Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Parisa, bet ne - Hiltone

Otrpus durvīm uz zvana treļļiem atsaucas spalga balstiņa. Lauris atver durvis, aiz viņa, atkāpusies un mazliet pieplakusi zemei, uz mums balstiņu ceļ īsspalvainā čivavas šķirnes sunīte. Iepazīties ir grūti, jo tā vien šķiet, ka četrkājainais jociņš labprāt redzētu durvis aiz mums aizveramies, tā, lai dzīvoklī no šiem nelūgtajiem ciemiņiem ne pēdas nepaliktu.

Nesanāks. Man vajadzīgs materiāls avīzei. Lauris paņem sīkaļu uz rokām, un viņa apklust. Sajuzdamās drošībā, sunīte tikai pa brīdim ierūcas. Nez kāpēc baritonā. Tātad vispirms uzzinām, ka arī suņi par labāko aizstāvēšanās veidu uzskata uzbrukumu. Viņa gatava aizstāvēties pat pret govi, ja vien tādu lopiņu būtu savā dzīvē redzējusi.

Meitene ar sunīti

Kaut kā pats no sevis izsprūk jautājums - kāpēc teātrī ļoti aizņemtam aktierim vajadzīga nasta uz kakla - suns? Lauris smej - viņš iepazinās ar Lindu, bet nezināja, ka viņai ir sunītis. Vēl šobaltdien aktieris nezina, kāpēc Linda to iegādājusies. Varbūt tāpēc, ka toreiz tāds parādījās Parisai Hiltonei, bet varbūt tāpēc, ka filmā Gudrā blondīne tāds bija galvenajai varonei. Tas vairs nav svarīgi. Lauris priecājas, ka mājās vienmēr ir kāds, kas viņus mīļi sagaida. Nekāds pārsteigums Laurim suns arī nebija. Viņš ir no Baldones, un allaž saimniecībā bijuši gan suņi, gan kaķi, gan govis un citi lopiņi, tikai nevienu no tiem neturēja mājā. Visi dzīvoja pa āru. Parisa - cita lieta. Tik augstdzimusi, tik miniatūra, tik skaista! Lauris mīļi noglāsta Parisu, viņa paceļ galviņu un uzticīgi ieskatās saimniekam acīs. Kādi vairs jautājumi? Ja par to nastu uz kakla, respektīvi, mūžīgo piesaisti mājai un pienākumiem trīs reizes dienā jebkuros laika apstākļos vest suni pastaigā, tad uz Parisu nekas tamlīdzīgs neattiecas. Viņai priekšnamā ir savs paklājiņš (pampers), uz kura tiek izdarītas lielas un mazas darīšanas. Atšķirībā no savas vārda māsas Hiltones četrkājainā Parisa uz ballīšu karalienes godu nepretendē. Pāris reižu Linda ar Lauri bija paņēmuši Parisu līdzi uz saviesīgiem vakariem. Nu, nepatika viņai tur. Labāk ieritināties gultā zem segas un gaidīt pārnākam mīļos saimniekus. Taču, ja Linda jau ir mājās, bet Lauris atgriežas pavēlāk, Parisa no tiesas ir dusmīga. Tad viņa ilgi un kašķīgi izsaka savas pretenzijas. Varbūt tāpēc, ka Lauris viņai ir īpaši mīļš un Parisai nekur nav tik labi kā uz dīvāna, saimniekam blakus.

Tērpus no Parīzes neved

Taujāju Laurim, kādus tērpus, kādas rotaslietas Parisa iecienījusi. Aktieris smejas no sirds: «Parisai pat visvienkāršākā kaklasiksniņa nepatīk. Par kaut kādiem kristāliem, no Parīzes vai Milānas vestiem tērpiem un dīvāniņiem nevar būt ne runas, aktieris uzskata, ka sunīti apkarināt ar lupatām ir pilnīgi nevajadzīgi, kur nu vēl gādāt gultiņas, skapīšus un kumodes. Sunīte ignorē pat grozu zem galda, kur bija iecerēta viņas guļvieta. Gultā pie saimniekiem taču ir vislabāk. Arī uz suņu izstādēm Parisa nekad nav bijusi un nezina, ka tādas vispār ir. Lauris pārliecināts, ka dzīvnieciņš domāts mīļumam, nevis lai izrādītos sabiedrībā. Viņš gan domīgi rausta plecus, kad taujāju, vai Parisai mājās vienai nav garlaicīgi, vai nevajadzētu iegādāties vēl vienu sunītī? Tomēr ne. Lauris domā, ka Parisas mīļākā nodarbošanās saimnieku prombūtnes laikā ir guļavāšana.

Par veselību nesūdzas

Paldies dievam, ārstu palīdzība Parisai nav bijusi vajadzīga, medicīniska iejaukšanās bijusi tik vien, cik liekot tetovējumu uz vēderiņa. Taču Lauris neslēpj kādu mīļsunītes netikumu - nu, dikti jau viņai patīk kļaņčīt ēdamo no saimnieku galda. Lauris ir stingrs, tāpēc Parisa viņu neterorizē. Toties Linda ir pielaidīgāka, no viņas rokām Parisa nereti tiek pie kāda garduma. Lauris atklāj: «Mazajai draiskulei pilnīgi vienalga, kas nokrīt no galda, momentā viss nonāk mutē. To, kas viņai ielikts bļodiņā, apēdīs tikai tad, ja sapratīs, ka nekas cits viņai vairs «nespīd».»

Kad Lauris, krītot no velosipēda, lauza roku, Parisa cerēja, ka saimnieks kādu laiku veselību atgūs mājās. Viņa taču nezina, ka teātrī aktieris drīkst neierasties tikai tad, kad ir miris. Tāpēc ar savu ieģipsēto roku Lauris Subatnieks kopā ar režisoru Džilindžeru cītīgi mēģina Dorotas Maslovskas lugu Divi nabadzīgi rumāņi.Darba gaitās ik dienu dodas arī Linda. Fū, tomēr garlaicīgi vienai mājās, pat blēņas negribas darīt. Labi, ka 19.novembrī paredzēta pirmizrāde.

Varbūt tad Laurim būs iespēja atvilkt elpu kopā ar savu Parisu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?