Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sniegs atnes avārijas

«Iespējas ir dažādas. Var braukt ar ātrumu nevis 70 km/h, kā ierasts, bet ar 40. Var vispār atstāt mašīnu mājās un paņemt taksi, īpaši, ja nav nomainītas riepas,» par autovadītāju atbildību daudzajos ceturtdienas satiksmes negadījumos uz apsnigušajiem Latvijas ceļiem norāda Drošas braukšanas skolas apmācību direktors Andris Kļavenieks. Viņš uzsver - katram pa priekšu ielu kaisīšanas mašīna nav spējīga nobraukt, tādēļ šoferiem ziemā jāmaina braukšanas stils neatkarīgi no tā, vai ceļš ir tīrīts vai nav.

Rīgas reģionā vien izsaukumi uz ceļu satiksmes negadījumiem ceturtdien pārsniedza simtu. «Salīdzinot ar pēdējā laika statistiku, maz tas nav,» saka Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Speciāla statistika, cik no avarējušajām automašīnām bijušas ar braukšanas apstākļiem nepiemērotām vasaras riepām, netiek apkopota. Tomēr daudzi to nomaiņu kārtējo reizi bija atstājuši uz pēdējo brīdi. Vairākos autoservisos Dienai apliecināja, ka mainīt riepas steidzas stipri vairāk klientu nekā iepriekš, daudzviet izveidojušās rindas.

Tīra pēc iespējām

Braukšanu bīstamu padarīja ne tikai ziemai nesagatavotas automašīnas, bet arī vairākās vietās netīrītie ceļi. Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ieva Prauliņa stāsta, ka ielu uzturētāji brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem ceturtdienas rītā sāka pulksten 5.20 un kopumā darbos iesaistīja 20 ielu kaisīšanas mašīnas. Departaments jau iepriekš bija uzdevis apsaimniekošanas uzņēmumiem katrā no priekšpilsētām un rajoniem cauru diennakti nodrošināt gatavībā divas specializētās kaisīšanas mašīnas, taču sniega vai apledojuma veidošanās gadījumā uzturētājiem pašiem bija jāpieņem lēmums par papildu tehnikas vienību iesaistīšanu.

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem vispirms apstrādāja pilsētas maģistrālās ielas - tās, kurās kursē sabiedriskais transports. Tiesa, Biķernieku iela posmā no Sergeja Eizenšteina līdz Lielvārdes ielai vēl ap plkst. 9 bija klāta ar ledu un nekas neliecināja, ka kaisīšanas mašīna būtu tur braukusi, novēroja Diena. Virzienā prom no centra brauktuve bija paralizēta, jo Biķernieku meža vidū vieglā automašīna bija saskrējusies ar trolejbusu.

«Vidzemes priekšpilsēta ir ļoti liela, protams, ka ar divām mašīnām nepietiek. Vēlāk iesaistījām arī pārējās, bet tas tik ātri nenotiek,» skaidro lielākā Rīgas ielu uzturētāja Ceļu pārvalde pārstāve Marika Zalāne-Antonova. Pāris stundās visas maģistrālās ielas bijušas brīvi izbraucamas, tajā skaitā Biķernieku iela, viņa uzsver.

Departaments atzīst, ka mazās ielas galvaspilsētā tīrītas netika - tāpat kā šāgada sākumā, naudas tūkuma dēļ to darīs tikai liela sniega apstākļos. Lielo ielu un tiltu uzturēšanu departaments var nodrošināt tādā pašā apjomā kā pirms gada. Ja snigšana pieņemsies spēkā, sniega izvešanai, iespējams, būs nepieciešams papildu finansējums, saka I. Prauliņa.

Mākoņi vēl nepazudīs

Sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ceturtdien bija ne tikai Rīgā, bet arī daudzviet valsts teritorijā. Pēc Latvijas valsts ceļu teiktā, ceturtdienas rītā apgrūtināta braukšana bija pa Ventspils šoseju, Talsu-Kuldīgas šoseju, vietām pa Liepājas šoseju, Daugavpils šoseju ap Jēkabpili un citviet. Vietām uzturētājs bija spiests ceļus kaisīt atkārtoti. Dienas otrajā pusē braukšanas apstākļi uz galvenajiem autoceļiem bija apmierinoši.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka piektdien debesis joprojām klās bieza mākoņu sega, tādēļ nedaudz snigs slapjš sniegs un vietām arī līs. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?