Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sācies iekšējs dumpis Latvijas Televīzijā

«Mēs vairs negribam tā strādāt. Latvijas Televīzijas (LTV) darbinieki beidzot sapratuši, ka krīze nav visu LTV problēmu pamats,» kāda pieredzējusi LTV darbiniece komentē, kāpēc palielinājusies spriedze LTV vadības un darbinieku attiecībās. LTV arodbiedrība televīzijas vadībai un Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTP) nosūtījusi vēstuli, kurā asi kritizē LTV vadības darbību, uzsverot, ka tā mazina LTV konkurētspēju, demotivē darbiniekus, neefektīvi pārvalda resursus un īsteno nesamērīgu un netaisnīgu personālpolitiku.

LTV darbinieku arodbiedrība iepriekš nav izcēlusies ar asiem paziņojumiem par LTV ģenerāldirektoru Edgaru Kotu un pat paudusi atbalstu viņam. Tomēr tās vēstule, kas nonākusi arī Dienas rīcībā, liecina, ka noticis attiecību pagrieziens, jo E.Kota darbība kritizēta kā pavirša un nepārdomāta. Vēstulē norādīts, ka finanšu krīzes apstākļos veiktās reformas notiekot uz LTV programmas rēķina, jo administrācija no budžeta griezieniem cietusi mazāk. Arodbiedrībai diskriminējoši šķiet tas, ka no 1.janvāra visiem LTV darbiniekiem piemērots vienāds atalgojuma cirpiens par 15%, lai arī daudziem LTV radošajiem un tehniskajiem darbiniekiem, kas iekļauti stundu darba samaksas sistēmā, alga krietni saruka jau pērn, savukārt administrācijai tas ir tikai pirmais algas samazinājums. Vēstulē vērsta uzmanība arī uz radošo darbinieku daļas vadītāja vietas likvidāciju, kas novedis pie tā, ka radošie darbinieki LTV jūtas profesionāli nepārstāvēti. «Ir nepieņemamas metodes, ar kādām ģenerāldirektors pūlas vadīt kolektīvu. Nicinošā izturēšanās pret kolēģiem, neskaidrie lēmumi, straujās viedokļu maiņas un neskaidrā komunikācija destabilizē situāciju televīzijas iekšienē un traucē radoši strādāt,» norādīts vēstulē. Darbinieki arī uzsver, ka nesaimnieciski tiekot pārvaldīta LTV ēka, jo krīzes laikam nepamatoti augsta īre spiežot īrniekus pamest ēku, tas pats attiecoties uz augsto tehnikas īri. LTV vadībai arī uzdoti vairāki jautājumi, piemēram, par LTV administrācijas mobilo telefonsarunu limitiem, auto nomas līgumiem, iespējām samazināt uzblīdušo LTV administratīvo aparātu. LTV vadība aizliegusi arodbiedrības vēstuli izplatīt ne tikai iekšējā tīklā un izsūtīt uz darbinieku e-pastiem, bet pat pielikt pie ziņojumu dēļa.

LTV darbinieku arodbiedrības nostājai pievienojas arī Ziņu, informatīvo un analītisko raidījumu darbinieku arodbiedrība, kurā arī ir LTV pārstāvji. «LTV pret saviem darbiniekiem izturas kā Saeima pret iedzīvotājiem,» atzīst tās vadītāja Odita Krenberga un paskaidro, ka abos gadījumos citu atalgojums tiek samazināts, bet pašu algas lēmēji maksimāli cenšas sargāt. Pagaidām gan viņas vadītā arodbiedrība gaidīšot LTV vadības reakciju, kam būtu jāizpaužas konkrētā rīcībā, nodrošinot vienlīdzīgu attieksmi pret administrāciju un pārējiem LTV darbiniekiem. Ja vadība nereaģēs, tikšot domāts par tālāko rīcību. Atsevišķi Dienas aptaujātie LTV darbinieki gan ir skeptiski, ka uzbangojusī neapmierinātība ar kaut ko beigsies, jo LTV daudziem esot vienīgā iespēja, kur pelnīt naudu.

E.Kots norāda, ka nav atvēris aploksni ar viņam adresēto vēstuli. Ar to viņš iepazīšoties pirmdien, kad atgriezīsies no atvaļinājuma, bet komentārus sniegšot pēc sarunas ar darbiniekiem. LTV kurators NRTP Sergejs Kārītis stāsta, ka par šo jautājumu diskutēs ceturtdien NRTP sēdē, kad arī padome lemšot par tālāko rīcību, un pieļauj, ka tā vēlēsies uzklausīt gan LTV darbiniekus, gan LTV vadību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?