Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 1. novembris
Ikars

Viss ļoti labi iet kopā

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš iesaka pamēģināt daudzu cilvēku vēl ne reizi nenogaršotās jūras ķemmītes kopā ar ziedkāpostu biezeni un āboliem. Tomass apgalvo - esot ļoti laba garša! Šefpavāram pašam ļoti iet pie sirds ar āboliem pildīta pīles krūtiņa, savukārt polentas un apelsīnu kēkss esot ļoti atsvaidzinošs un ar bagātīgu apelsīnu garšu. «Viss ļoti labi iet kopā,» saka Tomass Godiņš un no sirds iesaka šo ēdienu receptes Dienas lasītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Apelsīnu un polentas kēkss 8. Kēksu pasniedz ar j

Desmit porcijām vajadzēs: 350 g sviesta, 550 g cukura, 5 g vaniļas ekstrakta, 150 g polentas, 150 g miltu, 400 g apelsīnu, 20 g cepamā pulvera, 4 olas. Mērcei - grieķu vai bezpiedevu jogurtu, pūdercukuru
1. Puto sviestu ar cukuru, pievieno pa vienai olai.
2. No viena apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu.
3. Sajauc sausās sastāvdaļas un visu kopā saputo.
4. Cep kēksu 160 grādos 40 min.
5. No atlikušajiem apelsīniem izspiež sulu, pievieno 200 g cukura un uz lēnas uguns vāra sīrupu.
6. Karsto kēksu samērcē sīrupā.
7. Jogurtam pievieno norīvēto apelsīna miziņu un nedaudz pūdercukura.

Medotiem āboliem pildīta pīles krūtiņa ar dārzeņie

Divām porcijām vajadzēs: 2 pīles krūtiņas, 400 g ābolu, 100 g apelsīnu sulas, 30 g medus, 5 g čili, 40 g spinātu, 30 g pētersīļu, 50 g ziedkāpostu, 50 g burkānu, 50 g kāļu, 50 g seleriju, 20 g krešu, sāli, piparus pēc garšas
1. Pīles krūtiņu notīra, iegriež ādu, iegriež pa vidu un izveido kabatiņu, kurā pildīs ābolus.
2. Apelsīna sulu ar medu, čili uzvāra, 200 g ābolu nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdi un vāra, kamēr mīksti. Pilda pīles krūtiņā.
3. 200 g ābolu liek uz pannas un cep 200 grādos, kamēr mīksti, nomizo, izņem serdi, liek blenderī, sasmalcina kopā ar noblanšētiem zaļumiem.
4. Dārzeņus nomizo, sagriež stienīšos, ziedkāpostu sagriež rozetēs. Vāra sālsūdenī, kamēr mīksti.
5. Visu kārto uz šķīvja. Dekorē ar kresēm.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 6 jūras ķemmītes, 100 g ziedkāpostu, 40 g piena, 30 g sviesta, 100 g ābolu, 60 g ābolu sulas, 1 kanēļa standziņu, 50 g cukura, 20 g parmezana, 300 g apelsīnu, 30 g šalotes sīpolu, 1 timiāna zariņu, 30 g olīveļļas, 10 g krešu

1. Ziedkāpostus sagriež mazākos gabalos, liek katlā ar ūdeni, pienu un sviestu vārīties, kamēr mīksti. Sablenderē un izberž caur sietu, pievieno sāli.
2. Izspiež 1 apelsīna sulu, liek katlā ar cukuru un sagrieztiem šalotes sīpoliem, novāra 1/3, izkāš sīpolus un iemaisa sviestu.
3. Jūras ķemmītēm uzkaisa sāli un piparus, cep uz sakarsētas pannas, pievieno timiānu.
4. Uzvāra ābolu sulu, pievieno cukuru, kanēli un novāra, kamēr veidojas sīrupīga konsistence, tajā 1 min pavāra sagrieztus ābolus.
5. Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar parmezana sieru un kresēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?