Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mozgi neapšauba, lietu pētīs

Lai arī korupcijas apkarotāju sāktā kriminālprocesa ietvaros divi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadošie darbinieki - valdes loceklis Arnis Kramzaks un saimniecības direktors Aivars Lisenko - aizturēti un apcietināti par, iespējams, nelikumīgu rīcību saistībā ar BKUS būvdarbu iepirkumu konkursiem, Veselības ministrija (VM) neuzskata to par pietiekamu iemeslu, lai apšaubītu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Dzintara Mozga darbību.

Pats viņš neplāno atkāpties no amata, _Diena_ uzzināja BKUS. Dz.Mozgis iepriekš uzsvēris, ka nekad nav piedalījies iepirkumu konkursu rīkošanā. VM valsts sekretārs Armands Ploriņš gan norāda, ka VM nolēmusi pārbaudīt apšaubītos konkursus, «vērtējot no juridiskā un saimnieciskā izdevīguma viedokļa».

VM pēc Dienas publikācijas esot pievērsusies arī vairākiem BKUS iepirkumu konkursiem, kuros regulāri uzvarējusi firma Arbor Medical korporācija. Rakstīts, ka Arbor Medical lielākā īpašniece (80,33%) un valdes locekle Dace Rātfeldere ir Dz.Mozga civilsieva, 8,33% pieder viņa māsai Sigitai Kalniņai. «Mēs esam saņēmuši Dzintara Mozga paskaidrojumu, ka viņam nav civilsievas. Mēs negrasāmies pētīt viņa privāto dzīvi. Taču konkursus mēs pārskatīsim,» saka A.Ploriņš.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs vēstījis, ka BKUS amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar vairāku uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā no 2007. līdz 2009.gadam. Aizturētas piecas personas. Vēstīts, ka apcietināts arī slimnīcas jaunā korpusa būvuzrauga SIA Projektu vadības un attīstības birojs valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieku SIA Rīgas firma Pamats lielākais īpašnieks Aleksandrs Kreicers. Vienai aizturētajai personai (Telegraf ziņo, ka tā ir A.Kramzaka dzīvesbiedre) nav prasīts apcietinājums. Aizturētos tur aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālu uzpirkšanu, dokumentu viltošanu, krāpšanu.

Atšķirībā no A.Kramzaka, kurš BKUS strādājis ilgus gadus, otrs iepirkumu komisijas loceklis TP biedrs un ziedotājs A.Lisenko BKUS nonāca pērnā gada aprīlī kā valdes loceklis. Viņu izvēlējās VM kā BKUS kapitāldaļu turētāja. «Bija vajadzīgs cilvēks, kas nodarbojas ar saimniecības jautājumiem. Bijām izpētījuši, ka viņš ir labs speciālists,» stāsta A.Ploriņš. Viņš noliedz, ka A.Lisenko būtu izvēlēts partijiskās piederības dēļ - šopavasar, kad viņu atcēla no amata valdē, to samazinot, viņš pildījis tos pašus darba pienākumus «par mazāku atalgojumu».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?