Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ķekava: Latvija var zaudēt vienu no lielākajiem vietējiem pārtikas ražotājiem

AS Putnu fabrika Ķekava cer uz sarežģītās finanšu situācijas labvēlīgu risinājumu Valsts ieņēmumu dienestā (VID), kuram 10. janvārī jālemj par uzņēmuma 1,72 miljonu latu lielo parādu un līdz ar to - par Ķekavas turpmāko eksistenci un 600 darbinieku likteni, intervijā biznesa portālam Nozare.lv atzina uzņēmuma izpilddirektors Aldis Škutāns.

"Patlaban uzņēmums turpina ikdienas darbu, patiesi cerot, ka tiks saņemta tiesiskā aizsardzība, lai situāciju finanšu jomā stabilizētu. Ja būs kaut neliels valstisks atbalsts un sapratne par to, kādas sekas sagaida uzņēmumu VID nelabvēlīga lēmuma gadījumā, būs labi. Ja ne - grūti prognozēt. Dramatiski, ja bez darba paliktu 600 darbinieki un Latvija zaudētu vienu no lielākajiem vietējiem pārtikas nozares spēlētājiem," sacīja Škutāns.

Kā ziņots, 1. oktobrī Ķekava ar 1 721 250 latu parādu ierindota 11. vietā starp 100 uzņēmumiem un privātpersonām, kuru saistības pārsniedz 300 000 latu. 7.oktobrī Ķekava Rīgas rajona tiesā iesniedza tiesiskā aizsardzības procesa pieteikumu, norādot, ka pieteikuma mērķis ir uz laiku iegūt tiesisko aizsardzību, lai atgūtu uzņēmuma pozitīvu naudas plūsmu un varētu turpināt sekmīgu darbību.

Jautāts par uzņēmuma darbības rādītājiem, Škutāns akcentēja, ka pēdējos mēnešos vērojama pozitīva tendence.

"Ja provizoriskie dati liecināja, ka 2011.gada apgrozījums būs aptuveni 19 000 000 latu, kas ir par 5% mazāk nekā 2010.gadā, tad tendence, kas vērojama pēdējos trijos mēnešos no oktobra līdz decembrim, ir daudz optimistiskāka. Vērojams kopējā apgrozījuma pieaugums par 6% attiecībā pret 2010.gada analogu periodu," norādīja uzņēmējs.

Viņš atzina, ka pēdējā nedēļā pirms Ziemassvētkiem iztirgots par 25% vairāk produkcijas nekā novembrī. Kopumā decembra pēdējās divās nedēļās pārdotas apmēram 800 tonnas dažādas produkcijas, kas naudas izteiksmē ir 1 100 000 latu.

"Protams, Ķekavai ir lieli plāni. Gribam attīstīties un saredzam attiecīgas iespējas. Tomēr daudz kas būs atkarīgs no VID attieksmes un lēmuma. Ja tas būs labvēlīgs un situācija stabilizēsies, prioritāte šogad būs produkcijas apjoma palielināšana par 15%, produktu portfeļa pārdale un eksporta paplašināšana līdz 30%," sacīja uzņēmuma izpilddirektors.

Kā ziņots, Ķekavas apgrozījums 2010.gadā bijis 20 miljoni latu un tas ir par 6% mazāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 21,42 miljonus latu. Savukārt uzņēmuma zaudējumi 2010.gadā bijuši 1,82 miljoni latu, kas ir par 640 000 latu vairāk nekā 1,18 miljonu latu zaudējumi 2009.gadā.

Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir SIA Kopfonds ar 86,73% akciju.

SIA Kopfonds kapitāldaļas savukārt pieder SIA KomKeri Latvija - 10%, Jurim Eizentālam - 10%, Oļegam Lūkinam - 30%, Aleksandram Solomkam - 25%, Borisam Doļinskim - 25%. KomKeri Latvija, kas pilnībā pieder Krievijas iedzīvotājam Genādijam Gordonam, ir līdzīpašnieks putnu gaļas ražošanas kompānijā Lielzeltiņi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses