Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saliedēta kolektīva spēks

Tik tuvu Pasaules kausa izcīņas finālturnīram Latvijas valstsvienības futbolisti nav bijuši nekad. Tas, pateicoties uzvarai sestdien Ramatganā cīņā ar Izraēlu (1:0), ko līdz šim nebija izdevies uzveikt. Trīs kārtas pirms kvalifikācijas turnīra beigām mūsu izlase ar 13 punktiem ieņem trešo vietu grupā. Tikpat punktu ir Grieķijai, kas sestdien Bāzelē ar 0:2 zaudēja Šveicei un tabulā atkāpās uz otro vietu. Galvgalī ar 16 punktiem izvirzījusies Šveice, ko uzņemsim trešdien Rīgā.

«Maza uzvara kaujā, bet viss karš vēl priekšā,» aizsargs Oskars Kļava norādīja, ka uzvarai Ramatganā «tabulā nebūs nekādas vērtības», ja Skonto stadionā nespēsim atņemt punktus Šveicei. «Paši esam radījuši sev iespēju. Jāiet tālāk!»

Pamatus cerībām uz kādu no pirmajām divām vietām grupā Latvijas izlase ielika pirmā puslaika vidū, kad bija izturēta Izraēlas komandas starta ofensīva un Latvijas izlase pati sāka veidot momentus pie pretinieku vārtiem. 27.minūtē aci pret aci ar mājinieku vārtsargu izskrēja Māris Verpakovskis, taču bumba ripoja garām pašam vārtu apakšējam stūrim. Draudus pretinieku aizsardzībai radīja arī Andrejs Rubins, Vitālijs Astafjevs un Deniss Ivanovs.

Uz sevi liktās cerības attaisnoja vārtsargs Andris Vaņins, kurš bija uzdevumu augstumos no pirmās līdz pēdējai minūtei. Tas pozitīvi ietekmēja partneru sniegumu. Darbības kļuva drošākas, un pēc vēl vienas mājinieku ofensīvas otrā puslaika sākumā arvien ticamāk šķita, ka vismaz punkts ir pa zobam.

59.minūtē pēc pussarga Vladimira Koļeņičenko izpildītā stūra sitiena īstā angļu stilā aizsargs Kaspars Gorkšs guva uzvaras vārtus. Ievērību izpelnās ne tikai precīzais sitiens ar galvu, bet arī tas, ka QPR aizsargs neatstāja nekādas cerības cīņā par bumbu pretiniekam. Lai gan uz vairākām minūtēm atkal bijām piespiesti savam soda laukumam, ar katru nākamo epizodi bija jaušama arvien lielāka pārliecība, ka atdos visu, tikai ne uzvaru.

Un mājinieki salūza. To veicināja arī spilgtākās zvaigznes Josi Benajuna nomaiņa. Tribīnēs svilpa, Liverpool pussargs plātīja rokas, kas lika atminēties iekšējās nesaskaņas, taču pēc galvenā trenera Drora Kaštana lēmuma laukums bija jāatstāj. Mājinieki tā arī neatrada argumentus tik augstai Latvijas futbolistu pašatdevei un cīņas sparam. Var teikt, kolektīvs apturēja individualitātes, un Izraēlas izlasei pārtrūka 15 pēc kārtas nezaudētu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēļu sērijas savā laukumā.

«Vairs nav cerību kvalificēties finālturnīram,» Droram Kaštanam bija nepatīkami atzīt, kas tas noticis vēl pirms atlikušajām trijām spēlēm.

«Mājinieki noteikti cerēja iesist ātrus vārtus, momenti bija, taču mēs izturējām pirmo spiedienu. Pēc puslaika sapratām, ka varam cīnīties, un otrajā jau parādījām labu spēli - pieturējām bumbu, kombinējām,» pussargs Vladimirs Koļesņičenko šādā garā labprāt sāktu spēli arī pret Šveici.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Pasaules kausa kvalifikācija. 2.grupa
Vārti: Gorkšs (59.). Brīdināti: Špungins, Keinans; Astafjevs, Zirnis. Tiesnesis: K. Kirhers (Vācija). Skatītāji: 25 625.
Latvija: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, Cauņa (Žigajevs 81.), Koļesņičenko, Astafjevs, Rubins (Zirnis 81.), Verpakovskis (Perepļotkins 91.+1.), Karlsons.
Konkurenti: Moldova - Luksemburga 0:0. Šveice - Grieķija 2:0 (0:0).
Šveice 7 5 1 1 13-6 16
Grieķija 7 4 1 2 12-6 13
Latvija 7 4 1 2 11-6 13
Izraēla 7 2 3 2 10-9 9
Luksemburga 7 1 2 4 3-13 5
Moldova 7 0 2 5 2-11 2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?