Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Traips Ventspils klubam

Negaidīta ziņa pāršalkusi futbola sabiedrību - aizdomās par izspiešanu personu grupā apcietināts Latvijas vicečempionu FK Ventspils direktors Sergejs Barkovskis. Ukrainim draud cietumsods līdz 12 gadiem. Valsts policija apcietināšanas iemeslus neatklāj. Situāciju nekomentē arī FK Ventspils. Komanda atrodas treniņnometnē Turcijā.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis Dienai norādīja. «Tas nav priecīgs fakts futbolam. Kamēr lieta nav pabeigta, nekomentēšu. Taču noteikti nav dūmu bez uguns. Viss acīmredzot sākās ar notikumiem ar [uzbrucēju] Vitu Rimku, [aizsargiem] Denisu Kačanovu un Sašu Cilinšeku. Atcerieties, bija runas par totalizatoriem. Vēl arī Grigorčuka aiziešana. Droši vien jūs [žurnālisti] arī zināt sarunas kuluāros… Federācijai būs savi mēri, lemsim [par iespējamām sankcijām], izejot no tiesībsargājošo institūciju lēmuma. FK Ventspils gatavojas čempionātam, un es ceru, ka spēlēs.»

Neoficiāla informācija, kas ir Dienas rīcībā, vedina domāt, ka Barkovska apcietināšana saistīta ar pāridarījumiem valstsvienības aizsargam Denisam Kačanovam. Aizdomas, ka klubā ne viss notiek civilizēti, radās jau pagājušā gada augustā, kad pretēji jebkurai sportiskajai loģikai klubs šķīrās no galvenā trenera ukraiņa Romana Grigorčuka. Drīz vien lieki kļuva nosauktie futbolisti Cilinšeks, Kačanovs un Rimkus, lai gan acīmredzams bija viņu nopelns Latvijas čempiontitulu izcīnīšanā.

Lai gan Kačanovs izvēlējies klusēt, tajos pašos kuluāros runā, ka janvārī nozagts un nodedzināts viņam piederošais BMW džips. Bailēs dzīvojusi visa ģimene. Konflikta cēlonis it kā esot kluba nevēlēšanās samaksāt solīto algu. Taisnības cīnītājs Kačanovs līdz pēdējam cerējis, ka nopelnīto saņems, tāpēc klusējis. Taču, iespējams, Barkovskim bija cits viedoklis, kā strīdu atrisināt. Raugi, ar iebiedēšanu. Runā, ka Kačanovs arī kājas traumu nav guvis futbola laukumā…

Taču jāuzsver, ka šī ir tikai versija. Un tas ir vēl viens no klupšanas akmeņiem Latvijas futbolā, jo pārāk bieži jāpaļaujas uz to, ko futbolisti un treneri saka pie izslēgtiem diktofoniem, ka lēmumi tiek pieņemti necaurspīdīgi.

Klubu un federācijas amatpersonu rīcības iemeslus zina tikai viņi paši. Futbolistu un treneru klusēšanai iemesls visbiežāk ir gaužām vienkāršs - bailes palikt bez algas. Zinot bēdīgos notikumus ar Kačanovu, iespējams, tagad daudz skaidrāku nokrāsu iegūst arī Grigorčuka teiktais Dienai uzreiz pēc šķiršanās no kluba. «Šķiršanās notika ļoti civilizēti.»

Stingrāku nostāju gribētos arī no LFF puses. Tādas nebija, kad tika izplatītas ziņas par Kačanova un citu spēlētāju it kā piedalīšanos spēļu ietekmēšanā, talkā ņemot totalizatorus. Ja tā ir tiesa, šādam spēlētājam nav vietas izlasē, ja nav tiesa - skaidri un gaiši tas bija jānorāda. Taču valdīja klusums. Kačanovam un Rimkum vairākus mēnešus bijis jāklauvē pie LFF durvīm, lai izcīnītu brīvlaišanas vēstuli.

Barkovskis ceturtdien aizturēts ar vēl kādu vīrieti. Aģentūra LETA ziņo, ka kriminālprocess sākts par izspiešanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, lietojot vardarbību, ieročus vai sprāgstošas vielas..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?