Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Pavasari gaidot

Pavasaris ir īstais laiks gatavoties jaunam vīnu sezonas vilinājumam. Ziema ir atkāpusies, un gaisa temperatūra drīz sasniegs atzīmi, kad būs patīkami uzturēties dārzā - ne vien dārza darbos, bet arī atklāt grila sezonu. Šīsdienas varoņi tam būs pirmšķirīgi pavadoņi.

2013 Livon Friulano Collio, Friuli, Itālija - baltais vīns

Pavasarim lieliski piestāv elegantais un modīgais Friulano no Itālijas ziemeļaustrumu Friuli apgabala. Ģimenes uzņēmums Livon reputāciju guvis ar aromātiskiem un bagātīgām garšas īpašībām apveltītiem baltvīniem, kā arī nopietniem sarkanvīniem no vietējām šķirnēm. Pērn nosvinējis 50. dzimšanas dienu, tas ir atzīts par vienu no apgabala vīna autoritātēm, kurš ražo ļoti tradicionāla stila produktus, akcentu liekot uz vēsturiskajām tradīcijām, taču arī izmantojot dažādus mikroklimatus un mūsdienīgas tehnoloģiskās iespējas.

Livon Friulano izceļas ar izteikti pavasarīgu un vieglu stilu. Veidots no Friulano vīnogu šķirnes, tas sniegs lielisku baudījumu demokrātiska baltvīna cienītājiem. Augļu valsts spraigais aromāts, kurā dominē citrusu un mango nianses apvienojumā ar nobriedušu bumbieru un melones notīm, neatstās vienaldzīgu visrūdītāko vīna baudītāju. Tas būs priekšzīmīgs apetītes veicinātājs. Vīna stils un garšas īpašības izpaužas daudzšķautņainā saderībā ar ēdienu - jūras veltes, grilēta putnu gaļa.

2013 Les Pins Couchᅢᄅs Rosᅢᄅ, Ronas ieleja, Francija - sārtais vīns

Francijas Vidusjūras piekrastes vīna dārzi ir vieni no senākajiem valstī. To aizsākumi meklējami VI gs. pirms mūsu ēras. Pēdējos gados lietpratēji arvien vairāk atklāj un novērtē rezultātus, kas radīti Vidusjūras piekrastē. Pateicīgais klimats, augsnes devīgums un jaunās paaudzes vīndaru centīgums ir veicinājis vīna industrijas atdzimšanu jaunā kvalitātē. Nesen pašam nācās pārliecināties, cik vērienīgi attīstās nozare gan nelielās ģimenes vīna darītavās, kas uzticīgi izceļas ar kvalitāti, gan lielās ražotnēs, kas izmanto unikālas vīnkopības metodes, apvieno modernākās tehnoloģijas, radot interesantus vīnus.

Uzsākot gadskārtējo grila sezonu, pasākumā lieliski iederēsies vīns no pēdējos gados ekspertu un kritiķu visvairāk vērtētajām Ronas ielejas vīna darītavām, kurā saimnieko Kolombo ģimene. Tā ir samērā jauna, dibināta pagājušā gadsimta 80. gadu sākumā. Uzņēmuma radītie vīni mūsdienās iekarojuši daudzu vīna topu virsotnes. Vīndara filozofija - gala produktā saglabāt maksimālu augļiem bagātu aromātu un garšas nianses, veidot sarežģītu un tai pašā laikā elegantu vīna stilu, celt godā līdzsvaru starp alkohola līmeni un miecvielām.

Les Pins Couchᅢᄅs Rosᅢᄅ (dusošās priedes - latv. val.) veidots no tradicionālajām Dienvidronas tumšajām šķirnes vīnogām - 40% Syrah, 40% Cinsault, 20% Mourvᅢᄅdre. Vīndaris vīnam piešķīris apbrīnojami izteiksmīgu un vieglu raksturu. Intensīvo un spraigo vīna aromātu smaržu ofensīvu atvēsina garšas nianses. Tās ir vidēji sausas un liegas, ar saistošu augļu greznību un pat nelielu pikantumu ilgstošajā pēcgaršā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?