Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vaškevičs vesels un jau apciemo VID

Krimināllietā par atkārtoti norādītām nepatiesām ziņām valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā apsūdzētais bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs pēc ilgstošas slimošanas piektdien noslēdzis slimības lapu un ieradies pie VID vadītāja pienākumu izpildītājas Nelijas Jezdakovas.

Kā liecina informācija, kas ir Dienas rīcībā, V.Vaškevičs viņai apjautājies par savas karjeras tālākajām iespējām, kā arī interesējies, vai var doties atvaļinājumā. V.Vaškevičs, par kura darbību aizvien interesējas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un kurš kādā vērienīgā ar degvielas kontrabandu saistītā lietā noklausītās telefonsarunās, iespējams, figurēja ar iesauku Futbols, ar kuru tiek kārtotas lietas VID, informējis, ka pirmdien sniegs atbildi, vai pieņems finanšu ministra Einara Repšes (JL) piedāvāto vecākā eksperta amatu Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu politikas departamentā.

To, ka V.Vaškevičs piektdien iegriezies VID un interesējies par minētajiem jautājumiem, piektdien vakarā tikai pēc vairākiem konkrētiem jautājumiem Dienai apstiprināja pati N.Jezdakova. Sākotnēji viņa teica, ka V.Vaškevičs viņai zvanījis un informējis, ka noslēdzis slimības lapu. Pēc tam, lūgta apstiprināt, vai tiesa, ka V.Vaškevičs pats bija ieradies pie viņas VID centrālā biroja telpās Vecrīgā, N.Jezdakova atzina: «Viņš bija ienācis, teica, ka slimības lapu ir noslēdzis un ka pirmdien pateiks jā vai nē par savu turpmāko darbu.»

Vecākā eksperta amatu E.Repše ar skandalozu reputāciju apveltītajam V.Vaškevičam piedāvāja pērn oktobra beigās, taču 2.novembrī, pēdējā dienā, kad V.Vaškevičam bija jāsniedz atbilde, vai piekrīt šim amatam, viņš saslima un VID iesniedza slimības lapu. Pēc ministra preses pārstāvja Alekša Jarocka Dienai teiktā, šis V.Vaškevičam piedāvātais amats joprojām ir spēkā, atbildi no V.Vaškeviča ministrs gaidot, kad viņš būs noslēdzis slimības lapu.

Ja V.Vaškevičs izlems par darba turpināšanu, viņam pirmdien būs jāvēršas pie E.Repšes, lai pieņemtu ministra piedāvāto amatu. Piektdien uz Dienas zvaniem V.Vaškevičs neatbildēja. Savukārt ceturtdien sarunā ar Dienu viņš savas tālākās darba gaitas nevēlējās komentēt. Eksperta amatu ministrs V.Vaškevičam piedāvāja pēc tam, kad oktobra beigās atcēla atstādinātā VID vadītāja Dzintara Jakāna rīkojumu, ar kuru V.Vaškevičs tika iecelts par VID Administratīvās pārvaldes direktoru. Līdz ar to tagad nekāda amata VID struktūrās V.Vaškevičam nav.

Krimināllietu, kurā V.Vaškevičs apsūdzēts, tiesa sāks izskatīt 22.februārī. Pēc aģentūras LETA ziņām, apsūdzībā norādīts, ka V.Vaškevičs izmantojis ienākumus (kredītkartes), kuri bija akumulēti ārzonas firmas Financial Euro Group LLC kontos, bet šos tēriņus nav norādījis deklarācijā. V.Vaškeviča advokāts Ainārs Platacis prokuratūras apsūdzību vērtējis kā smieklīgu, bet krimināllietas 11.sējumus nodēvējis par makulatūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?