Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Spožākie 2010. gada mirkļi Latvijas sportā

Lieliskākā sērija. BMX braucējs Mārcis Štrombergs uzvar pasaules čempionātā, Pasaules kausa kopvērtējumā, Amerikas Nacionālajā riteņbraukšanas līgā (NBL).

Ģimeņu triumfs. Kamaniņnieki Andris un Juris Šici olimpiskajā Vankūverā iegūst sudrabu. Skeletonists Martins Dukurs arī izcīna sudraba medaļu, bet viņa brālis Tomass ierindojas augstajā ceturtajā vietā.

Ieguldījums. Tāllēcēja Ineta Radēviča uzvarēja Eiropas čempionātā, pateicoties vīra hokejista Pjotra Ščastļivija finansiālajam atbalstam, kurš nodrošināja pienācīgu gatavošanos sacensībām.

Uzvara. Tenisists Ernests Gulbis Romas turnīrā apspēlē pasaules pirmo raketi Rodžeru Federeru.

Zaudējums. TTT Rīga Eirolīgas spēlē Polijā ar 48:89 cieš sagrāvi pret Vislas Can-Pack. Nevienā no Eirolīgas spēlēm TTT Rīga basketbolistes nesasniedza 60 punktu robežu.

Pieteikums. Eiropas līgā futbolists Artjoms Rudņevs gūst visus trīs vārtus Polijas Lech sastāvā izbraukuma spēlē ar Turīnas Juventus (3:3).

Sensācija. Gagarina kausa izcīņā Rīgas Dinamo pirmajā kārtā sērijā līdz trijām uzvarām ar 3:1 apspēlē galvenos favorītus Sanktpēterburgas SKA.

kāpums. Hokejists Oskars Bārtulis NHL debijas sezonā Filadelfijas Flyers sastāvā aizkļūst līdz Stenlija kausa finālam.

Neveiksminieks. Lodes grūdēju Māri Urtānu no Eiropas čempionāta goda pjedestāla pēdējā mēģinājumā nostumj vācietis Ralfs Bartels.

Sāpe. Latvijas hokeja izlase olimpiskajā Vankūverā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā papildlaikā ar 2:3 zaudē Čehijai.

Vīrišķība. Šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis Eiropas čempionātā Barselonā startē ar potītes savainojumu pēc pretsāpju injekcijas saņemšanas. Pēc Barselonas sportistam tika izdarīta atkārtota potītes operācija.

Izgāšanās. Futbola klubu Ventspils un Skonto izstāšanās Eirokausos. FK Ventspils zaudēja amatieriem no Maķedonijas Teteks ar 1:3, Skonto - arī amatieriem Ziemeļīrijas Portadown ar 1:2.

Trofeja. Par Latvijas čempioniem futbolā pēc piecu gadu pārtraukuma kļūst Skonto.

ieraksts. Haralds Silovs kļūst par pirmo olimpieti, kurš vienā dienā startējis divos dažādos sporta veidos - ātrslidošanā un šorttrekā.

Rekordists. Ziemeļamerikā hokejists Artūrs Kulda sasniedz AHL līgas rekordu ar +47 lietderības koeficientu.

Vilšanās. Bobsleja pilotam Jānim Miņinam olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā izdara apendicīta operācija. Sportists varonīgi atsāk treniņus, taču drošība ir pāri visam.

Kavētāji. Latvijas hokeja izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš ar HK MVD aizspēlējās līdz Gagarina kausa finālam un ar nokavēšanos pievienojās valstsvienībai sagatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta Vācijā.

Paziņojums. Šāvējs Afanasijs Kuzmins atklāj, ka uzsācis gatavošanos savām devītajām olimpiskajām spēlēm 2012. gadā Londonā. Šāds sasniegums Kuzminam ļautu pretendēt uz iekļūšanu Ginesa rekordu grāmatā.

Ģimenes cilvēki. Hokejists Lauris Dārziņš pirms Vankūveras olimpiādes ģimenes pieauguma dēļ pēc pārbaudes spēles Vācijā atgriezās Rīgā un tikai vēlāk pievienojās komandai Vankūverā. Miķelis Rēdlihs šī paša iemesla dēļ nepabeidza pasaules čempionātu Vācijā.

Palīgs kaimiņiem. Bijušais slēpotājs Jānis Hermanis olimpiskajās spēlēs Vankūverā bija akreditēts no Lietuvas, jo palīdzēja dienvidu kaimiņiem sacensībām sagatavot slēpes.

Avantūra. Latvijas hokeja izlases delegācijas sastāvā braucienam uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm par īpašiem nopelniem LHF labā tika iekļauti Maskavas nama direktors Jurijs Silovs un Liepājas metalurga finanšu direktors Aleksandrs Ragoza. Sabiedrības spiediena rezultātā abu vietā uz Vankūveru aizbrauca vārtsargu treneris Mihails Vasiļonoks.

Maldināšana. Rīgas Dinamo treneris Juliuss Šuplers paziņo, ka Juris Štāls ir savainots, lai gan tajā pašā dienā Štāls gūst vārtus Baltkrievijas atklātā čempionāta spēlē.

Rīvēšanās. Edgara Maskalāna izteikums pēc četrinieku sacesnībām Vankūverā, ka nav labi visas kārtis likt uz vienu ekipāžu, izraisa domstarpības abu labāko pilotu Maskalāna un Miņina starpā.

Akcija. Biatloniste Madara Līduma janvārī vēršas pie sabiedrības ar lūgumu saziedot naudu, lai būtu iespēja startēt Pasaules kausa izcīņas sacensībās un lai varētu pienācīgi sagatavoties Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

Gada aizgājējs. Bobsleja treneris Rihards Kotāns mirst pēkšņā nāvē.

