Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Noskaidrots uzvarētājs Rīgas mikriņu konkursā

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) iepirkuma konkursā par pārvadājumiem mikroautobusu maršrutos uzvarējuši ar RS daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas Rīgas karte valdes locekli, partijas Gods kalpot Rīgai biedru Aleksandru Brandavu savulaik saistīti uzņēmumi, kas šo pakalpojumu piedāvā sniegt par 25 miljoniem latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā.

Konkursā pērn īsi pirms Ziemassvētkiem uzvarējušās pilnsabiedrības Rīgas mikroautobusu satiksme dalībnieki ir SIA B-Bus un tai pilnībā piederošās SIA Sabiedriskais autobuss un SIA Vidlatauto, kā arī B-Bus vadītājam Vitālijam Komaram pilnībā piederošā SIA FPK, liecina Firmas.lv dati. Minēto četru firmu kopējais apgrozījums 2011. gadā bijis 1,19 miljoni latu. Uzņēmums B-Bus savulaik bija pazīstams ar nosaukumu Blagovest Tur, un tā līdzīpašnieks bija A. Brandavs. Patlaban kā B-Bus vienīgais īpašnieks reģistrēts Beļģijas uzņēmums B-International.

Dažādām sūdzībām apvītajā konkursā par paaugstināta servisa sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu jeb pārvadājumiem mikroautobusu maršrutos bija saņemti divi piedāvājumi.

Pretendentam jānodrošina pakalpojuma sniegšana Rīgas pilsētas maršrutu tīkla daļā, ko kopumā veido 35 maršruti Rīgas pilsētā.

V. Komars norādīja, ka kompānija esot pietiekami profesionāla un tai nebūs nekādu grūtību realizēt šo projektu. Kopumā esot jāiegādājas ap 200 mikroautobusu, turklāt ar Swedbank ir vienošanās un interesi ir izrādījuši gan Volkswagen, gan Mercedes piegādātāji. «Redzēsim, skatīsim, pētīsim un iegādāsimies labāko pilsētai,» skaidroja uzņēmējs.

Patlaban uzņēmuma vadība gaidot līguma parakstīšanu un tad sākšot rīkoties. V. Komars uzsver, ka B-Bus grupa cita starpā esot uzvarējusi pagājušajā gadā arī Liepājā rīkotā konkursā par 20 mikroautobusu un 60 lielo autobusu iegādi, taču konkursu atcēla IUB, jo Liepājas pilsēta neesot pareizi noorganizējusi konkursu.

Patlaban kompānija pārvadājot pasažierus Saldus, Ventspils un Alūksnes rajonā, un kopumā kompānijas īpašumā esot ap 100 autobusiem.

«Kā strādāt mēs zinām, un mums ir arī Beļģijas akcionāri,» uzsver V. Komars.

No līguma parakstīšanas dienas uzņēmumam ir doti astoņi mēneši laika, lai sāktu pārvadājumus. Pirmie autobusi, pēc Mercedes pārstāvju teiktā, tiks piegādāti pēc trim četriem mēnešiem. Ja janvārī parakstīs līgumu, tad jau aprīlī un maijā tiks piegādāti pirmie 40 autobusi. Pārējos autobusus kompānija solot piegādāt septiņu mēnešu laikā, bet, tā kā pārvadājumi jāsāk astoņu mēnešu laikā, tad sniegt pilnu pakalpojumu kompānija varēšot laikus.

RS pasažieru pārvadājumus maršruta taksometros jeb mikroautobusos pārņēma pirms gada, kad beidzās pašvaldības līgums ar privātfirmām, taču paziņoja, ka neplāno iegādāties jaunus mikroautobusus, bet gan slēgt līgumus arī ar privātām kompānijām. LETA

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?