Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Slepkava darīja visu, lai uzreiz neatrastu

Mazajā būcenī, kas ved uz deviņstāvu ēkas jumtu, vajadzēja iekļūt tā, lai neviens nepamana, ka aizslēgtās durvis atdarītas un ka šaurajā telpā kaut kas paslēpts. Tāpēc vīrietis, visticamāk, atskrūvēja koka durvju metāla stiprinājumu piekaramajai atslēgai un pēc tam to pieskrūvēja atpakaļ. Būcenī - apmēram divarpus metrus garā un 70 centimetru platā telpā - viņš ievietoja savas paziņas, jaunas sievietes, līķi.

To atrada 6. jūnijā namdaris, kurš ēkā mūrēja ventilācijas šahtu. Šonedēļ policijai ir izdevies aizturēt Aizkrauklē dzīvojošās Kitijas Rimicānes (23) slepkavībā aizdomās turēto - 25 gadus vecu vīrieti. Visticamāk, viņš dzīvojis tās pašas ēkas devītajā stāvā un, iespējams, pēc meitenes pazušanas nozudis.

Trešdien tiesa kā drošības līdzekli aizdomās turētajam vīrietim piemēroja apcietinājumu. Par K. Rimicānes pazušanu tuvinieki policijai ziņojuši maija otrajā nedēļā, pazudušās meitenes fotogrāfijas bija ievietotas dažādos medijos. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles policijas priekšnieks Aigars Zīmelis Dienai saka - laikā, kad pazudusī sieviete tika meklēta, policija izskatīja dažādas versijas, tiesa, parasti līdz atrašanai grūti nepārprotami spriest, vai noticis noziedzīgs nodarījums. Viņš apliecināja, ka ekspertīzes un pierādījumi skaidri liecina, ka ir notikusi slepkavība, nevis nelaimes gadījums. Turklāt aizdomās turētā persona esot bijis K. Rimicānes paziņa.

Ap slēdzeni stieple

Kādi varēja būt aizdomās turētās personas motīvi, veicot slepkavību, A. Zīmelis neatklāja. «Kamēr notiek izmeklēšana - sākotnējā stadijā - par motīviem ir grūti runāt,» saka A. Zīmelis. Tāpat arī viņš neizpauž, kurā vietā tieši jaunā sieviete noslepkavota. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trīs gadiem vai bez tās.

«Mēs jau apmēram divas nedēļas strādājām mājas bēniņos - mūrējām mājai ventilācijas šahtas. Nu tā smaka bija, vērām logus vaļā. No sākuma domājām, ka nāk no atkritumu šahtas,» saka namdaris Igors, kurš strādā apsaimniekošanas uzņēmumā Lauma un kurš atrada K. Rimicānes nedzīvo ķermeni. Kad 6. jūnija rītā neilgi pēc pulksten 9 Igors pa trīs pakāpju kāpnītēm devies uz būceni, kas uzved uz jumtu, viņš atvēris slēdzeni ar atslēgu, bet nobrīnījies, kāpēc slēdzenei vēl apkārt apvīta stieple.

«Durvis nevarēju atvērt, jo tā bija priekšā. Kādus 40 centimetrus pavēru un ieraudzīju. Tur noteikti bija vardarbīga nāve, jo pats jau aiz sevis durvis nevar aizslēgt,» saka Igors. Viņš uzreiz kāpis pa kāpnītēm lejā, zvanījis policijai, arī savas firmas priekšniecībai. Igors saka - grūti iedomāties, ka vispār viens cilvēks spētu uznest ķermeni augšā līdz būcenim, kas atrodas pie paša jumta.

Ballītes nebija reti

Devītā stāva divistabu dzīvoklī, kas atrodas zem vietas, kur atrada meitenes līķi un kurā, visticamāk, mitinājās aizdomās turētā persona, ballītes neesot bijis retums, Diena uzzināja ēkā. «Cilvēki gāja iekšā un ārā,» stāsta kāda kaimiņiene. Dažkārt pie dzīvokļa durvīm pat trijos naktī klauvējušies - tā kā nav durvju zvana, iespējams, neapmierinātie kaimiņi. «Man jau liekas, ka tur dzīvoja vairāki jaunieši, kādi četri,» stāsta satiktā mājas iemītniece. Tomēr viņa nezināja teikt, vai viņu vidū bija arī K. Rimicāne. Diena klauvēja pie dzīvokļa durvīm, taču neviens neatvēra. Neoficiālas ziņas liecina, ka aizdomās turamais vīrietis Latvijā atgriezies pirms apmēram gada, jo kādu laiku bijis peļņā Anglijā.

Pagājušajā nedēļā LNT raidījumā Degpunktā kāds šā vīrieša bijušais darba kolēģis stāstīja: «Cik viņš stāstīja, viņam tur [dzīvoklī, kuru īrēja Jaunceltnes ielā] jau kādas trīs meitenes «grozījās» kaut kādas. Ar vienu viņš tā nopietni, bet vienu viņš ar varu gandrīz nevarējis izdabūt ārā.»

Aizkrauklē par K. Rimicāni var dzirdēt daudz labu vārdu. Paziņas saka - brīnāmies, ka ar meiteni varēja notikt tāda nelaime, viņa spēja par sevi pastāvēt un arī aizstāvēt, ja vajadzētu. Jaunieti interesējusi mūzika - pirms kāda laika viņa uzstājusies vietējā dziedāšanas konkursā, draugi par viņu saka - sirsnīga, saprotoša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Starp populistiem un politikas "sanitāro kordonu"

Vēlēšanu gads Lietuvā sasniedzis kulmināciju – šīs nedēļas nogalē kaimiņvalsts pilsoņi jau trešo reizi šajā gadā tika aicināti uz vēlēšanām. Maijā tika vēlēts prezidents, šo amatu saglabājot līdzši...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?