Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Vasarīgi gardi ēdieni

Vasara ir katra pavāra sapņu laiks, jo daba savu daudzveidību piedāvā svaigā veidā, tā sacīt - izcel gaileni no ligzdiņas mežā un liec uz pannas, salasi avenes, mellenes, kazenes, un deserts tikpat kā gatavs. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš arī priecājas par dabas dāsnumu: «Šoreiz pagatavoju ēdienus ar gailenēm.

Man pašam un mūsu restorāna apmeklētājiem ļoti garšo gaileņu krēmzupa ar lauku skābo krējumu un bekonu. Savukārt, jēra karē ir ļoti mīksta gaļa. Es parasti izmantoju Jaunzēlandes vai Īrijas jēru gaļu, kas ir ļoti garšīga, un tai nav izteiktas jēra garšas, bet gana labi garšo arī Latvijas pļavās ganījies jērs. Šis ir laiks, kad jāceļ godā arī jaunie dārzenīši.» Vēl Tomass ieteic obligāti ēst svaigas ogas, jo tās ir vitamīniem bagātas, saldas un sulīgas. Lielisks deserts sanāk!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gaileņu krēmzupa ar lauku krējumu, ceptu bekonu un

2 personām vajadzēs: 200 g gaileņu, 60 g šalotes sīpolu, 1 timiāna zariņu, 1 ķiploka daiviņu, 50 g puravu, 40 g olīveļļas, 30 g baltvīna, 20 g sviesta, 100 g sēņu buljona, 120 g saldā krējuma, 80 g lauku krējuma, 50 g bekona, 10 g cukurzirņu dzinumu, sāli un piparus pēc garšas

Gailenes nomazgā, nosusina uz papīra dvieļa. Sīpolu, ķiploku, puravu sakapā smalkos kubiņos. Visu liek katlā, pievieno olīveļļu, sviestu un visu cep, tad pievieno baltvīnu, vāra, kamēr viss šķidrums iztvaikojis, pievieno timiānu, sēņu buljonu un saldo krējumu, vāra 10 min, tad visu sablenderē, izberž caur sietu. Lej šķīvī un dekorē ar apceptām bekona šķēlītēm, skābo krējumu un cukurzirņu dzinumiem.

Mango krēms ar svaigām vasaras ogām Dekorē ar sv

3 personām vajadzēs: 1/2 gatava mango augļa, 2 g vaniļas ekstrakta, 120 g saldā krējuma, 1/2 laima sulas, 1 želatīna plāksnīti, 1 ēd. k pūdercukura, 300 g jebkādu svaigu ogu, piemēram, avenes, mellenes, upenes, jāņogas, kazenes

Mango nomizo, atdala no kaula, sablenderē.
Saldo krējumu uzputo, pievieno mango biezeni, laima sulu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu. Visu viegli samaisa un pievieno izkausētu želatīnu.

Bez nosaukuma

2 personām vajadzēs:
500 g jēra karē (karbonāde ar kauliņu), 1 rozmarīna zariņu, 2 ķiploka daiviņas,
300 g mini burkānu,
cukurzirņu, mini kukurūzas, biešu, 200 g pastinaka,
60 g saldā krējuma,
60 g gaileņu, 30 g šalotes sīpolu, 30 g olīveļļas, sāli, piparus pēc garšas


Jēra karē attīra no cīpslām, sagriež pa porcijām (apmēram 200 g katra). Uzkaisa sāli un piparus, sakapātu rozmarīnu un sakapātus ķiplokus. Uzkarsē pannu, uzlej olīveļļu un cep karē no abām pusēm, kamēr izveidojas brūna garoziņa, tad liek sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos un cep 8 minūtes.
Pastinaku nomizo, sagriež gabalos, liek katlā ar ūdeni, pievieno sāli un vāra, kamēr mīksti, nokāš ūdeni, pievieno saldo krējumu, visu sablenderē, izberž caur sietu.
Mini dārzeņus nomizo, sagriež uz pusēm, apcep olīveļļā, pievieno sāli un piparus.
Gailenes nomazgā, nosusina, cep uz sakarsētas pannas, uzkaisa sāli, piparus, pievieno sakapātus ķiplokus un sīpolus.
Visu kārto uz šķīvja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?