Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Varenā Latvija var būt ne tikai sapnis

Jau nākamās nedēļas sākumā sabiedrībā pazīstami uzņēmēji varētu nākt klajā ar Manifestu par varenu Latviju, kas atspoguļotu topošās uzņēmēju kustības iespējamo nosaukumu un mērķi. LPP/LC līderis Ainārs Šlesers un Tautas partijas priekšsēdis Andris Šķēle Dienai atzina, ka šī iniciatīva ir atbalstāma un viņi varētu zem manifesta parakstīties.

«Uzņēmēju ideja man ir pieņemama, jo tā ir par, nevis pret un ietver tādus vārdus kā varēt un varošs,» atzina A. Šķēle, lūgts komentēt ambiciozo nosaukumu. Viņaprāt, uzņēmēji vēlas, lai valsts pārvalde tiek saprātīgi organizēta, un tāpēc izšķīrušies nākt klajā ar šo iniciatīvu.

Uzņēmēju rosība, iespējams, paliktu nepamanīta, ja pagājušās nedēļas nogalē domubiedru grupas Kopa diskusiju forumā žurnāliste Baiba Strautmane nebūtu pastāstījusi kādu sapni, kas, šķita, sakņojas patiesā informācijā, lai gan bija tikai sapnis ar ironisku pieskaņu. B. Strautmane stāstīja, ka nosapņojusi, kā politiski aktīvi uzņēmēji baro ar zirņiem Latvijas iedzīvotājus restorānā Lido. Iedzīvotāji laimīgi devušies uz vēlēšanu iecirkņiem un nobalsojuši par uzņēmēju partiju. «Un šai partijai atkal izdevās. Šoreiz tā bija izpaudusi savu pašapziņu nosaukumā Varenā Latvija,» piebilda B. Strautmane.

Dažas dienas vēlāk Diena noskaidroja, ka uzņēmēji patiešām ir sagatavojuši manifesta projektu, kura nosaukums ir Par varenu Latviju. Iespējams, iniciatīvas grupa nāks klajā ar to jau nākamajā pirmdienā. Šīs grupas vadībā ir uzņēmēji Gunārs Ķirsons, Ieva Plaude, kā arī Guntis Belēvičs. Lūgts raksturot šo ieceri, G. Ķirsons atzina, ka vēl nevarot pateikt, kad grupa varētu sevi pieteikt, jo jāveic zināms sagatavošanas darbs. «Visu laiku visapkārt ir tikai negatīva informācija. Ir laiks beigt runāt par negatīvo, un ir laiks beigt runāt vienam par otru sliktu, bet gan uzsvērt pozitīvo un apvienot visus, lai beidzot sāktu strādāt,» Dienai sacīja G. Ķirsons. No viņa sacītā bija noprotams, ka uzņēmēju kustībai tiks aicinātas pievienoties ne tikai LPP/LC un TP, bet ikviena partija.

Jau ziņots, ka nesen Lido restorānā notika uzņēmēju pusdienas, kurās piedalījās arī LPP/LC un TP līderi, kā arī vairāki pašvaldību vadītāji un pārstāvji no reģionālajām partijām. Ogres mērs, partijas Ogres novadam priekšsēdis Edvīns Bartkevičs Dienai apstiprināja, ka plāno parakstīt manifestu, taču viņš vēl nevarēja pateikt, vai tas nozīmē arī iekļaušanos apvienībā, lai startētu kopā Saeimas vēlēšanās. Vispirms esot jārada programma, jo manifests ir vairāk kā sauklis, kas demonstrē apņemšanos kaut ko izdarīt. To cilvēku vidū, kuri piedalījās Lido pasākumā, bija uzņēmēju vidē labi zināmi cilvēki Atis Sausnītis, Ivars Strautiņš, Jānis Naglis, Kirovs Lipmans, Juris Savickis, Mihails Uļmans, Viesturs Koziols, Jānis Vilnītis u.c., kā arī sabiedrisko attiecību speciālists Ēriks Stendzenieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?