Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nakts uz ielas

Madara Fridrihsone Jau teju mēnesi iepretī Ministru kabineta ēkai atrodas telšu pilsētiņa. Nav brīnums, ka dažiem tā ir kā dadzis acī, kā dzīvs atgādinājums tam, ka plaisa starp varu un sabiedrību pastāv. Atklātībā nonākusī sarakste starp Rīgas izpilddirektoru Juri Radzēviču un premjera biroja vadītāju Olitu Augustovsku pietiekami skaidri apliecina, ka vismaz dažiem politiskajai elitei pietuvinātajiem šī visai miermīlīgā protesta akcija krīt uz nerviem tik ļoti, ka radusies vēlme telšu pilsētiņu likvidēt piespiedu kārtā.

Protams, opozīcijā esošo LPP/LC pārstāvošā J.Radzēviča rīcība, publiskojot saraksti ar premjera biroja vadītāju, ļoti iespējams, liecina nevis par atbalstu nesankcionētai, taču demokrātiskai protesta akcijai, bet gan par vēlmi iezāģēt premjeram Valdim Dombrovskim (Jaunais laiks). Parādot, ka varai pietuvinātiem cilvēkiem ir problēmas ar izpratni par to, ka demokrātijas izpausmes ne vienmēr ir varas vīriem glaimojošas, J.Radzēvičam tas arī ir izdevies.

Telšu pilsētiņā mītošos var uzskatīt par dīvainiem tipiem, kas izvirza absurdas prasības. Par dažām protestētāju prasībām varbūt var pasmaidīt, bet daudzas no tām principā neatšķiras no idejām, kuras paustas politisko partiju programmās, kas tiek rakstītas pirms Saeimas un pašvaldību vēlēšanām.

Telšu pilsētiņas iemītnieki protestē veidā, kas pirmām kārtām ir nesaudzīgs pret pašiem protestētājiem. Tas tikai apliecina, cik nesadzirdēti un nesaprasti jūtas šie ļaudis, kuri dzīvo mums līdzās. Ja kādam šķiet, ka pietiktu ar policiju un dažu sociālo dienestu iesaisti, lai šo problēmu atrisinātu, tad tiem, kuri tā uzskata, pietrūkst vienkāršas empātijas.

Britu prese pirms nedēļas vēstīja, ka princis Viljams esot pavadījis nakti uz ielas kā bezpajumtnieks, lai pats uz savas ādas izjustu, ko tas nozīmē. Protams, šādu britu potenciālā monarha rīcību var uzskatīt par vēlmi iemantot plašāku popularitāti. Tomēr tas vedina uz dažām ķecerīgām pārdomām. Par to, ka varbūt Rīgas domes tandēmam Ušakovam un Šleseram nenāktu par ļaunu pavadīt kādu nakti naktspatversmē. Ka labklājības ministram Augulim derētu kaut reizi pašam izstāvēt rindu pie Nodarbinātības valsts aģentūras, bet veselības ministrei Rozentālei izbaudīt, ko nozīmē ārstēties slimnīcā, kur viss nooptimizēts tiktāl, ka trīsdesmit akūtu slimnieku apkopj viena vienīga medmāsa. Varbūt tas ļautu lēmumu pieņēmējiem aiz skaitļiem budžeta aprēķinos saskatīt arī iedzīvotājus un, iespējams, palīdzētu pieņemt kādu izsvērtāku lēmumu, kā tērēt budžeta līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?