Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vingrošana zirgā, vingrotāji - ne. Saruna ar pirmo neatkarīgas Latvijas olimpisko čempionu Igoru Vihrovu

Rīta pusē Rīgas Olimpiskā sporta centra vingrošanas zālē kūsā dzīvīgums. Tikko vingrot beidz vienu līdz divus gadus veci bērni un turpat maliņā ar mammām pārģērbjas. Pirms viņi vēl aizgājuši, ierodas mazliet vecāki bērnudārza audzēkņi četru piecu gadu vecumā. Pie spoguļiem zālē vingro kāda dāmīte, kura rūpējas par savu izskatu, mazliet tālāk - grupiņa bērnu.

Uz visa fona izceļas kāds jauneklis, kurš vingro ne tik intensīvi. Vienam ieskrējienam ar atspērienu pirms zirga viņš gatavojas vairākas minūtes. Seko straujš ieskrējiens, skaļa atsperšanās un vairāki kūleņi gaisā. Viņš piezemējas uz vairāku matraču slāņa un tūlīt skatās uz savu treneri, uzklausot tā aizrādījumus. Treneris ir Igors Vihrovs, Sidnejas 2000. gada olimpiskais čempions vingrošanā. Trīspadsmit gadu pēc karjeras nozīmīgākā panākuma viņš nu trenē jauno maiņu paša dibinātā un izveidotā klubā, tostarp savu 11 gadu veco meitu.

Ar ko nodarbojaties 13 gadus pēc olimpiskā zelta izcīnīšanas? Cik saprotu, pamatdarbs ir Maskavā?

Nē, kāpēc? Mums ir vingrošanas olimpiskais centrs. Tas funkcionē jau vairākus gadus un palīdz attīstīt vingrošanu Latvijā. Turklāt šis centrs ir ne tikai Rīgā, bet arī Daugavpilī. Maskava - tas ir otršķirīgs jautājums, jo runa taču ir par Latviju.

Un tomēr - ko darāt Maskavā?

Tur cenšamies turpināt nodarboties ar to pašu - pelnām naudu ar vingrošanu.

Kā treneris?

Nē, par treneri es strādāju šeit no rīta līdz vakaram, bet Maskavā... vienkārši ir cilvēki, kuri arī nodarbojas ar vingrošanu. Mēs viņiem palīdzam, sadarbojamies.

Runa ir par individuāliem sportistiem?

Nu... es visas kārtis neatklāšu. Jā, mēs strādājam šeit, un te es pavadu visu laiku, bet nedaudz piedalāmies arī Maskavā.

Vai ar Latvijā nopelnīto dzīvošanai pietiek?

Kādam pietiek ar latu, kādam - ar simts. Mēs eksistējam kā organizācija, pateicoties Latvijas sporta sabiedrības palīdzībai. Tur ir Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Vingrošanas federācija (LVF), privātpersonas, kuras mums palīdz. Arī paši strādājam. Tā ka pagaidām viss notiek - pastāvam. Ceru, ka turpināsim attīstīt vingrošanu Latvijā. Tāpat mēs pārstāvam ne tikai klubu, bet arī LVF, tāpēc esam ieinteresēti attīstīt vingrošanu visā Latvijā, nevis tikai manā klubā. Mūsu mērķis ir veicināt vingrošanas vispārējo popularitāti sabiedrībā. Tas palīdzētu uzlabot visas nācijas vispārējo fizisko attīstību. Otrs virziens ir profesionāļu attīstīšana - lai būtu, kas ar to nodarbojas un gūst Latvijai panākumus starptautiskajā arēnā.

Visu interviju ar Igoru Vihrovu lasiet pirmdienas, 14.oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Igors Vihrovs

bijušais vingrotājs, tagad treneris
Dzimis: 1978. gada 6. jūnijā Rīgā
Sportista panākumi: 2000. gada olimpiskais čempions (pirmā zelta medaļa Latvijai kā neatkarīgai valstij) brīvajās kustībās, 2000. gada Eiropas čempionāta bronza brīvajās kustībās, 2001. gada pasaules čempionāta bronza brīvajās kustībās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi