Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Starp basketbola smagsvariem

Spēcīgā kompānijā Lietuvā paredzētajā 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīra priekšsacīkstēs nokļuvuši Latvijas basketbolisti, līdzīgās domās ir gan mūsu valstsvienības pārstāvji, gan konkurenti. Apakšgrupu turnīrā par trim ceļazīmēm uz otro kārtu Šauļos būs jācīnās ar Serbiju, Franciju, Vāciju, Izraēlu un Itāliju.

«Jāpaspiež roka Arvīdam Sabonim par to, ka viņš mūs ielozēja B grupā. Ja mēs būtu C grupā, tad mums būtu jālūdzas Serbijai par pārbaudes spēļu aizvadīšanu,» Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc izlozes Latvijas žurnālistiem atzina, ka izlozes beigās ticis labākais no diviem iespējamiem variantiem, lai gan apakšgrupa tik un tā ir ļoti spēcīga. Treneris gan aicināja neieciklēties uz pretiniekiem, jo galvenais ir pašiem labi sagatavoties un parādīt savu spēli.

Cer uz Novicki un Pārkeru

B grupu par sarežģītu sauc arī Latvijas izlases konkurenti. «A un B grupas ir visspēcīgākās, kamēr pārējās divas «uz papīra» šķiet vājākas,» vienprātīgi atzina Vācijas izlases sporta direktors Peters Radegasts un Izraēlas valstsvienības galvenais treneris Ariks Šiveks. «Visas mūsu grupas komandas ir ļoti spēcīgas, turklāt ar Itāliju un Latviju bijām kopā jau kvalifikācijas turnīrā, kas mūsu uzdevumu neatvieglos,» norādīja Šiveks. Viņš atzina, ka pagājušajā gadā Rīgā notikusī kvalifikācijas turnīra pēdējā spēle, kurā Izraēla izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 92:56, nav objektīvs rādītājs, jo viesi aizvadīja savu labāko spēli turnīrā, kamēr mājinieki - sliktāko. «Ar Latviju esam spēlējuši bieži, un mums nekad nav bijis viegli,» sacīja Izraēlas izlases treneris.

Līdzīgi kā Latvijas izlase, arī pretinieku pārstāvji izvairīgi runā par iespējamo sastāvu, taču ir gana pārliecināti, ka ierindā būs visi līderi, jo Lietuvā sāksies cīņa par olimpiskajām ceļazīmēm. «Vācijas izlase būs tikpat jauna kā pagājušā gada pasaules čempionātā. Vēlmi palīdzēt komandai izteicis arī [Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne] Dirks Novickis. Ceram, ka tā arī notiks,» sprieda Radegasts. Uz NBA basketbolistu palīdzību paļaujas arī Francijas izlases ģenerālmenedžeris Patriks Bīslijs: «Būs sarežģīti, jo mums ir daudz labu spēlētāju NBA, taču pagaidām visi, arī Tonijs Pārkers, pauduši vēlmi palīdzēt.»

Skaidrs, ka NBA zvaigžņu netrūks arī Serbijas un Itālijas valstsvienībās. «Tādas būs visām komandām. Vai arī Latvijai? Jāspēlē visiem labākajiem. Ceru, ka vismaz astoņdesmit procenti no tiem, kurus vēlos redzēt, būs izlases rindās,» teica Bagatskis, gan piekodinot, ka spēlētāju lēmumus jebkurā gadījumā vajadzētu respektēt.

Gatavošanās jāpārplāno

Kā jau treneru kolektīvs paredzēja, izloze ieviesusi arī zināmas korekcijas valstsvienības gatavošanās plāna uzmetumā. Pajucis gan pārbaudes turnīrs Vācijā, gan iecerētās treniņspēles ar spēcīgo Serbijas izlasi. «Vācieši uzreiz pēc izlozes paziņoja, ka neriskēs spēlēt ar Latviju, jo cīņa bija paredzēta nepilnu nedēļu pirms finālturnīra sākuma. Jānogaida pāris dienu, līdz nosēžas emocijas, un tad atkal varēs sēsties pie sarunu galda, lai konkretizētu gatavošanās grafiku,» komandas direktors Māris Jučmanis skaidrību sola nedēļas laikā. Iespējams, Latvijas basketbolisti Šauļu arēnu iemēģinās vēl pirms finālturnīra sākuma, jo tajā varētu aizvadīt pārbaudes spēli ar Gruzijas komandu, kas turnīram gatavosies Latvijā. Iespējams arī Ainara Bagatska vadītās komandas starts Efes Pilsen kausa izcīņā Turcijā.

Pats Bagatskis gan pēc izlozes norādīja, ka viņam nebūtu iebildumu pārbaudes spēlēs tikties arī ar kādu no apakšgrupas pretiniekiem. «Tāpat katra spēle ir atšķirīga. Šajās pārbaudes spēlēs var izlaist arī otro sastāvu,» treneris norādīja uz niansēm. Šī iemesla dēļ Latvijas komanda, iespējams, tomēr aizvadīs pārbaudes spēli ar Vāciju, tiesa, gatavošanās posma sākumā.

Eiropas čempionāts Lietuvā norisināsies no 31. augusta līdz 18. septembrim, bet Latvijas izlase gatavošanos sāks jūlija vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvija pret B grupas komandām*
Pret Serbiju/Dienvidslāviju (0-3): 67:82 (Serbija, 2005), 78:114 (Turcija, 2001), 89:108 (Spānija, 1997). Pret Franciju (0-3): 51:60 (Polija, 2009), 78:96 (Francija, 2003), 81:87 (Latvija, 2002). Pret Vāciju (2-2): 68:62 (Polija, 2009), 86:94 (Zviedrija, 2003), 98:76 (Latvija, 1996), 82:100 (Vācija, 1995). Pret Izraēlu (2-5): 56:92 (Latvija, 2010), 88:110 (Izraēla, 2010), 65:74 (Serbija, 2005), 77:79 (Izraēla, 2004), 80:57 (Latvija, 2004), 75:91 (Zviedrija, 2003), 101:84 (Vācija, 1993). Pret Itāliju (3-3): 93:109 (Itālija, 2010), 69:68 (Latvija, 2010), 64:62 (Latvija, 1998), 84:96 (Itālija, 1997), 75:85 (Spānija, 1997), 80:79 (Vācija, 1993).
*Rezultāti Eiropas čempionātos un kvalifikācijas turnīros pēc neatkarības atjaunošanas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?