Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pikniks sniegotā mežā

Beidzot Latvijā ir dziļa ziema un bieza sniega sega. Tagad brīvdienās palikt mājās ir grēka lieta. Taču svarīgi izbraucienā paņemt līdzi ne tikai slēpes un ragaviņas, bet arī ēdamlietas, jo nekas tā neveicina ēstgribu kā ziemas prieki. Galvenais - iegādāties nepieciešamos produktus un mājās padarboties, lai pikniks izdotos un pati grilēšana neprasītu daudz laika. Savu versiju par gardu maltīti sniegotā mežā piedāvā restorāna Provansa šefpavārs Tomass Godiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 4 kartupeļus, 4 ķiplokus, 4 saldos sīpolus, 2 tievus cukini, 1 dzeltenu un 1 sarkanu papriku, 6 timiāna zariņus, 4 ķiploka daiviņas, sāli un piparus pēc garšas, 120 g sviesta, 50 ml olīveļļas, zaļumus (maurlociņus, dilles, pētersīļus), 150 g Briseles kāpostu
Mājas darbs. Izvāra kartupeļus ar mizu. Iegriež krusteniski, saspiež ar rokām, lai var iepildīt ķiplokus, sviestu ar sakapātiem zaļumiem, sāli un piparus. Ietin folijā līdzi ņemšanai. Mežā, neizņemot no folijas, cep uz grila.
Sīpolus un ķiplokus pārgriež uz pusēm, ieliek cepamformā, pārkaisa sāli, piparus, pārslaka olīveļļu un pieliek timiānu. Uzliek foliju un cep cepeškrāsnī 160 grādos pēc Celsija apmēram 40 minūtes. Visu ievieto folijā un liek somā.
Briseles kāpostus noblanšē un liek folijā ar sāli, pipariem, olīveļļu.
Cukini pārgriež gareniski uz pusēm, papriku sagriež četrās daļās, uzlej olīveļļu, uzkaisa sāli, piparus, sakārto folijā.
Mežā. Sagatavotos produktus, neizņemot no folijas, liek uz grila. Pēc pavisam neilga laika gards ēdiens ir gatavs, to kārto uz šķīvjiem un pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Grilēta čiabata ar mocarellas sieru un spinātie

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 4 čiabatas maizes, 2 mocarellas siera gabaliņus, 120 g spinātu, 50 g rukolas lapu, 100 g ķiršu tomātiņu, 40 g olīveļļas
Mazās čiabatas maizītes pārgriež uz pusēm un apgrilē. Starp šķēlēm liek mocarellas siera pusītes, ķiršu tomātiņus, spinātus, rukolu. Vēl maizītes var mazliet pagrilēt, lai siers sāk kust.

Grilēts jēra šķiņķis ar svaigā siera un garšaugu m

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 1 kg jēra šķiņķa, ķiploku, 3 timiāna zariņus, 2 rozmarīna zariņus, 20 g kinzas, sāli un piparus pēc garšas
Mērcei: 50 g sarkanvīna etiķa, 4 ķiploka daiviņas, 30 g zaļumu (kinza, pētersīļi), 250 g svaiga siera (38%), var izmantot arī treknu skābo krējumu
Jēra šķiņķi sagriež palielos gabalos, iemarinē ar garšaugiem, ķiplokiem, pipariem un sarkanvīna etiķi. Marinē trīs stundas, tad liek traukā un ved uz mežu. Pirms grilēšanas uzkaisa sāli.
Mērcei svaigo sieru vai krējumu sajauc ar ķiplokiem, pētersīļiem, kinzu, sāli, pipariem.
Gaļu uz iesmiem grilē piecas minūtes no katras puses. Pasniedz kopā ar mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?