Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ušakovs paliek amatā, sola laboties

Pusgadu pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) ievēlēšanas amatā otrdien viņš piedzīvoja pirmo neuzticības balsojumu. To opozīcija ierosināja pēc N.Ušakova necenzētās izteikšanās pēdējā pērnā gada sēdē sarunā ar vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) pie neizslēgta sēdes vadītāja mikrofona. Jau ierosinot sasaukt ārkārtas sēdi, viens no opozīcijas līderiem Ģirts Valdis Kristovskis (PS) atzina, ka mēra nomaiņa ar 22 balsīm nav iespējama.

Otrdien, samierinājies ar N.Ušakova palikšanu amatā, viņš sacīja: «Turpiniet darbu šeit un netiecieties pēc augstumiem, līdz kuriem vēl neesat izauguši. Pārņemt varu Latvijā mēs jums neatļausim.»

Opozīcija sēdes ieguvumus saskatīja diskusijā par morāli un ētiku, katrā trešajā runā arī izsakot nožēlu par koalīcijas nerēķināšanos ar Pilsoniskās savienības un Jaunā laika deputātiem. Tas ir pretrunā ar A.Šlesera pirmsvēlēšanu solījumu, ka visi 60 deputāti kopā strādās rīdzinieku labā. N.Ušakovs novēršanos no opozīcijas partijām skaidro ar JL kā premjera partijas melošanu pirms vēlēšanām, sabiedrībai neatklājot nodomu samazināt pensijas, kas tika izdarīts tūlīt pēc tām. Iepriekš SC noraidošā attieksme tika saistīta arī ar atsevišķu PS līderu paziņojumiem, ka sadarbība ar SC nav iespējama. Taču sava vietnieka A.Šlesera prombūtnē N.Ušakovs ne tikai vēlreiz atvainojās par slikto krievu vārdu lietošanu, bet vairākkārt pateicās visiem - gan tiem, kas ir par viņu, gan tiem, kas pret. Viņš arī solīja labāk sastrādāties ar opozīciju un beidza uzstāšanos ar vārdiem: «Mēģināsim vēlreiz.» Vienīgais, uz ko N.Ušakovs nespēja atbildēt, - kāpēc domē nedarbojas izveidotā Ētikas komisija, kas nav pat izraudzījusies vadītāju. Šī dome arī likvidējusi iepriekšējā sasaukumā izveidoto Korupcijas novēršanas komisiju, kas skaitās pievienota Drošības komitejai.

Vairāki opozīcijas deputāti atzina, ka lielākais pārsteigums viņiem bijis, ka necenzētos vārdus nācies dzirdēt no cilvēka, kas šķitis ļoti inteliģents. Mēra aizstāvji koalīcijā to raksturoja kā privātu sarunu, par ko gan varētu šaubīties, ja tā notika laikā, kad N.Ušakovs vadīja domes sēdi un pirms tam vēl bija Jurim Viņķelim (PS) viņa arī diezgan neparastās uzstāšanās laikā atgādinājis, ka sēdi translē. Lai gan opozīcijas mērķis bija pakaunināt Rīgas mēru, šķita, ka galvenais adresāts bija A.Šlesers. Jānis Mārtiņš Skuja (PS) abu tandēmu raksturoja ar vārdiem «šiverīgais Šlesers un iztapīgais Ušakovs», cenšoties parādīt, ka patiesībā Rīgu vada A.Šlesers un SC līderis Jānis Urbanovičs. Savukārt N.Ušakovs Dienai sacīja, ka Rīgu vada ne viens, ne otrs, bet koalīcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?