Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Savedīs kopā skolu un vecākus

Trīs gadus programmētais mācību sociālais tīkls Mykoob dabūjis nosaukumu, sagriežot otrādi vārdu «book». Mykoob veidotāji cer, ka viņiem izdosies sagriezt kājām gaisā arī saziņu skolās - bagātināt to un padarīt ātrāku, sapulcējot uz internetā bāzētās platformas skolotājus, skolēnus un vecākus. Vietējo puišu veidojums ar nolūku sākotnēji programmēts angliski, jo tēmē arī uz eksporta tirgiem, un ir pirmais investīciju projekts, ko vietējā tirgū pastarpināti «palaidis» Latvijas veiksmes stāsts sociālais tīkls draugiem.lv.

Pildspalvas vietā dators

Skolas solā gluži ne, bet augstskolas pirmajos kursos biznesa vadības studentam Mārtiņam Kalniņam un e-komercijas apguvējam Ģirtam Ļaudakam iešāvās prātā doma, ka saziņa starp skolu, skolēniem, vecākiem un dažādām institūcijām ir raksturojama kā lēnīga un pieklibojoša, dažkārt iztrūkstoša un dažkārt papīra kalniem pārbagāta. Viņiem radās ideja veidot vienotu platformu, kur visas šīs puses varētu satikties. Uz jautājumu, ar ko labāki par jau esošo skolvadības sistēmu e-klase.lv, Mārtiņš saka, ka Mykoob trumpis ir dažādie rīki - šeit nav runas tikai par iespēju savadīt elektroniskā žurnālā visas atzīmes, kuras varētu apskatīt gan bērns, gan vecāki, bet par iespēju mācību pārzinim plānot mācību stundas, skolotājiem padarīt skolēniem pieejamus dažādus mācību materiālus vai tuvākajā nākotnē, piemēram, veidot testu vēstures stundai uz Mykoob platformas. «Aiziet skolēni uz datorklasi, izpilda testu, turklāt vēl labošanu var izvēlēties automatizētu,» skaidro Mārtiņš, uzsverot, ka šī vietējo smadzeņu uzprogrammētā platforma ne vien uzlabos komunikāciju, bet arī līdzēs ietaupīt laiku.

Atrast aizmuguri

Kopš sākās programmēšana, pagājuši aptuveni trīs gadi, bet pati ideja ir vēl senāka, stāsta abi puiši. Līdz šim viņus virzījis pašu entuziasms, bet, kad ideja sāka materializēties un bija jādodas pie pašiem sadarbības partneriem jeb skolām, puiši iedomājās, ka nepieciešama spēcīga aizmugure - kāds, kas lietotājiem dotu papildu pārliecību, ka Mykoob nekur pēc pusgada nepazudīs. «Gājām pie lielākā un spēcīgākā, pie draugiem.lv,» saka Mārtiņš. Kopā ar SIA Draugiem investīcijas ir dibināts SIA Mykoob Latvia. Valstī populārākā sociālā tīkla radošais direktors Guntars Meluškāns rēķina, ka pēdējo trīs mēnešu laikā, kopš tā veidotāji paziņoja, ka sāks noņemties ar investēšanu dažādos projektos, aptuveni desmit jau ieguvuši skaidras aprises. Darbības virzieni esot visdažādākie - ka tikai saistība ar internetu, - tā G.Meluškāns. Otrs kritērijs - lai projekts nebūtu viendienītis, jo «internets patlaban veidojas par vidi, kur visi cenšas gūt ātru un vieglu peļņu, neradot neko paliekošu un nozīmīgu». Mykoob sakarā paši investori (par lielāko ieguldījumu līdz šim uzskatāms draugiem.lv vārds, iepludinātās finanses abas puses vēl neatklāj) nebīstas, ka jaunais projekts varētu kaitēt viņu pamatbiznesam. «Ir ieceres, kā mēs integrēsim draugiem.lv ar mykoob.lv. Skaidrs, ka sensitīvie dati, piemēram, atzīmes, būs pieejamas tikai Mykoob, kamēr draugiem.lv veidos vecāku padomes. Arī sarakstes varēs redzēt abās vietās, sistēmas būs integrētas,» rēķina G.Meluškāns.

Šis ne tikai esot pirmais no SIA Draugiem investīcijas projektiem, kas ieraudzījis dienasgaismu, bet izceļoties arī citādi: tam ir skaidra nākotnes vīzija un pievienotā vērtība. Atzinīgi noskaņota ir arī programmas Iespējamā misija direktore Zane Oliņa, sakot, ka Mykoob ir liels potenciāls, saziņa kļūtu efektīvāka un regulārāka, turklāt tā noritētu ne tikai par skolēnu atzīmēm. Patlaban gan ir svarīgi «turpināt uzmanīgi uzklausīt lietotāju - skolu, skolotāju, skolēnu un vecāku - vajadzības,» vērtē Z.Oliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?