Ziemassvētku atmosfēra sākas līdz ar pirmajiem svētku apsveikumiem. Tos, vainas sajūtas mākti, ar pastkartēm, sms vai e-pastos bieži sūtām paziņām, draugiem un radiem - kā attaisnojumu, ka sen neesam bijuši ciemos. Šogad varētu uzelpot, aizbildinoties ar pakalpojumu dārgajām izmaksām. Bet varbūt nevajag sevi mocīt ar vainas sajūtu un meklēt attaisnojumu. Vienkārši padomājiet - vai tiešām gribat apsveikt cilvēkus, kuriem negrasāties zvanīt, lai apjautātos, kā iet?
Pirms pušķojat māju, atcerieties, ka 6.janvārī, Zvaigznes dienā, novācot svētku rotājumus un nesot laukā egli, kā ik gadu pukosieties, ka pilna māja ne tikai ar skujām, bet arī ar spīguļiem. Lēts un jautrs pasākums ir veidot dekorācijas pašiem - no vecā dāvanu ietinamā papīra var veidot, piemēram, papīra ķēdes vai virtenes. Tāpat zaros spīguļu vietā var sakārt ābolus un citas lietas.
Runājot par vīnu, tam ne vienmēr jābūt dārgam, lai to varētu baudīt ziemas noskaņā. Pavisam vienkārši vīna garšu var uzlabot uzkarsējot pievienotām aromātiskām garšvielām.