Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Varam lidot un meditēt

Pārdomas par cilvēku, Visumu, zvaigznēm un attiecībām izskanēs Denisa Paškeviča mūsdienu džeza autormūzikas programmā ar iztēli rosinošu nosaukumu Golden Sun (Zelta saule). Lai man piedod tie, kuriem šī vārdkopa saistās ar griķu paciņām pārtikas veikalu plauktos. Stāsts ir par šādi nosauktu digitālās mūzikas albumu, kas kopā ar domubiedriem Riga Groove Electro ierakstīts jau pirms četriem gadiem, taču vēl ne reizi nav nospēlēts koncertā.

«Pie albuma strādāju veselu gadu. Ierakstījām divās dienās _Sound Division_ studijā, radoši kopā improvizējot par maniem uzmetumiem, līdzīgi kā Mailss Deiviss 70. gadu beigās ierakstīja leģendāros džezroka albumus, sākdams jaunu ēru džeza mūzikā. Man bija idejas, bet atstāju brīvu virzienu. Šis virziens bija gan meditatīvs, gan arī spēlējāmies ar skanējumu, krāsām un elektroniskajiem skaņu efektiem, jo piedalījās dīdžejs Monsta. Tad ar ierakstītajiem trekiem gāju uz citu studiju, un veselu gadu miksēju, būtībā pārstrādādams visu albumu,» stāsta Deniss Paškevičs. Kāpēc nevarēja palikt, kā bija? «Jo es gribēju izdarīt to, ko vēlējos, līdz galam. Gribēju, lai tas ir īsts!»

Saksofonista un flautista Denisa Paškeviča arvien novatoriskā džeza Zelta saule sevī apvieno drum'n'bass, brīvu improvizāciju, elektroniku, Džona Koltreina stilu un Latīņamerikas ritmu zīmējumus, kurus viņš veidos kopā ar saviem domubiedriem Riga Groove Electro (RGE) - vienu no visdaudzpusīgākajām un spēcīgākajām Latvijas džeza apvienībām, kura zināma un gaidīta daudzviet pasaulē. Kopā ar Denisu tajā muzicē Madars Kalniņš (Rhodes piano), Norberts Skraucis (elektriskais bass), Kaspars Grigalis (sitaminstrumenti), arī dīdžejs Monsta. Albuma dalībnieku Somijā dzīvojošo puertorikāņu ģitāristu no ASV Nefu Irisariju koncertā nomainīs Olafs Štāls, kā īpašā viešņa muzicēs Jolanta Gulbe, kuras izpildījumā dzirdēsim tieši viņai veltītas Denisa kompozīcijas. J. Gulbes balss būs viens no instrumentiem kopīgajā muzikālajā mozaīkā, krāšņojot to ar pirmatskaņojumu - skaņdarbu Social Signs (Sociālās zīmes).

Visu kopā Deniss sauc par meditāciju. «Skaņdarbiem ir iedots karkass, bet ir vieta brīvai improvizācijai - varam lidot! Inspirējos no kosmosa tēmas, domāju par zvaigznēm un kā mēs izskatāmies no augšas. Meditācija nav vienmēr klusums. Brazīliešu samba arī ir transcendentāla mūzika - traka, skaļa, un visi ieiet transā, sambas ritmikā.» Koncertmeditāciju Zelta saule translēs arī internetā. Kā pieslēgties, tiks ziņots Denisa mājaslapā www.denisspashkevich.com. Taps arī koncerta ieraksts un, iespējams, jauns CD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Koncerts Spīķeri Jazz

Spīķeru koncertzālē 13. martā plkst.19.30. Deniss Paškevičs (saksofons, flauta), Riga Groove Electro, Jolanta Gulbe (balss). Biļetes Ls 7, Biļešu paradīze. Organizē Latvijas koncerti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?