Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vīni ievziedu laikam

Pavasara pilnbriedā ir īstais laiks ļauties jaunās baltvīnu sezonas vilinājumam, jo ziema ir atkāpusies un gaisa temperatūra sasniegusi atzīmi, kad ir patīkami uzturēties brīvā dabā. Īstais laiks ne vien pievērsties dārza darbiem, bet arī atklāt grila sezonu. Šīs dienas varoņi būs pirmšķirīgi pavadoņi grilam.

2010 Tommasi Adorato Appassimento, Veneto, Itālija, baltais vīns.

Daudziem no mums noteikti ir savs iemīļots vīna stils vai vīna darītava. Mums patīk tās rokraksts, vīnu kvalitāte, iespējams, tas aromātu, garšas īpašību kopums, kas padara to par vienreizēju un neatkārtojamu. Tommasi Viticoltori ir viena no Itālijas vīna darītavām, kuras vārds kļuvis par nopietnu zīmolu Latvijas vīna baudītājiem. Ģimenes uzņēmums, kuru 1902. gadā dibinājis Džakomo Tommazi vēsturiskajā Valpoličellas (Valpolicella Classico) reģiona sirdī. Mūsdienās ceturtā ģimenes paaudze īpašu uzmanību velta tradīciju saglabāšanai, izmantojot mūsdienu tehnoloģiskās iespējas. Viena no tradīcijām, kuras saknes meklējamas jau senās Romas impērijas laikā, - Appassimento metode - atdzimusi un pēdējos gados radusi vietu vairāku Veneto reģiona vīna darītavās. Pēc ogu novākšanas tās līdz pat četriem mēnešiem žāvē, ogās koncentrējas cukurs, līdz beidzot tās tiek maigi izspiestas, un no sulas tiek veidots vīns.

Adorato Appassimento baltvīns izceļas ar piesātinātu zeltaina krāsu. Intensīvo un spirdzinošo aromātu, kurā dominē eksotiskie augļi - persiki un mango -, lieliski papildina tikko ievākta liepziedu medus nianses. Vīns nav iepazinis ozolkoka mucas pieskārienus, līdz ar to garšas ziņā tas ir izteikti delikāts un svaigs. Tas priekšzīmīgi pilda aperitīva funkcijas, būs ceļabiedrs vistas un paipalas gaļai, jūras veltēm.

2009 Ogier Cᅢᄡtes du Rhᅢᄡne Les Caprices d'Antoine, Ronas ieleja, Francija, sarkanais vīns. Viens no senākajiem vīna darīšanas apgabaliem Francijā - Ronas upes ieleja - vairāk nekā tūkstošgadu senajā vēsturē ir ieguvis atzinību un mūsdienās plūc pelnītus laurus ne tikai savā dzimtenē Francijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Plašā vīnogu šķirņu bagātība, atšķirīgā augsnes struktūra, klimatu zonas iedalījums - tas viss rada pamatu dažādiem vīnu garšas stiliem. Katrai šķirnei veidojas labvēlīgākie apstākļi ogu nobriešanai, lai gan eksperimenti un pilnveidojumi nebeidzas - īpaši jaunās vīndaru paaudzes izpildījumā. Rezultāts ir izteiksmīgs, nosvērts un interesants vīns.

Les Caprices d'Antoine ir augstvērtīgs un patiess, dzimis no raksturīgām Ronas ielejas šķirnēm. Tas piesaista ar tumšu, piesātinātu, gatavai ķiršu sulai līdzīgu krāsu. Apveltīts ar izteiksmīgu garšaugu un vijolīšu nianšu salikumu, tā ķermeni piepilda mērens miecvielu apjoms. Vīna aromāts raisa fantāzijas par nobriedušu augļu, plūmju, neuzbāzīgu, bet izteiksmīgu vaniļas, krustnagliņu un pikantu garšaugu kombināciju. Sarežģītajā garšas buķetē jaušams viegls ozolkoka iespaids.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...

Stāvdrāžu valsts

Koalīcijas atbilde operatīvajiem dienestiem: "Stāvdrāžu un velorastu valstij – atbilstošu operatīvo transportu!"








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?