvā pārsvarā ir Ukrainas izlases spēlētāji.

Tikai uzvarētājs iegūs ceļazīmi uz superfinālu, kas notiks no 13. līdz 15. janvārim. Tajā vieta jau ir nodrošināta mājiniekiem Francijas klubam Ruānas Dragons, kā arī trīskārtējiem KK ieguvējiem Baltkrievijas klubam Minskas Junostj, kurā spēlē Latvijas uzbrucējs Armands Bērziņš. Divas ceļazīmes iegūs D un E grupu 3. kārtas uzvarētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Kontinentālā kausa izcīņa
2. kārta Mjerkurjačukā (Rumānija)
Liepājas metalurgs - Atirau Beibarys (Kazahstāna) 3:2 (Bajarūns, Feldmanis, Indrašis), Liepājas metalurgs - Ļubļanas Olimpija (Slovēnija) 11:1 (Upītis 3, Zabis 2, Demiters, Mickēvičs, Skvorcovs, Feldmanis, Verenis, Gipters), Liepājas metalurgs - HSC Csikszereda (Rumānija) 6:0 (Verenis, Demiters, Kalns, Skvorcovs, Indrašis, Ališausks), Olimpija - Csikszereda 3:8, Csikszereda - Beibarys 1:5, Beibarys - Olimpija 13:3.
Vietu sadalījums
1. Metalurgs 3 20:3 8
2. Beibarys 3 20:7 7
3. Csikszereda 3 9:14 3
4. Olimpija 3 7:32 0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?