Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tāds jauks skudrupūznis

Keksu līderis - leģendārais mūziķis Aleksandrs Sircovs, kolēģu un draugu aprindās saukts par Muraveju, - teic: šāds koncerts Jaunā gada sākumā tiek rīkots par godu viņa dzimšanas dienai, un tas jau kļuvis par labu tradīciju. «Katru gadu cenšos koncertu rīkot citā vietā. Šogad izvēlējāmies Ģildi - tiesa gan, tādēļ, ka visas citas piemērotās telpas jau bija aizņemtas...» Šis koncerts nebūšot tik vērienīgs, kā pirms diviem gadiem, kad A.Sircovs svinēja 50.dzimšanas dienu, taču reizēm derot uzrīkot kaut ko mazāku. «Ģildē satilpst apmēram 700 skatītāju. Tad nu šādā draudzīgā pulciņā arī svinēsim!»

Iesauka Muravejs mūziķim tikusi ne tādēļ, ka viņu vizuāli varētu salīdzināt ar skudru, bet gan tāpēc, ka darbs Aleksandram Sircovam nesagādā grūtības: viņš gluži kā skudra var caurām naktīm negulēt, lai realizētu savas muzikālās ieceres.

Protams, kārtīgās viesībās nevar iztikt bez viesiem, un to nu sestdienas vakarā netrūks: koncertā piedalīsies Intars Busulis, Ieva Kerēvica, Aiša, kā arī grupa Latvian Blues Band un beidzamajā laikā Latvijā bieži dzirdamais lietuviešu dziedātājs Aļģirds Šuminsks, kurš kopā ar Keksiem sagatavojis jaunu pro-grammu. Muravejs stāsta, ka ar visiem šiem dziedātājiem viņam izveidojusies laba sadarbība visdažādākajos projektos. Savukārt Latvian Blues Band mūziķi uzaicināti tāpēc, ka vienīgie Latvijā spēlē tiešām autentisku blūzu - to apliecina pērn izcīnītā uzvara starptautiskajā konkursā Baltic Blues Challenge un uzaicinājums koncertēt Amerikā. Paši Keksi muzicēs sev ierastajā stilā, spēlējot rokenrolu un, iespējams, džaivu. «Tas būs tāds jauks muzikāls skudrupūznis ar pietiekamu stilu daudzveidību,» sola Muravejs. Par jautrību koncertā gādāšot pats Andris Freidenfelds jeb Fredis.

Muravejs viesmīlīgi norāda, ka pēc koncerta viesi aicināti uz ballīti restorānā Fīlings, kur svinības turpināsies un būšot arī svētku torte. Vai tiešām A.Sircovs paredzējis, ka ballītē varētu ierasties visi septiņsimt koncerta apmeklētāji? «Kādēļ ne?» viņš atsmej un sāk stāstīt par grandiozajiem plāniem par savas 55.dzimšanas dienas svinēšanu pēc trim gadiem. Šim pasākumam jau tagad tiek meklētas piemērotas telpas, un mūziķis cer, ka pa šo laiku tiks uzcelta kāda piemērota koncertzāle, kur varēs izvērsties pa īstam.

Taujāts par labāko dzimšanas dienas dāvanu, A.Sircovs kādu brīdi aizdomājas, tad teic: «Šķiet, viss nepieciešamais man jau ir. Pats galvenais - lai uz šo koncertu atnāktu tie, kam patīk tā mūzika, ko spēlēsim! Tas būs labākais, ko ikviens man varētu uzdāvināt.» Visas biļetes gan esot izpārdotas, tomēr varbūt kādam laimējas «noķert» kādu lieku biļeti koncerta norises vietā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Koncerts

Grupa Keksi un Aleksandrs Sircovs
Lielajā ģildē 2.janvārī plkst.18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?