Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ministre sargā slimnīcas valdi

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) ceturtdien televīzijas kameru priekšā paziņoja, ka negrasās rosināt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes atstādināšanu, jo viņai neesot faktu par tās saistību ar korupcijas skandālu, un rādīja vien izbrīnītu seju, izdzirdot mediju jautājumus par viņas pašas politisko atbildību.

Tomēr šī reakcija neiezīmē beigas konfliktsituācijai starp ministri un premjeru Valdi Dombrovski (_JL_). Premjers nav mainījis savas domas, ka jāskata jautājums par valdes atstādināšanu, jo tā zaudējusi uzticību, un vēl gaida ministres oficiālu skaidrojumu, _Diena_ uzzināja premjera birojā. Slimnīcas korupcijas skandālam oranžu nokrāsu dod tas, ka Veselības ministrijas (VM) vadošās amatpersonas neskaidri izsakās par to, kā viens no kriminālprocesā aizturētajiem BKUS saimniecības direktors Tautas partijas (TP) biedrs un ziedotājs Aivars Lisenko nonācis līdz vakancei BKUS valdē.

B.Rozentālei bija nedēļa laika, lai izlemtu, vai atstāt BKUS valdi, kurā ir slimnīcas vadītājs, savulaik TP slavinošos priekšvēlēšanu klipos redzamais Dzintars Mozgis un Egils Lavendelis. Taču viņa lēmumu pieņēma tikai pēc ceturtdienas tikšanās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Normundu Vilnīti. Tajā «ministre nav guvusi informāciju, kas liek domāt par Mozga vainu šajā brīdī», skaidro VM pārstāve Egita Pole. Ministre uzskatot - jautājums par morālo atbildību ir paša BKUS vadītāja Dz.Mozga ziņā. Šonedēļ premjers ministrei izsūtījis jau divas rezolūcijas - pirmdien lūdza nekavējoties izskatīt BKUS valdes atsaukšanu, trešdien rosināja viņu piedalīties LTV raidījumā Kas notiek Latvijā? par BKUS skandālu, lai skaidrotu sabiedrībai savu viedokli. Ministre gan neieradās, jo viņai bijušas lietišķas darba vakariņas.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā saistībā ar iespējamu kukuļošanu tika aizturēts BKUS valdes loceklis Arnis Kramzaks un A.Lisenko, kā arī būvuzraugu pārstāvis SIA Projektu vadības un attīstības birojs valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieku SIA Rīgas firma Pamats līdzīpašnieks Aleksandrs Kreicers. Aizturētos KNAB tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu u.c. noziegumiem.

Joprojām neskaidrs ir jautājums, kāpēc ministrija A. Lisenko, kurš iepriekš nekad nebija strādājis veselības aprūpes sistēmā, 2008.gada aprīlī izvēlējās par BKUS valdes locekli. Zināms vien, ka viņu izraudzījās VM valsts sekretārs Armands Ploriņš, kurš BKUS pārstāv valsts kapitāldaļu turētāju un agrāk strādājis Pārtikas un veterinārajā dienestā, ko vadīja kādreizējais veselības ministrs Vinets Veldre (TP). Konkurss uz valdes locekļa amatu nav rīkots. Dienai A.Ploriņš par A.Lisenko atrunājās: «Bijām izpētījuši, ka viņš ir labs speciālists.» Raidījumā Kas notiek Latvijā? skaidroja - pusgadu uz viņa galda esot stāvējis A.Lisenko CV, un viņš ar to iepazinies. Kādēļ A.Lisenko sūtījis savu CV uz VM, A.Ploriņš nezinot.

Brīdī, kad BKUS valdē nonāca A.Lisenko, veselības ministra amatā bija Ivars Eglītis (TP), kurš 2007.gada beigās nomainīja V.Veldri. A.Eglītis apgalvo - A.Lisenko nepazīst un neesot zinājis, ka šis cilvēks iecelts BKUS valdē. Tas neesot jāsaskaņo ar ministru. I.Eglītis varot atbildēt tikai par sevi: «Visi mani lēmumi bija balstīti profesionālos apsvērumos, neviens neatradīs lēmumu, kurš būtu oranžās krāsās krāsots.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?