Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Projektiem un kopā būšanai

«Dators noderētu, jo tad visa mana ģimene biežāk būtu kopā - mājās,» savā stāstā Lattelecom akcijai 1+1=90 rakstīja Ingrīdas Leimanes jaunākā meita Māra. Ar datoru darāmu lietu Ingrīdai un viņas vīram Guntim ir daudz, bet, lai tās paveiktu, līdz šim bija jāmeklē iespējas ārpus mājas un jāizmanto draugu viesmīlība.

Pašu pirktais dators bija izrādījies īsts nelaimes putns. «Nobruka un nobruka, labojām un labojām, līdz tas salūza pavisam. Pateicu - viss, šo lietu vairs negribu redzēt,» Ingrīda stāsta. Kad Māra paziņoja, ka vecākus pieteikusi _Lattelecom_ akcijā, Ingrīda šo faktu īpaši nopietni neņēma, jo nevienā akcijā vai loterijā laimēt nekad nebija sanācis. Taču par vēsti, ka mājās jauns portatīvais dators tomēr būs, visa ģimene ļoti nopriecājusies.

Gribētāju, kas kāro padarboties virtuālajā vidē, šo rīdzinieku mājās netrūkst. Ingrīda stāsta, ka dažkārt pat nākas pacīnīties vai rindā pastāvēt. 7.klases skolēnam Artūram dators nepieciešams mācībām. Patīkot arī spēlītes spēlēt, par ko dažreiz radoties domstarpības. Labdare Māra nesen pārcēlusies uz Ventspili, kur viņas vīrs atradis darbu, bet pati studēs grāmatvedību un uzņēmējdarbību, savukārt viņas māsa Zane, kas līdz šim strādāja transporta pārvadājumu jomā, darbu zaudējusi un uz laiku ievākusies padzīvot pie vecākiem. Jauno datoru viņa patlaban aktīvi izmanto darba meklējumiem internetā. Ingrīda teic, ka jātur īkšķis, lai kādas no daudzajām pārrunām vainagotos ar veiksmi. Zanes meitiņu Amandu gan neviens pie datora pagaidām īpaši nelaiž - divgadniekiem vēl par agru. «Bet tā forši - var sēdēt gultā un rakstīt,» rezumē Ingrīda.

Rakstudarbi ģimenē ir ierasta lieta. Guntis darbojas ar dažādiem radošiem projektiem, arī Ingrīda ir māksliniecisks cilvēks. Viņa ir scenārija autore režisores Unas Celmas veidotajai filmai Kur pazudis Elvis? un tagad raksta saturisko pamatu jaunai filmai - par mūsdienu ģimeni. Uz scenārija pārtapšanu kinolentē Ingrīda gan īpaši necer, jo «jūs jau zināt, kā tagad kino iet», tomēr iedvesma un rakstītkāre nekur nepazūd. Enerģiskā sieviete smej, ka tas ir gēnos - mammas brālis ir rakstnieks Egils Lukjanskis, savukārt vecmāmiņa savulaik sacerējusi vakara pasaciņas bērnu radioraidījumiem.

Ar mākslu un radošām nodarbēm Ingrīda bijusi saistīta daudzus gadus. Darbojusies teātra studijā, vēlāk ar leļļu izrādēm braukājusi pa Latviju, ar leļļu projektu piedalījusies arī Latvijas TV raidījumos. Tad arī sākusi iemēģināt roku rakstniecībā, jo dramaturga algošanai līdzekļu nebija. «Tagad gan ar radošām lietām naudiņu nenopelnīsi,» Ingrīda saka. Viņa patlaban strādā par frizieri vienā no Kolonnas saloniem, lai gan arī šajā nozarē neiet viegli. Toties jaunais dators arī te palīdz un pat ļauj nedaudz ietaupīt. «Varu neaiziet uz kādu semināru, kas maksā naudu, bet attiecīgo informāciju atrast internetā - par matiem, par griešanas tehnikām,» Ingrīda teic. Arī rēķinus finansiālu apsvērumu dēļ viņa tagad maksā caur internetbanku, lai gan tā ne pārāk patīk. Ģimenē cits citam palīdz tikt galā ar datora lietošanas knifiem. «Ja gadās, ka kaut kas notiek, saucu Artūru. Bērni jau ir tie, kas zina vairāk, labāk, ir drošāki,» Ingrīda smaida.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?