Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Varēja pelnīt tūkstošus

Neapgāžami pierādījumi par negodīgu futbola spēļu ietekmēšanu - tā Latvijas Futbola federācija (LFF) pirmdien pamatoja lēmumu izslēgt Dinaburg no LMT virslīgas, bet kluba vadībai - prezidentam Oļegam Gavrilovam un Tamazam Pertijam - turpmāk liegt dalību LFF organizētos turnīros. Nav izslēgts, ka sekos sankcijas arī pret atsevišķiem spēlētājiem.

«Lēmums pieņemts saskaņā ar UEFA,» LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis Dienai apstiprināja, ka Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) pagājušajā nedēļā iepazīstinājusi LFF ar «svaigiem» pierādījumiem par Dinaburg saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu. «UEFA atsūtīja informāciju par Latvijas čempionāta spēlēm. Arī tādām, kurās Dinaburg uzvarēja.»

Šosezon Dinaburg vairākkārt izpelnījās līdzjutēju kritiku, jo pēc gūtiem vārtiem acīmredzami vairs necentās gūt vēl, bet nez kāpēc samierinājās ar minimālu uzvaru. Piemēram, 1:0. Bija arī citi scenāriji, taču futbola sabiedrībā reti kurš šaubījās, ka tas notiek ar domu par totalizatoriem, kur ar precīzu spēles iznākumu paredzēšanu iespējams labi nopelnīt. Futbola kvalitātes bija sekundāras.

Totalizatora firmas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms, minēja piemēru no šāgada Latvijas čempionāta spēles septembrī starp Dinaburg un Tranzīts. «Redzot, kā mainījās koeficienti Āzijas totalizatoros un pazīstot Dinaburg, viss bija skaidrs. Vispirms viņi pirmie ielaida kaut kādu mistisku golu, bet pēc tam metās atspēlēties. Vēl pirmajā puslaikā panāca 2:1, bet tad apstājās un darīja visu, lai rezultāts nemainītos. Tie, kas Āzijas totalizatoros spēles gaitā prognozēja, ka kopā tiks gūti trīs vārti, nopelnīja visvairāk.» Viņš arī apstiprināja, ka firmā pēc palīdzības vērsušies UEFA izmeklētāji.

Totalizatoros apgrozās liela nauda. Uz spēli varot likt pat 10 tūkstošus latu. Tiesa, tikt pie likmju izdarīšanas Āzijā esot grūtāk nekā, piemēram, Latvijā, jo vajadzīgs savs aģents, kurš rekomendē konkrēto spēlētāju.

Piemērs no Latvijas čempionāta. Piemēram, spēle starp ceturtajā vietā esošo Dinaburg un vienu no čempionāta vājākajām komandām Rēzeknes Blāzmu. Uz Dinaburg uzvaru koeficients varētu būt 1,2, uz neizšķirtu 6, bet Blāzmas uzvaru - 13. Ja Dinaburg izlemtu apzināti zaudēt un informēta persona uzliktu vienu latu uz neveiksmi, nopelnītu 13 latu (1x13). Iedomājieties, kāda ir peļņa, ja uz zaudējumu uzliek 1000 vai 10 tūkstošus latu. Konkrētajā spēlē maksimums, ko Latvijas totalizatoru kompānijas ļautu kādam vinnēt, gan būtu Ls 390, jo no personas pieņemtu likmi par ne vairāk kā 30 latiem (13x30=Ls 390). Totalizatoru kompānijas jau iepazinušas Dinaburg viltības, tāpēc Daugavpils komandas spēles bieži nemaz nav izdarāmo likmju sarakstā.

Dinaburg vārds totalizatoru kontekstā tiek locīts pēdējos piecus gadus. 2007.gadā klubs par negodīgu spēli ar Trans tika izslēgts no Baltijas līgas. Pēc video noskatīšanās tikai retais šaubījās, ka daugavpilieši divus vārtus spēles beigās zaudēja negodīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

LMT virslīgas tabula, ņemot vērā, ka Dinaburg 6 spēlēs ieskaitīti zaudējumi ar 0:3

L.Metalurgs 28 +60 69

FK Ventspils 28 +59 67

Skonto 28 +62 66

Olimps/RFS 30 -8 34

Jūrmala-VV 28 -18 34

Blāzma 29 -40 23

Tranzīts 30 -39 16

Daugava 27 -71 11

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?