Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

IUB atļauj slēgt līgumu Krievu salas termināļa daudzu miljonu konkursā

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atļāvis Rīgas brīvostas pārvaldei (RBP) slēgt 88,71 miljona latu vērto līgumu ar pilnsabiedrību _BMGS S _par infrastruktūras attīstību Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra Rīgā.

Šādu lēmumu birojs pieņēmis, izskatot Vācijas kompānijas Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft sūdzību par iepirkuma rezultātiem, liecina biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Vācijas kompānijas sūdzībā norādītās pretenzijas pret konkursā iesniegto piedāvājumu vērtēšanu IUB atzinis par daļēji pamatotām, tomēr birojs secinājis, ka, arī saņemot nedaudz lielāku punktu skaitu, sūdzības autora piedāvājums nebūtu atzīstams par saimnieciski izdevīgāko.

Sūdzību izskatīšanas komisijas konstatētie iepirkuma komisijas pārkāpumi nevarēja ietekmēt lēmumu par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu, nav pamata aizliegt slēgt iepirkuma līgumu ar konkursā noteikto uzvarētāju, secināja IUB.

IUB lēmumu mēneša laikā iespējams apstrīdēt Administratīvajā rajona tiesā.

Vācijas uzņēmums arī iepriekš bija apstrīdējis IUB Rīgas brīvostas pārvaldes lēmumus, ar kuriem par uzvarētāju daudzmiljonu konkursā tika atzīta BMGS S. IUB aizliedza slēgt līgumus, taču brīvosta ikreiz no jauna konkursā par uzvarētāju atzina BMGS S.

Pēdējo sūdzību par brīvostas pārvaldes lēmumu Vācijas kompānija IUB iesniedza 2.februārī, un birojs to sākotnēji plānoja izskatīt līdz 27.februārim, taču jau februāra vidū tagadējā IUB vadītāja Dace Gaile norādīja: šī ir ļoti apjomīga sūdzība, tāpēc nevar izslēgt, ka būs nepieciešams arī ilgāks laiks lēmuma pieņemšanai.

Krievu salas projekta kopējās izmaksas plānotas aptuveni 105 miljonu latu apjomā, un Eiropas Savienības līdzfinansējums varētu būt 52 miljoni latu.

Projekta galvenais mērķis ir novērst ostas aktivitāšu izraisīto vides degradāciju, jo patlaban lielākā daļa Rīgas brīvostas aktivitāšu notiek Andrejostā un Eksportostā, kas atrodas Rīgas vēsturiskā centra tiešā tuvumā Daugavas ziemeļu krastā.

Lēmumu par ostas pārcelšanu no pilsētas centra uz Krievu salu Rīgas domes deputāti pieņēma 2009.gada vasarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses