Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Second hand ķemmēšana

Populārā britu zīmola Topshop, kura Latvijā nav un nez vai arī tuvākajos gados būs, tumši zaļi svārki par trim latiem. Šī paša zīmola kleita par diviem. Tumši zili skolnieču svārki ar faltītēm un rozā oderīti, kuras iekšpusē norādīts - meitenēm 12-13 gadu vecumā -, par Ls 2,50. Puķaina kleita 60. gadu stilā par Ls 3. Nosauktie apģērbi ir mani guvumi kādā mazā lietoto apģērbu bodītē Ludzā, kur pamanījāmies iepirkties teju vai visas tur organizētās fotoskolas meitenes.

Dzīvojot Kopenhāgenā, mana draudzene gleznotāja Tea mani izvadāja pa virkni Dānijas galvaspilsētas lietoto apģērbu veikaliem, taču tolaik tajos varēju atļauties nopirkt labi ja šallīti, jo Teas interešu laukā ietilpa mazlietoti dizaineru apģērbi par puscenu. Savukārt Berlīnes Mauerpark tirdziņā var atrast glītus ādas zābakus no iepriekšējām gadu dekādēm.

Mazpilsētu atradumi

Ja vien man būtu pietiekami daudz laika un pacietības, es gandrīz pa second hand veikaliem vien dzīvotos. Kādēļ gan maksāt desmitiem latu par masveida ražojuma apģērba gabalu, kas pēc pāris mēnešiem tāpat būs apnicis? Taču, lai kā man patiktu jaunas drēbes, ļoti nepatīk doma par regulāru Rīgas centra lietoto apģērbu veikalu apstaigāšanu. Par nomaļu ūķīšiem neko nezinu, taču tieši tajos, kā stāsta zinātāji, meklējamas īstās pērles.

Manuprāt, visgarlaicīgākā lietoto apģērbu iegādes vieta varētu būt veikalu ķēde Degas, kura ne pārāk sen atvērusi vēl vienu veikalu - Barona ielā starp Blaumaņa un Lāčplēša ielu. Pirmkārt, vienveidīga izvēle. Lielākā daļa apģērbu izskatās kā nākuši no pirms dažiem gadiem neizpārdotām veikalu kolekcijām. Otrkārt, pārāk augstas cenas. Piemēram, Barona ielas veikalā lielākā daļu preču maksā desmit latu, kas man šķiet par dārgu. Tad jau labāk iepirkties lielveikalos atlaižu laikā. Šad tad iegriežos arī nelielajā bodītē Skaistā Emīlija, kas atrodas Bruņinieku ielā pie krustojuma ar Čaka ielu. Lai gan tur, ja kaut kas iepatīkas, tas kā likums nav manā izmērā - vismaz krietni lētāk nekā Degās.

Tādēļ, ja iepērkos second hand, priekšroku dodu mazpilsētu veikaliņiem, kur lielākoties ir gan lētākas cenas, gan lielāka izvēle.

Drosme un pacietība

«Rīgas centra lietoto apģērbu veikalos vispār nav vērts iegriezties,» uzskata vintage veikaliņa Retro Spectro saimniece Linda Ezerkalna. «Tiem, kas meklē ko īpašu, vērts apstaigāt Āgenskalnu.» Bieži vien labākie veikali nemaz nav ārēji izskatīgākie. «Ir viens tāds veikaliņš Āgenskalnā, kur riktīgi ož un jāsaņem drosme, lai ietu iekšā. Īva Senlorāna žakete tur maksā trīs latus, bet H&M mētelis - 15. Īpašniekiem acīmredzot nav nekādas sapratnes par lietu patieso vērtību.»

Linda iesaka sākt ar sava rajoniņa apstaigāšanu. Lietderīgi iedraudzēties ar pārdevējām un apvaicāties, kad gaidāms pievedums, kad ir atlaides, un tad var sākt regulāru ķemmēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?