Gada traģēdija. Viens no talantīgākajiem jaunajiem bokseriem Eduards Gutmans traģiski iet bojā autokatastrofā.

Nesaprotamākā rīcība. LMT Virslīgas spēles pārtraukumā Daugavpils Daugavas ģērbtuvē tika pieķerts Tamazs Pertija, kuram tobrīd bija piešķirta mūža diskvalifikācija dalībai Latvijas futbolā. LFF sodīja klubu, bet pēc nedēļas atcēla Pertijas diskvalifikāciju. Tai pat dienā viņu iecēla par Daugavas galveno treneri.

Ieslodzītais. FK Ventspils direktors Sergejs Barkovskis gada sākumā nonāca apcietinājumā. Pret viņu tika ierosināts kriminālprocess par izspiešanu. Viņš arī tika turēts aizdomās par kluba bijušā spēlētāja Denisa Kačanova BMW-X5 džipa dedzināšanu.

progress. Deniss Rakels, kurš tikai pagājušajā gadā debitēja Latvijas čempionāta, šogad kļuva par jaunāko futbolistu, kas izcīnījis virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu - viņam tas izdevās 18 gadu vecumā.

Nesportiskākais. FK Ventspils lauza līgumu ar 22 gadus veco Aleksandru Solovjovu par vairākkārtējiem disciplīnas pārkāpumiem un ierašanos uz treniņiem alkohola reibumā.

Pārdošana. Biļetes uz Rīgas Dinamo un NHL kluba Fīniksas Coyotes spēli internetā izķer 14 minūšu laikā.

Uzņemšana. Otro reizi Latvijā pārbaudes spēli aizvadīja spēcīgās Anglijas futbola premjerlīgas klubs. Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam daļēji piederošais Blackpool negaidīti ar 1:2 piekāpās FK Jelgava. Premjerlīgas komanda Latvijā pirms tam bija spēlējusi tikai 2000. gadā, kad Ipsvičas Town spēlēja ar FK Rīga.

Olimpiskās ģimenes. Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja septiņas ģimenes. Sestajās spēlēs piedalījās biatlonists Ilmārs Bricis, bet viņa meita slēpotāja Anete Brice piedzīvoja olimpisko debiju. Anetes trenere ir viņas māte Anžela Brice. Skeletonā brāļu Tomasa un Martina Dukuru treneris ir tēvs Dainis Dukurs. Kamaniņu braukšanā divnieku ekipāžā startēja brāļi Andris un Juris Šici, bet Pētera Kalniņa treneris ir tēvs Aivars Kalniņš, savukārt šorttrekā līdzīga situācija bija Haraldam Silovam ar treneri/tēvu Edvīnu Silovu. Hokeja izlases sastāvā startēja brāļi Krišjānis un Miķelis Rēdlihi. Mediķu personāla sastāvā uz Vankūveru devās vīrs un sieva Aldis un Līga Cīruļi.

Dāvana. Latvijas kungu basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijā neizcīnīja nepieciešamo vietu, taču aizšķērsoja ceļu arī Itālijai, kas «noorganizēja» finālturnīra paplašināšanos. Tā rezultātā ceļazīmi uz pamatsacensībām ieguva arī latvieši.

Cerību asni. Divas Latvijas basketbola jaunatnes izlases izcīnīja Eiropas čempionāta godalgas. Mārtiņa Zībarta trenētā U-20 meiteņu komanda tika pie bronzas medaļām Liepājā, bet Ziedoņa Jansona vadītie U-18 puiši tādu pašu cēlmetālu pārveda no Lietuvas. Abu komandu līderi Sabīne Niedola un Dāvis Bertāns iekļuva čempionātu simboliskajos piecniekos.

Triks. Kaspara Daugaviņa efektīgo «bullīti» AHL pārbaudes spēlē Youtube noskatījās 1 807 971 interesents. Daugaviņa pēcspēles metienu portāls Yahoo atzina par gada skaistākajiem vārtiem.

Trenera maiņa. Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālsērijas vidū SK Cēsis prezidents Krišjānis Kļaviņš uzstāda ultimātu - pēc nākamā zaudējuma galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa krēsls kritīs, jo viņš pirms spēles ticies ar konkurentu TTT Rīga vadību. Prezidents vārdu turēja, lai gan solītos pierādījumus vēl galdā nav cēlis.

Kompromiss. Baltijas Basketbola līgas spēlē par trešo vietu Viļņā tiesneši kļūdaini ieskaitīja Šiauliai gūto izšķirošo grozu pret BK Ventspils. Pēc videoatkārtojuma noskatīšanās nolēma aizvadīt pārspēli, bet kurzemnieki, sašutuši par netaisnību, sēdās autobusā un devās mājup. Sākotnēji bronzas godalgas piešķīra Šiauliai, taču, cerot izbēgt no skandāla, nolēma tās dot abām komandām.

Šķiršanās. Biolars-Olaine/Ozolnieki pavasarī pārtrauca Lāse-R/Rīga četrus gadus ilgo dominanci Latvijas volejbola čempionātā, taču jau vasarā sadalījās divās pretējās nometnēs - Poliurs/Ozolnieki un VK Biolars.

Citāts. SK Liepājas metalurgs galvenais treneris vācietis Ridigers Abramčiks pēc spēles pret Jūrmala-VV par Latvijas izlases uzbrucēju Kristapu Grebi: «Grebis ir dumjš spēlētājs, kurš šosezon dzīvo uz pērn gūto 30 vārtu slavas. Lai viņš turpina tirgot alu savā būdā!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?