Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pēc štatu saraksta - salona Lauva

Šis stāsts nāk īstā laikā, jo, kā zināms, nākamais būs Kaķa gads. Gribas cerēt, ka tas būs veiksmīgs ne tikai Kaķa gadā dzimušajiem cilvēkiem, bet arī daudziem Homo sapiens pamestiem, pēc klejojumiem, pāridarījumiem, bada un slāpēm labās rokās un siltās mājās nonākušiem dzīvniekiem. Tas ir patiess brīnums, kā šie nelaimīši pie mīļiem saimniekiem atmaigst, pārvēršas par gudriem un mīlētiem ģimenes locekļiem un īstiem skaistuļiem. Kaut vai ved uz izstādi!

Šis ir stāsts par runci veiksminieku. Nekur citur neko tādu neizlasīsiet - kaķis, kurš labākajā gadījumā varēja kļūt par pusdienu maltīti kādai rudmatei lapsai sniega pilnajā ziemas mežā, nonāk Rīgā! Viņa veiksmes stāstu tagad varētu paust visiem masu medijiem. Likteņa luteklim tagad ir gan pastāvīgs darbs, gan eleganti apartamenti mūsdienīgi iekārtotajā salonā Vannu fabrika, gan lieliski cilvēki apkārt, gan pat pašam savs tviteris.

Kā partizāns - no meža

SIA PAA salona Vannu fabrika mājaslapā iegūstam ziņas par bēšas krāsas skaistuli. Viņa vārds - PAA salona Lauva, dzīvesvieta - Rīga, Ūnijas iela 12a, ziņas par viņu atrodamas web:http://www.paa.lv. Turpat daži biogrāfijas dati - 2007. gada rudenī Lauva stājies darbā salonā Vannu fabrika, ieņemamais amats - salona Lauva, pienākumi - darbinieku un dizaina procesu uzraudzība. Tas ar humoru teikts, bet zem šī joka ir aizkustinošas cilvēka un dzīvnieka attiecības.

Brīdī, kad ierodamies salonā, Lauva aizmidzis uz radiatoru siltajām restītēm. SIA PAA īpašnieks Pēteris Treicis atceras, ka pirms četriem gadiem runcis negaidot ieklīdis viņa lauku mājas pagalmā netālu no Miķeļbākas: «Apkārt pāris kilometru rādiusā nav nevienas mājas, tikai mežs. Šis ne no kurienes ierodas pagalmā un - mjau, mjau - prasa ēst. Sākām svešo barot. Viņš ēda visu, maizi ieskaitot, bet tāds tramīgs, tikai pēc mēneša ļāva sev roku pielikt.» Rudenī Pēteris ar ģimenes mīluli kaķeni Smillu brauca uz Rīgu, bet viņa sieva Gita (māksliniece Gita Treice - T. Š.) vēl palika gleznot lauku klusumā. Tad arī viņa sāka domāt par atgriešanos Rīgā. Kur likt runci? Pēteris nofotografēja «partizānu» un brauca uz Rīgu: «Salonā visi esam «kaķisti», un runcis patiešām bija skaists. Protams, visi nobalsoja par jauno kolektīva locekli.»

Iesaka piemērotāko vannu

Sākumā tomēr satraukums bija. Tika zvanīts pat dzīvnieku psiholoģei - kā meža kaķi socializēt pilsētā? Vai varēs viņu pieradināt pie tīrības? Taču Lauva jau pirmajā dienā atrada kastīti, ātri apguva telpas, iepazinās ar cilvēkiem un sāka pildīt darba pienākumus. Katru rītu viņš individuāli sasveicinās ar katru salona darbinieku, pavada klientus, kuri pērk vannu, un palīdz izvēlēties piemērotāko. Klienti nereti saka - vispār viņiem kaķi nepatīk, bet šis esot ārpus konkurences! Lauva piedalās sapulcēs un, kad jūt, ka iet uz kašķi, lec klēpī satrauktajam. Gadās, ka Lauva apsēžas uz dienas ienākumiem. Viena no Lauvas «mammām» Linda Cekule smej: «Skaitu, trūkst, paceļu Lauvu - jā, ir!» Otra «mamma» Vita Spinga stāsta, ka kolektīvā katram ir savi pienākumi pret runci: «Viens viņam griež nagus, cits tīra ausis, kāds atbildīgs par ēdienkarti, kāds rūpējas par tīrību kastē.» Gadījušies arī dažādi kuriozi. Reiz Lauva nokritis no trešā stāva, tad viņš bija jāved uz Čiekurkalna veterināro ambulanci pie daktera Arta Krūmiņa degunam šuvi uzlikt. Citā reizē Lauvam laimējies, pāri Ūnijas ielai skrienot, izsprukt starp braucošas mašīnas riteņiem. Vairs nevēloties neko tādu piedzīvot, salonā nolēmuši apkārt ēkai izveidot elektrisko sētu. Pēteris smej: «Trīs dienas ap salonu cēla asfaltu augšā, lai ieraktu tos vadiņus, bet izrādījās, ka uz kaķiem tā sētiņa neiedarbojas!»

Cik jums to kaķu īsti ir?

Pēteris stāsta, ka divas reizes salonu kāds gribēja aplaupīt, bet Lauva iedarbinājis signalizāciju. Apsargi klāt un brīnās - cik jums to kaķu ir: skatāmies no ielas, viens sēž pie loga, pieejam no sētas, otrs sēž! Salonā zināms arī, ka Lauvam ir brūtīte. iepazīstinājis nav, bet šad tad uz ķepām manītas melnbaltas spalviņas.

Tāds skaistulis nevienu neatstāj vienaldzīgu. Lauva piedalījies arī garāko ūsu konkursā. Diemžēl uzvarētāja godā nav ticis - no garākajām ūsām, kas bija 14 cm garas, pietrūcis divu centimetru!

Nupat jūtu, ka Lauva izklausās pēc ideāla kaķu vīra. Lūdzu nosaukt arī viņa mīnusus. Sarunu biedri ilgi domā. Linda saka - esot izvēlīgs, ne katru pasniegto gaļu ēd. Vita piebilst, ka runcim galda kultūra klibo. Kad ēd, tad gaļas kumosi un sausā barība visapkārt bļodai mētājas. Ja kāds cilvēks vai dzīvnieks nepatīk (tas gan reti gadās), tad runcis pavicina dūrītes tam pie deguna. Taču visi mīnusi pazūd, kad jāstāsta par Lauvas spēju vairot labvēlīgo gaisotni savā apkārtnē.

Pumpē egli

Tuvojas Jaunais gads, tikko pagāja Ziemassvētki, kā Lauva tos pavadīja? Linda norāda uz Vitu: «Viņa ir Lauvas brīvdienu mamma. Vitai vienīgajai no mums pašai nav savu dzīvnieku mājās.» Vita stāsta: «Lauva pa Ziemassvētkiem bija ļoti nodarbināts - pumpēja egli! Tas ir tā - liek ķepu uz egles zara un spiež to uz leju, bet ar vienu aci skatās, vai es redzu, kā viņš strādā. Vispār mājās Lauva ir ļoti mīlīgs un rotaļīgs, bet, protams, pēc svētkiem ar lielu prieku atgriežamies salonā.» Atliek piebilst, ka gan Vitai, gan Lindai ir alerģija pret kaķa spalvu. Ko nu? «Ak, iedzeram zāles, un uz priekšu,» tā meitenes.

Kaut nākamgad tādu veiksmes stāstu būtu vairāk!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?