Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Visi sveicinās kā laukos

Dzīvoklis 30.gados celtā ēkā Martas ielā jau labu laiku kļuvis par aktiera Ivara Auziņa un viņa draudzenes Ievas mājvietu. Ivaram te patīk viss - gan logi, kas atrodas saules pusē, gan klusums, kaut šī iela atrodas pašā pilsētas centrā, gan zaļā koku lapotne ielas otrā pusē, gan pieklājīgie mājas iedzīvotāji: «Iedomājies, kaimiņiene piezvana pie durvīm un saka - kaut kur esot nolikusi telefonu un nevarot to atrast, lai es ienākot un viņai piezvanot pa savu mobilo! Kad vien sastopamies kāpnēs, visi sveicināmies kā laukos! Šajos laikos cilvēki taču pat nezina, kas dzīvo blakus dzīvoklī, bet mēs tāda draudzīga komūna.

»

Ivars priecājas arī par mājas gādīgo saimnieku - kad iegājuši dzīvoklī, tas bijis kvalitatīvi izremontēts, nelielajā virtuvē noliktas sagataves, lai jaunie īrnieki pēc sava prāta uztaisa plauktus un skapīšus, kāpnes vienmēr tīras. Taču pats galvenais bija fakts, ka dzīvoklis atrodas sešu minūšu gājiena attālumā no Dailes teātra. Ivars ar humoru saka: «Tāpēc jau es uz mēģinājumu teātrī vienmēr ierodos pēdējais.»

Dzīvotu kā japānis

Nopriecājos, ka istabas nav piekrāmētas ar nevajadzīgām lietām. Ivars smej - ja būtu tāda iespēja, viņš dzīvotu kā japānis, minimālisma stilā. Toties nedaudzajām mēbelēm, kas atrodas istabās, vieta tika meklēta ļoti ilgi: «Dīvānu viesistabā pārbīdīju četras reizes, kamēr atradu īsto pie loga.» Ivaram svarīgs arī apgaismojums telpās. To viņš atklāj, kad ieminos, ka viesistabas īpatnējās formas galda lampas ir ļoti neparastas. Ivars palepojas: «Tas ir kādas mākslinieces roku darbs un saucas - līgava un līgavainis.» Pie gala sienas it kā nejauši no pagājušās gadu mijas aizmirsta spuldzīšu virtene. Gads jau garām, bet spuldzītes, šķiet, iekārtojušās uz palikšanu. Silts, omulīgs un mazliet neparasts gaismeklis. Tikpat neparasts ir drēbju skapis guļamistabā, kuru darinājis Ivara draugs daiļgaldnieks un mūziķis Kristaps Derums. Ivars stāsta: «Nopirkām tikai materiālus - koka daļas un žalūzijas, kā arī metāla drēbju pakaramo. Skapi uztaisījām savām rokām.» Šī man šķiet derīga ideja. Durvju vietā žalūzijas, kuras vajadzības gadījumā uzritina un nolaiž. Drēbes sakarina uz pakaramā, kas pārbīdāms uz ritenīšiem. Ja vajag kādu apģērba gabalu vai nepieciešams skapi iztīrīt, pakaramo var viegli izbīdīt pat istabas vidū!

Draugu veikumu Ivars tur augstā vērtē. Viesistabā pie sienas izvietots viņa drauga limbažnieka Māra Ābeles triptihs XXI gadsimts. Ivaram patīk arī koks - silts, mīlīgs, latvisks. Koka kumode, parketa grīdas, pie sienām koka plaukti. Ērts koka plaukts iekārtots arī drēbju skapja vienā galā. Aktieris bija domājis nomainīt dzīvoklim logus, bet tad pārdomājis: «Šie logu rāmji ir no mājas uzcelšanas gada, tajos ir kāds smeķis, būtu vērts tos restaurēt.»

Vannas istaba iztapsēta

Otra aizgūstama ideja atrodas priekšnamā. Tā ir gar sienu nostiepta aukla, kurai ar veļas kanģīšiem kā miniatūri drēbju gabali piestiprināti dažādi ielūgumi, fotogrāfijas, apsveikumi. Ivars saka - viegli maināma dekorācija, un viss acu priekšā.

Izrādot vannas istabu, Ivars skaidro, ka te viņš nereti arī strādā - ierunā literārus darbus audio formātā. Piemēram, pašlaik viņš pēc Daugavas vanagu pasūtījuma ieraksta vēsturnieka Ulda Ģērmaņa darbu Latviešu tautas piedzīvojumi audio formātā: «Tāpēc telpai jābūt ļoti labi nopakotai, lai tajā nejustu ne vismazāko troksnīti.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?