Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pamācošs zaudējums

Vārtsarga Andra Vaņina neveiksmīga darbība trīs minūtes pirms pamatlaika beigām izdzēsa Latvijas futbola valstsvienības cerības uz neizšķirtu pārbaudes spēlē ar Hondurasu (1:2). Naktī uz svētdienu teju vienīgo prieka brīdi sarūpēja pussarga Vitālija Astafjeva sumināšana ar jaunu Eiropas rekordu - 158 spēles izlasē!

Pirms spēles speciālu goda zīmi 38 gadus vecais Astafjevs saņēma nepilnu 33 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē. Ja centra pussargs spēlēs arī nākamgad, viņam būs reālas iespējas iespraukties pasaules ranga labāko sešniekā. «Spēlēšu, kamēr būšu vajadzīgs,» par karjeras beigšanu Astafjevs vēl nedomā. Arī galvenais treneris Aleksandrs Starkovs norādīja, ka nākotnē rēķinās ar pieredzējušo pussargu. «Astafjevs joprojām ir izlases līderis un tāda tipa spēlētājs, kuru ģērb-tuvēs uzklausa un kurš spēj kontrolēt komandu. Viņš ir disciplīnas paraugs, un tāds spēlētājs mums ir vajadzīgs.»

Laukumā jau no pirmajām minūtēm bija pamanāms, kura izlase pēc sešiem mēnešiem brauks uz pasaules čempionāta finālturnīru. Starkovs pārsteidza ar sastāvu. Malējo aizsargu funkcijas pildīja mazpieredzējušais Ritus Krjauklis (nevis, piemēram, Oskars Kļava) un Dzintars Zirnis, bet aizsardzības centru stiprināja Deniss Ivanovs un kreisās malas aizsargs Deniss Kačanovs (nevis Pāvels Mihadjuks). Vidējā līnijā Starkovs priekšroku deva pieciem pussargiem, snaipera lomu atvēlot vienam uzbrucējam Kristapam Grebim. Otrajā puslaikā debitēja malējais aizsargs/pussargs Aleksandrs Fertovs.

Pārāk maz komanda spēlēja ar bumbu, lai pārmaiņas vērtētu ar plusa zīmi. Taču nevar noliegt, ka simpatizēja uzdrīkstēšanās kļūt daudzveidīgākiem un grūtāk pro-gnozējamākiem. Pozitīvi, ka Latvijas izlase ātri atguvās pēc pirmajiem zaudētajiem vārtiem - 11 metru soda sitienu nopelnīja Astafjevs, bet realizēja Koļesņičenko, tomēr skumji, ka divreiz ielaida vārtus puslaiku izskaņā.

Pirmo vārtu zaudējumu «jāpiesien» Zirnim, kurš zaudēja divcīņu ar Kostliju. Otrie vārti gulstas uz vārtsarga Vaņina pleciem, jo piespēle gar vārtiem nebūt neizskatījās tik sarežģīta, lai bumbu netvertu. Attēlu, protams, var zīmēt citādi. Brīdi iepriekš nevajadzīgi rupji nospēlēja Zirnis un tika noraidīts. 15 minūtes nācās spēlēt mazākumā, lai gan jau līdzīgos sastāvos klājās ļoti grūti. Allaž var mest akmeni arī aizsardzības dārziņā, kas pieļāva šādu piespēli vārtsarga laukumā. Taču tas nemazina bažas, ka Vaņins pēdējās spēlēs netiek galā ar uzkrauto atbildību. No viņa gaida glābēju ne tikai izlasē, bet arī Sion klubā.

«Nepatīkami, ka vārtus zaudējām pašās beigās, taču spēle bija vērtīga, jo pārbaudījām pietiekami daudz spēlētāju,» uz pieredzes iegūšanu norādīja Starkovs. «Bija iespēja novērtēt komandu stresa apstākļos - pārpildītā stadionā un uz meistaru fona. Lai nezaudētu, pietrūka meistarības. Taču, ja tie, kas kļūdījās, izdarīs pareizos secinājums, progress neizpaliks.» Dažādu iemeslu dēļ Hondurasā nepalīdzēja aizsargs Kaspars Gorkšs, pussargi Juris Laizāns un Aleksandrs Cauņa un uzbrucējs Māris Verpakovskis.

«Otrais puslaiks bija labāks par pirmo,» aizsargs Zirnis norādīja uz saskaņotāku spēli aizsardzībā. «Nedevām daudz iespēju, taču žēl, ka ar to nepietika neizšķirtam.»

Gatavojoties 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklam, decembra beigās plānotas vēl divas Pārbaudes spēles Spānijā ar Basku zemes izlasi un Dienvidkoreju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hondurasa2
Latvija1

Pārbaudes spēle Tegusigalpā (Hondurasa)

Vārti: Kostlijs (42.), Velkoms (87.); Koļesņičenko (45. - 11 m). Noraidīts: Zirnis (76.). Skatītāji: 33 000.

Latvija: Vaņins, Krjauklis, Ivanovs, Kačanovs, Zirnis, Soloņicins (Fertovs 80.), Koļesņičenko (Perepļotkins 89.), Rafaļskis (Žigajevs 76.), Astafjevs, Rubins, Grebis (Karlsons 61.). Rezervē: Koliņko, Mihadjuks, Kļava.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?