Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pieprasa acīm tīkamākas bodītes

Ar janvāri spēku zaudēs nomas līgumi par tirgošanos gājēju tuneļos zem Gogoļa, Marijas un 13.janvāra ielas. Tādēļ pašvaldība apņēmusies, pēc daudzu domām, apšaubāmās bodītes padarīt pievilcīgākas, drīzumā izsludinot jaunu tirdzniecības vietu nomas konkursu.

Uz ilgāku termiņu

Vairāk nekā desmit gadus bija noteikts, ka Rīgas dome (RD) tirdzniecības platības pazemes tuneļos iznomā uz laiku ne ilgāku par pieciem gadiem. Satiksmes departaments norāda, ka šis termiņš neveicina nomniekus ieguldīt līdzekļus tirdzniecības vietu noformēšanā, tādēļ tagad tās nomās uz termiņu līdz 10 gadiem. Noma par kvadrātmetru mēnesī nedrīkstēs būt zemāka par 10 latiem, līdz šim tā bija konstanta - Ls 12. Detalizētāk prasības, ko izvirzīs interesentiem, departaments neatklāj, tās parādīsies nomas konkursa nolikumā, saka departamenta pārstāve Ieva Prauliņa.

Dienas pirms gada aptaujātie rīdzinieki un eksperti uzskatīja, ka pašreizējās bodītes rada tikai netīrību un troksni. «Tas nebūt nenozīmē, ka tuneļu veikaliņos obligāti jātirgo tikai un vienīgi suvenīri, bet puslicencētas videokasetes arī gluži nevajadzētu tur pārdot,» toreiz par pārmaiņām iestājās pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe. Savukārt Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra norādīja, ka tuneļi bojā Latvijas kā eiropeiskas pilsētas tēlu tūristu acīs, tādēļ apšaubīja nepieciešamību pēc veikaliem vispār, jo tie rada lieku drūzmu.

Videospēles neder

Gada laikā nekas būtiski nav mainījies, ja neskaita to, ka vairāki veikali tagad stāv tukši un sienas rotā vēl vairāk «ielu mākslinieku» darbu. Apzīmēts ir arī jaunatklātais tunelis pie Stockmann veikala, kaut arī uzraksti pie katras ieejas brīdina par videonovērošanu.

J.Dripe redz divus ceļus, kā rīkoties tālāk: «Vai nu atstāj tīru un funkcionālu tuneli, vai kardināli uzlabojam tirdzniecības vietu izskatu. Lai tas būtu vienotā dizainā, piemēram, no nerūsējošā tērauda konstrukcijām.» Viņš uzsver, ka neatrisināts joprojām ir jautājums par «atvērtajām» trepēm, kas Latvijas klimatam nav piemērotas. To apsnigšanu un apledošanu varētu novērst stikloti pārsegi.

J.Dripe labprāt iepazītos ar potenciālo nomnieku piedāvājumiem par tirdzniecības vietu izskatu. «Ja tas nav labākais, tad var atstāt tikai tīru, labi izgaismotu tuneli bez veikaliem,» uzskata arhitekts. RD Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC) piekrīt, ka «no estētiskā viedokļa» veikalus varētu uzlabot, taču tirdzniecībai tuneļos jābūt, jo tā nodrošina dzīvību. Viņš gan nedomā, ka videospēles ir labākā lieta, ko tuneļos pārdot. To vietā iederētos preces, kuras nepieciešamas «skrienot garām», piemēram, prese, kafija un smalkmaizītes, dažādi pakalpojumi. «Šādas prasības var paredzēt konkursa nolikumā,» piebilst deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?