Laika ziņas
Šodien
Migla

Perfekta pēdējā sērija

Nepagūstot uzdot pirmo jautājumu, no šāvēja Daiņa Upelnieka Rio olimpiskajā šaušanas centrā jau skanēja pats aktuālākais, ko sportists gribēja pateikt. «Tie pirmās dienas divi šāvieni…» Upelnieks debijas reizē ar rezultātu 119 punktu no 125 iespējamajiem ieņēma 14. vietu 32 dalībnieku konkurencē.

Vīri ar šautenēm padusē un uz pleca bija redzami, vēl neiebraucot olimpiskajā šaušanas centrā. Pagājušās nedēļas vidū atceļā no Deodoro rajona, kur ir arī šaušanas centrs, mediju autobusam izbira stikli. It kā lidojusi lode, it kā akmens - versijas atšķiras, taču bruņota armijas patruļa šajā virzienā tagad ir ik pēc kilometra. Gandrīz visa ceļa garumā gar malām slejas favelas, kurās arī ir kriminogēnākā situācija pilsētā.

Fotogrāfu virzienā uz augšu pavērstais Upelnieka īkšķis nepārprotami liecināja par to, ka olimpiskajam startam pielikts trekns punkts. Pēdējā sērijā Dainis sašāva visus 25 šķīvjus un izpelnījās skatītāju aplausus: «Otrajā sacensību dienā nav 50, bet ir 49, tomēr pabeigts ar 25 no 25, tā ka ir labi.» Kāpēc tad nožēla par pirmās dienas diviem šāvieniem? «Protams, tie divi šāvieni man smeldz. To taču var redzēt, ieskatoties rezultātu tabulā.» Itālis Gabriēle Roseti un dānis Jespers Hansens ar 121 sašautu šķīvi iekļuva sešniekā, kas cīnījās pusfinālā. «Īstenībā šajās sacensībās pie tik maza dalībnieku skaita 121 ir daudz. Lai gan šāvēji te ir ļoti labi. Šodienas vienīgajā kļūdā vaina nav meklējama galvā. Es kaut kā nokavēju pirmo šķīvi tieši uz stenda, tāpēc man sanāca bišķiņ ilgāk patēmēt. Otrais jau grima lejā, nebija tur, kur es biju cerējis, ka būs, tāpēc nācās izpildīt papildu kustību, un aizšāvu garām. Tā gadās. Vakar gan bija tā, ka vienā šāvienā fokuss pilnībā pazuda. No otrās pozīcijas skatījos un neuztvēru izlidojumu. Tā bija visrupjākā kļūda, ko šajā šautuvē var izdarīt, tas ir, izšaut mērķim par daudz priekšā. Ļoti prātīgi ir jāšauj tieši mērķim priekšā. Šķīvis te nelido tik ātri kā standarta šķīvis.» Jādomā, ka lietpratēji sapratīs, kāpēc Dainis nokļūdījās.

Upelnieks skaidroja, ka olimpiādes dalībnieku sastāvs viņu pārsteidzis: «Nezinu, kāpēc itāļi tā izdarīja. Mājās palika pasaules ranga līderis un Eiropas čempions, kurš tajās sacensībās nevienu reizi neaizšāva garām.» Pats Dainis uz Rio braucis izšaut savu labāko rezultātu. «Šautuve bija parocīga, sagatavojies biju labi, un tās vakardienas divas kļūdiņas arī atstāja mani tiešā rekorda attālumā.» Upelnieka labākais rezultāts ir 120 punktu.

Sacensību gaitu ietekmējuši mainīgie laikapstākļi. «Piektdien bija vējš, pēc tam lija, tad fons pamainījās - bija balti mākoņi, kas ir slikti šaušanai, bet sestdien atkal ir fantastiski labs, saulains laiks. Sliktākajās sērijās, kad sašāvu 23 šķīvjus, gan jau arī lietus patraucēja.»

Uz Rio Upelnieks atbrauca ar ielūgumu jeb wild card, bet tika dalībnieku pirmajā pusē, tāpēc kopumā ar olimpisko startu ir apmierināts, bet…: «Rezultāts ir labs, bet ļoti labi ir tad, kad esi ticis pusfinālā. Tur viss atkal sākas no nullītes un cīnies par medaļām.»

Savu nākotni Dainis redz šaušanā: «Tikšana uz olimpiādi bija mans iepriekšējais mērķis, nākamais ir olimpiskā medaļa. Kamēr esi dzīvs, elpo un redzi, un vari kaut ko izdarīt, viennozīmīgi iešu tikai uz priekšu.»

No Latvijas stenda šāvējiem Boriss Timofejevs olimpiādē izcīnījis augstāko vietu. 1996. gadā Atlantā viņš bija sestais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?