Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Rezultātus pārsūdzēja sirdsmieram

«Tas principā ir tikai tavam sirdsmieram,» saka Rīgas Juglas vidusskolas pērnā gada absolvente Liene Ulmane, kura pagājušajā vasarā pārsūdzēja angļu valodas centralizētā eksāmena rezultātu. Viņas gadījumā tas neko daudz neietekmēja, jo izmaiņas notika tikai par pāris procentiem uz augšu. Viņas bijušajai klasesbiedrenei Antrai Angenai rezultāts pēc pārsūdzēšanas gan mainījās krasāk - par 13%. Kādi bija iemesli tik kļūdainam sākotnējam vērtējumam, meitenes nezina līdz šai dienai.

«Angļu valodas skolotājs ieteica iesniegt sūdzību klasesbiedram, kuram iegūtais līmenis noteikti bija sliktāks par viņa zināšanām. Pēc tam arī man pateica, lai mēģinu. Arī man pašai likās, ka es noteikti zinu labāk par C līmeni,» stāsta Antra, kura apstrīdēja gan angļu, gan latviešu valodas eksāmena rezultātus. Tas pamudinājis apelāciju iesniegt arī citiem klasesbiedriem. Antrai pēc atkārtotas eksāmena vērtēšanas C līmeņa vietā piešķīra B. Kādam puisim pēc pārvērtēšanas rezultāts pacēlās par 20% un B līmeni nomainīja pret A.

Lai pārsūdzētu eksāmena rezultātus, meitenēm bija jādodas uz Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un jāraksta iesniegums ar pamatojumu, kāpēc, viņuprāt, rezultāts nav atbilstošs. «Tā arī rakstījām - liekas, ka zinām labāk,» saka Antra. Pēc apelācijas iesniegšanas atbilde atnāca divu nedēļu laikā. Tiesa, par iemesliem tur nebija minēts ne vārda, tikai rakstīts, ka mainīts līmenis. «Man tas likās pilnīgi absurdi, jo ne man ir problēmas ar rokrakstu, ne es eksāmenā rakstīju par kaut kādām abstraktām tēmām,» joprojām neziņā ir Antra.

Apelāciju meitenes iesniedza divas nedēļas pēc eksāmena sertifikāta saņemšanas. «Tev jau liekas, ka tas vērtējums būs godīgs, un tu svārsties. Darbus atpakaļ nedod, un tu nezini, kā ir,» stāsta Antra. Tā kā atbilde no IZM atnāca aptuveni mēnesi pēc sertifikātu izsniegšanas, bija jau par vēlu ar labotu rezultātu pretendēt uz studiju budžeta vietām, jo iestāšanās augstskolās jau bija beigusies. «Tad, kad mainījās līmenis, es neko vairs nevarēju izdarīt, jo iestāšanās jau bija cauri un man ņēma vērā to C līmeni. Es netiku budžetā, bet man liekas, ka būtu tikusi, jo B līmenim piešķīra koeficientu deviņi, bet C - tikai septiņi,» saka Antra, kura par maksu studē aviācijas transportu Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). Par izglītību viņai būs jāmaksā visus studiju gadus, jo RTU nenotiek rotācija. Lieni kļūdainais vērtējums nav tik ļoti ietekmējis, jo viņas izvēlētajā audiovizuālās mediju mākslas programmā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā ir tikai divas budžeta vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīve bez tiesībām garlaikoties

Imants Pulkstenis Madonā savulaik rīkojis festivālu Sinepes un medus, tagad organizē Ģitāristu sesiju un dara vēl visu ko.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?