Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ražuku no atlaišanas paglābj tiesa

Jūrmalas mēram Romualdam Ražukam (PS) ir izdevies uz nedēļu atlikt balsojumu par viņa atcelšanu no amata. Pēc preses konferences, skaļa piketa un visai vētraina domes sēdes sākuma viņš ceturtdien nāca klajā ar vēsti, ka Jūrmalas tiesā tiks skatīta lieta par papildu drošības līdzekļu piemērošanu kukuļdošanā apsūdzētajam bijušajam mēram, domes deputātam Raimondam Munkevicam (Jūrmala - mūsu mājas) saistībā ar liecinieku drošību.

«Nevaru būt drošs, ka Munkevicam ir deputāta tiesības balsot,» paziņoja R. Ražuks, izsludinot pārtraukumu sēdē līdz 9. septembra pēcpusdienai. Pats R. Munkevics apgalvo, ka nav darījis neko, kāpēc viņam būtu jāatgriežas cietumā, no kura viņu izlaida pret drošības naudu.

Ar iesniegumu par papildu drošības līdzekļu piemērošanu pret R. Munkevicu tiesā vērsās Jūrmalas domes deputāte Iveta Blaua (JL), kura savulaik ziņoja KNAB par kukuļošanas mēģinājumu, ko R. Munkevica uzdevumā veica viņa partijas biedrs Normunds Pīrants, kurš joprojām atrodas apcietinājumā. I. Blaua atzīst, ka viņai nav atklāti draudēts, taču viņas ietekmēšana notiekot, cenšoties mainīt valdošo koalīciju, kurā ir arī I. Blaua. Jūrmalas tiesa par papildus drošības līdzekļiem lems 7. septembrī. Ja R. Munkevicu atkal apcietina, situācija pašvaldībā var vēlreiz mainīties - R. Ražuka gāšanu pieprasījušo astoņu deputātu vietā būtu septiņi, bet mērs ar domubiedriem arī ir septiņi. Ja neviens deputāts netiktu pārvilināts pretējā nometnē, domei varētu būt grūtības pieņemt lēmumus, un tas savukārt dotu tiesības Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai (RAPLM) esošo domes sastāvu atlaist, iecelt pārvaldnieku un izsludināt jaunas vēlēšanas. Tieši to vēlas panākt tie iedzīvotāji un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas iesnieguši domē aicinājumu deputātiem atkāpties pašiem. Piketā, kurā piedalījās ap 120 jūrmalnieku, skaļi kaunināja gan vicemēru Māri Dzenīti, kurš pirmais rosināja izmaiņas Jūrmalas domes vadībā, gan deputāti Dzintru Homku, kas, būdama apvienības Vienotība Jūrmalas nodaļas biedre, atbalstīja R. Ražuka gāšanu, tāpēc viņu izslēdza no Sabiedrības citai politikai.

R. Munkevics uzskata, ka nevis viņš ietekmē kādu deputātu, bet viņu pašu ietekmē. «Man ar R. Ražuku nav bijušas domstarpības, viņi paši koalīcijā konfliktē un meklē ārējo ienaidnieku, uz ko novelt vainu. Ražuks ir šovmenis - viņš protestēja pret savas apvienības premjeru, cīnoties par Jūrmalas ātrās palīdzības saglabāšanu, un arī tagad noorganizēja tā, lai varētu izvairīties no viņa atbrīvošanas. Nav teikts, ka es balsotu par viņa atcelšanu,» izteicās R. Munkevics. Viņš arī apgalvo, ka ne viņam pašam, ne viņa partijas biedriem nebija piedāvāti amati ne domē, ne domes valdē, ko bija plānots izveidot, bet RAPLM pret to iebilda. Šī valde uzraudzītu domes kapitālsabiedrības.

Ja R. Ražuku tomēr izdotos atcelt no amata, tiek minēti trīs kandidāti uz mēra krēslu - Larisa Loskutova (SC), Gatis Truksnis (LPP/LC) un M. Dzenītis (pie partijām nepiederošs). R. Munkevics uzskata, ka reāls kandidāts ir arī esošās koalīcijas biedrs Juris Visockis (JL). I. Blaua šādu pieņēmumu sauc par provokāciju: «Kad mūs pagājušajā gadā ievēlēja, J. Visockis kandidēja uz mēra amatu, bet šobrīd Vienotībai ir tikai viens mēra kandidāts, un tas ir pašreizējais mērs R. Ražuks.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?