Sanāks gardi pat iesācējam
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Biešu salāti ar lapu salātiem, vīģēm un kazas sier
Četrām porcijām vajadzēs: 2 vidēja lieluma sarkanās bietes, 1
dzelteno bieti, 250 g dažādu lapu salātu (nopērkami jebkurā
veikalā), 2 vīģes, kazas sieru (pēc iespējas mīkstāku), mazliet
skāba krējuma. Mērcei: 200 ml olīveļļas, 10 ml baltvīna etiķa, 2
tējk. mārrutku, šķipsniņu sāls, 1 tējk. medus.
Nomazgā salātus,
ļauj tiem notecēt. Tikmēr novāra sarkanās bietes, līdz tās kļūst
mīkstas, sagriež kubiņos. Dzelteno bieti sagriež papīra smalkuma
šķēlēs, aplej ar karstu ūdeni, kam nedaudz pieliets galda etiķis,
lai biete nedaudz piesūcas.
Vīģes sagriež sešās
daiviņās.
Kazas sieru maigi saputo ar skābo krējumu, lai
veidotos viendabīgāka masa.
Mērci pagatavo, sajaucot visas
sastāvdaļas, un pirms lietošanas izmaisa viendabīgā masā.
Kad
sastāvdaļas sagatavotas, mērci iejauc salātlapās un pārliek pāri
visu, cik vien sirds kāro. No kazas siera veido mazas klimpiņas un
liek uz salātiem.
Ieteicams desertu gatavot viskija glāzē. Kārtas, s
Četrām porcijām vajadzēs: 600 g tumšās rīvmaizes (tirgū pārdod 1
kg iesaiņojumā), 200 ml saldā krējuma, 200 ml brūkleņu ievārījuma.
Saputo saldo krējumu ar cukuru. Glāzē kārto sagataves vairākos
slāņos šādā secībā - tumšā rīvmaize, brūkleņu ievārījums,
putukrējums utt.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 4 pīles kājas, 3 sīpolus, 1 seleriju
kātu, 2 burkānus, 2 ēd. k. tomātu pastas, 350 ml sarkanvīna, 300 ml
alus, ūdeni. Piedevām: 200 g melno lēcu, 2 paprikas, 1 cukīni, 1
baklažānu, 100 g cukurzirnīšu, 4 Briseles kāpostiņus.
Pīles
kājām uzkaisa sāli un piparus un apcep, līdz tās kļūst zeltaini
brūnas. Pēc tam tajā pašā pannā apcep rupji sagrieztus dārzeņus,
līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno tomātu pastu.
Tad pīles kājas
un dārzeņus liek cepamtraukā, pārlej ar sarkanvīnu, alu un ūdeni,
lai gaļa ir pārklāta. Ja šķiet, ka šķidrums ir pārāk pliekans,
pievieno vēl nedaudz sāli, cukuru un piparus un liek sautēties
cepeškrāsnī 170 grādos uz divarpus stundām.
Kad gaļa gatava,
nokāš buljonu. To izmanto kā mērci, novārot uz lēnas uguns, līdz
tas sabiezē. Ja vēlas, lai process rit ātrāk, buljonam pa mazam
gabaliņam pievieno aukstu sviestu.
Visus dārzeņus sagriež mazos
kubiņos, noblanšē ļoti karstā ūdenī un pēc tam strauji atdzesē
aukstā ūdenī.
Lēcas vārām, līdz tās kļūst mīkstas, bet vēl nejūk
laukā.
Tad visus dārzeņus apsautē sviestā, pēc garšas
pievienojot sāli un piparus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!