Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vīns pie trillera

Sen nebiju tik ātri nopircis vīnu. Nu tā - ieejot veikalā un nekavējoties pie plauktiem vienkārši nopircis. Šoreiz laikam paveicās. Gan jau katrs ir piedzīvojis patiesas un šķietamas veiksmes. Jau no vēstures ir zināmas apšaubāmas uzvaras, un arī vīna pircējs zinātājs sen vairs neķeras uz smukām etiķetēm un vislabāko cenu.

Pavērojiet tos, kas pie vīna plauktiem, - prātīgs baudītājs vispirms novērtē atlaides, groza pudeli, pārlasa aizmugurējās etiķetes, vārdu sakot, izvēlas. Galu galā pašam vien iegādātais caur savu mutes dobumu un, piedodiet, zarnu traktu būs jāfiltrē. Bet, tā kā ikkatrā no mums reizi pa reizei iemājo lieliskais atpūtinātājs - slinkums, tad šoreiz pa vieglo.

Isla Negra High Tide Sauvignon Blanc 2010. Vīns tiem, kuri nevēlas nomocīt sevi ar sarežģītām konstrukcijām vai izsmalcinātiem kalambūriem. Šis vīns savus lietotājus uzrunā vienkāršos nepaplašinātos teikumos.

Pārsteigumus gaidīt ir visnotaļ nepateicīga nodarbe, bet šoreiz pirkums patīkami priecē. Skaisti tīra, gaiši zaļgandzeltena krāsa, aromātā greipfrūts, laims, protams, ērkšķogas un visādi citādi zaļumi - galvenokārt vīstoša zāle un zaļā paprika. Pārvietots no glāzes mutes dobumā, vīns vispirms metas sevi apliecināt ar saldenu augļainumu, pēc mirkļa tam pievienojas solīds skābums, un šo divu pretstatu kopdarbs izpaužas kā izsvērts skābuma un saldmes līdzsvars, skābums bez liekas agresivitātes jaucas ar augļu garšu un patīkamu alkohola karstumiņu un mutē atstāj tīru, svaigu un neuzbāzīgu pēcgaršu ar tikko jaušamu mineralitāti un dzestru zaļu ābolu toni. Negaidīta šķiet bumbieru nianse, bet, iespējams, es to bumbieri ļoti gribēju sagaršot. Jūs jau zināt - placebo efekts. Būtu vēlējies vairāk tvirtuma, bet - ne jau vienmēr runcim kreima pods.

Labi jāatdzesē. Tikko kļūst silts, tā skābums sāk dominēt. Vīns, kuru mierīgi var notērēt bez uzkodām.

Conca y Toro Trio Reserva 2010. Šis vīns izskatās pēc čīliešu kārtējā mēģinājuma izgatavot ko līdzīgu Bordo vīniem. Tāds iespaids rodas, aplūkojot etiķeti, - vīnogu maisījums jau nu ļoti francisks. Pudeli atverot un vīnu glāzē lejot, puzle sāk kārtoties citādā bildē - re, kur gabaliņš upeņu ievārījuma aromātā, turpat arī citi interesantumi - tā kā kazene, tā kā žāvētas plūmes. Pēc laika atrodas arī mazs ķiršu stūrītis. Tumša, necaurredzama čīliešiem raksturīga rubīna krāsa ar nelielu violetu stūrīti. Skaists vīns. Bildi papildinot ar garšu, sanāk ļoti maigs, viegli dzerams, ar mēru būdīgs, augļains un sabalansēts dzēriens. Kabernē veido slaidu, samērīgu skeletu, uz kura lieliski demonstrējas merlo plūmīgums un ozolainā vaniļa. Pa brīdim uzvirmo arī grauzdēta cukura garša. Pēcgarša varbūt nav no ilgajām, taču patīkami augļaina ar nelielu kafijas vai stipras tējas rūgtumiņu un vieglu alkohola siltumu. Prasīgam dzērējam droši vien pietrūks elegances, bet ne jau katru dienu klausīties operu vai indie kino skatīties. Arī ēdmaņa jāpiemeklē no konservatīvā plaukta - puscietie sieri, pasta ar tomātiem, kāds sautēts cūkas gabals. Ja ēdīsiet kādu treknāku zivi, der noriskēt un vakariņas papildināt ar šo vīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ISLA NEGRA High Tide Sauvignon Blanc 2008 Concha y




Kāpēc iesaka? Labs komercprodukts par pieņemamu cenu. Čīles lielākā ražotāja vidējā plaukta vīns, kuru patiesi der nogaršot.

Cena Ls 4,99, Rimi Ls 6,49, Rimi

Valsts Čīle Čīle

Apgabals Centrālā ieleja Rapelas ieleja

Vīna darītava Isla Negra Wines Conca y Toro

Vīnogas 100% Sauvignon Blanc 65% Merlot, 20% Carmenere, 15% Cabernet Sauvignon

Saderība ar ēdienu Visa baltvīna klasika, šoreiz eksperimentēt īsti nav jēgas Šoreiz liellops atviegloti uzelpo. Derēs sakņu sautējums, kāds siers, spaghetti bolognese

Alkohola īpatsvars 13% 14%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?